28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Υπουργείο Τουρισμού: Επιτάχυνση της αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων

Υπουργείο Τουρισμού: Επιτάχυνση της αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων
Επιτάχυνση της αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων
Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ

Την ανάγκη αξιοποίησης ακινήτων της ΕΤΑΔ με τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά και της περιουσίας του δημοσίου, που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, συζήτησαν ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό, σε συνάντηση εργασίας τους.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ζήτησε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας, ενώ παράλληλα, έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην κυριότητά της η ΕΤΑΔ, με δεδομένο ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ο κ. Κόνσολας ζήτησε από τον κ. Βλαστό να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και στον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου στους Δήμους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε, επίσης, στα μισθώματα που καταβάλλει το Υπουργείο Τουρισμού προς την ΕΤΑΔ για τη στέγαση των δομών εκπαίδευσης και υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού. Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, με αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων που θα μπορούσαν να στεγάσουν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες.
—-====—-

Related posts