8 Μαΐου 2024

ΥΠ.ΟΙΚ.: Ρυθμίζει τρεις φορολογικές αδικίες με νομοθετική ρύθμιση

ΥΠ.ΟΙΚ.: Ρυθμίζει τρεις φορολογικές αδικίες με νομοθετική ρύθμιση

ΥΠ.ΟΙΚ.: Ρυθμίζει τρεις φορολογικές αδικίες με νομοθετική ρύθμιση, άμεσα. Αφορά στα θέματα των ανείσπρακτων ενοικίων, των εργαζόμενων ως μισθωτοί αλλά και με ‘μπλοκάκι’ και στη φορολόγηση αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων. υπουργείο Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών, έστω και στο παρά πέντε, καθώς οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ξεκινούν, προχωρά στη ρύθμιση – λύση τριών θεμάτων, που έχουν απασχολήσει την κοινωνία μας λόγω των αδικιών που συνεπάγονταν. Αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν με τα ανείσπρακτα ενοίκια, για τους αγρότες και όσους αμείβονται με μισθό και ‘μπλοκάκι’.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα τροπολογία, η οποία:

• Θα δίδει λύση στο θέμα των ανείσπρακτων ενοικίων, που σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ προς το παρόν, δεν απαλλάσσονται της φορολόγησης με την εκχώρηση των ενοικίων στην εφορία, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. Η αδικία διορθώνεται, επαναφέροντας την εκχώρηση.
Ως είδηση βέβαια δεν είναι καινούργια, αφού κάτι τέτοιο είχε προαναγγελθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη με το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ.

• Θα δίδει λύση στους εργαζόμενους με μισθό και ‘μπλοκάκια’ καθώς μέχρι σήμερα υπήρχε θέμα, αφού βάσει των ισχυόντων, όσοι το 2014 είχαν εισόδημα από μισθωτή εργασία και από ‘μπλοκάκι’, καλούνταν να πληρώσουν φόρο για το ‘μπλοκάκι’ 26% από το πρώτο ευρώ και για το μισθό τους, με τους συντελεστές των μισθωτών. Οδηγούσαν όλους αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ο παραπάνω τρόπος αμοιβής συνηθίζεται στη χώρα μας, σε υπερφορολόγηση.
Η αδικία διορθώνεται, προσφέροντας τη δυνατότητα στους φορολογούμενους αυτούς, να φορολογηθούν στο σύνολο του εισοδήματός τους, βάσει των όσων ισχύουν για τους μισθωτούς.

• Θα δίδει λύση και στο θέμα του αφορολόγητου των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών. Οι αποζημιώσεις που έλαβαν οι αγρότες το 2014 θα είναι εντελώς αφορολόγητες, ενώ όσον αφορά στις επιδοτήσεις, αυτές θα φορολογούνται, για ποσά άνω των €12.000 ενώ έως αυτό το ποσό, όχι. Το ΥΠ.ΟΙΚ. υπολογίζει ότι η ρύθμιση για τις επιδοτήσεις, θα καλύπτει περίπου το 90% των αγροτών.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

✎ Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ κατά τον Απρίλιο
✎ Μικρή μείωση της Ανεργίας τον Φεβρουάριο

✎ Οι 9 προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για την καταπολέμηση της πολυνομίας, της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση και …

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts