19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ: Χωρίς επιβάρυνση η υποβολή δηλώσεων νομικών προσώπων μετά τις 30/8/2022

Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ: Χωρίς επιβάρυνση η υποβολή δηλώσεων νομικών προσώπων μετά τις 30/8/2022

30.08.2022 – Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοινώνουν ότι, λόγω τεχνικής αδυναμίας που έχει παρουσιαστεί από χθες, 29/8/2022, στην εφαρμογή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων έτους 2021, αμέσως μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία της εφαρμογής, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεών του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής. Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί επεκτείνοντας την καταληκτική ημερομηνία για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της τεχνικής αδυναμίας.

Η παραπάνω δυνατότητα αφορά τα νομικά πρόσωπα:

  • που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έτους 2021,
  • που θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έτους 2021, εντός του χρόνου που θα καθοριστεί με τη σχετική κοινή απόφαση Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, για τον φόρο που θα προκύψει από τις δηλώσεις αυτές.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι την εμφάνιση της τεχνικής αδυναμίας, στην εφαρμογή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων είχαν υποβληθεί 265.140 δηλώσεις, σχεδόν 3.000 περισσότερες από την αντίστοιχη προτελευταία ημέρα εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2020.

Σχόλιο TaxCoach: Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, τελικά, μη ακούοντας τους φοροτεχνικούς, που όλοι ζητούσαν μια έστω μικρή παράταση της προθεσμίας και λόγω προβλημάτων του TaxisNet, έδωσαν τελικά μια άτυπη και ασαφή πολύ μικρή παράταση. Απαράδεκτο, διότι οι φοροτεχνικοί δεν φταίνε σε κάτι, να πιέζονται τόσο πολύ για δυσλειτουργίες του συστήματος. Η πολιτεία, για άλλη μια φορά δείχνει εκτός πραγματικότητας, θέτοντας προβλήματα και πίεση στο κλάδο των φοροτεχνικών, όταν μια μικρή τυπική παράταση έως την Παρασκευή ή και έως το σαββατοκύριακο, δεν θα επηρέαζε σε τίποτα την είσπραξη φόρων. Ανάλγητοι και εκτός πραγματικότητας!

***

Χρηστικά Σεμινάρια!

LOLplus.gr: ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Related posts