29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Υπ.Οικ.: Στοιχεία από την Έκθεση Απολογισμού της ΓΓΔΕ για το 2015

Υπ.Οικ.: Στοιχεία από την Έκθεση Απολογισμού της ΓΓΔΕ για το 2015

Σημαντικά στοιχεία από την έκθεση απολογισμού της Ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (δείτε την Απολογιστική Έκθεση της ΓΓΔΕ, εδώ), ανέλυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2015 (παρά τις πρωτοφανείς οικονομικές καταστάσεις και τα δεδομένα της περιόδου) υπήρξε:

1) Αύξηση 3,4% φορολογικών εσόδων (σε σχέση με το 2014) από Δ.Ο.Υ. και ελεγκτικά κέντρα (σελίδα 21)

2) Αύξηση των εισπράξεων από διενέργεια ελέγχων από τα μεγάλα ελεγκτικά κέντρα (σελίδα 31-39)
2004161

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ευχαρίστησε τη Νέα Δημοκρατία για την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε (σχετικά με τους φορολογικούς ελέγχους) γιατί θα δοθεί η δυνατότητα για πλήρη ενημέρωση της Βουλής στο σημαντικό αυτό θέμα και ειδικά σε συγκεκριμένους ελέγχους (π.χ. Λίστα Λαγκάρντ).

Κατέθεσε τέλος τα στοιχεία (δείτε για τα στοιχεία ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο εδώ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που αποδεικνύουν την θετική πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο το 2016 (παρά τα προβλήματα πολιτών και επιχειρήσεων) σε σχέση με το 2014.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, είναι η τεκμηριωμένη απάντηση στην παραπληροφόρηση και την καταστροφολογία.

??

Related posts