28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Υπ.Οικ.: Σχετ. με δημοσιεύματα που αφορούν την επανακατάθεση τροπολογίας για την Υπηρεσία Ασύλου

Υπ.Οικ.: Σχετ. με δημοσιεύματα που αφορούν την επανακατάθεση τροπολογίας για την Υπηρεσία Ασύλου

Το Υπουργείο Οικονομικών σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την επανακατάθεση τροπολογίας για την Υπηρεσία Ασύλου κ.λπ., σε ό,τι αφορά στα θέματα εμπλοκής των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), σημειώνει τα εξής:

  • Ο αριθμός στις Εκθέσεις του ΓΛΚ (άρθρο 75 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος) δεν είναι αριθμός πρωτοκόλλου και ούτε αναφέρεται ως τέτοιος, αλλά αποτελεί αριθμό παρακολούθησης των εν λόγω Εκθέσεων, ο οποίος τίθεται με συντεταγμένη διαδικασία. Σε όσους εμπλέκονται με τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, είναι γνωστό ότι στις περιπτώσεις τροποποίησης του περιεχομένου ενός νομοσχεδίου ή μιας τροπολογίας, η προηγούμενη Έκθεση ακυρώνεται/αποσύρεται και εκδίδεται νέα με τον ίδιο αριθμό παρακολούθησης, εφόσον δεν αφίσταται χρονικά από την αρχική κατάθεση.
  • Η ημερομηνία 20/6/2016 είναι προφανές ότι τέθηκε εκ παραδρομής. Η σχετική Έκθεση είχε υπογραφεί 14/6/2016 οπότε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής.
  • Η αναφορά δημοσιεύματος «υπάρχει και ένα επιπλέον στοιχείο: η προφανής διαφορά στις υπογραφές του ιδίου προσώπου. Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές» προκαλεί έκπληξη και περιττεύει σχολιασμού. Στη διάθεση οποιουδήποτε ο πλήρης σχετικός φάκελος. Βεβαίως θα ήταν σκόπιμο οι «γραφολογικές αναλύσεις» να γίνονται από ειδικούς.

Η Δημόσια Διοίκηση οφείλει απρόσκοπτα να υπηρετεί το Σύνταγμα και τους νόμους. Οι υπηρεσίες του ΓΛΚ είναι προσηλωμένες σε αυτό το καθήκον. Προφανώς και το έργο του ΓΛΚ είναι ανοιχτό στην κριτική του Τύπου, αρκεί η κριτική αυτή να είναι τεκμηριωμένη, γεγονός που προϋποθέτει στοιχειώδη έρευνα και επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Related posts