14 Μαΐου 2024

ΥΠ.ΟΙΚ.: Ως προς την ολοκλήρωση της έγκρισης της δανειακής σύμβασης με ESM

ΥΠ.ΟΙΚ.: Ως προς την ολοκλήρωση της έγκρισης της δανειακής σύμβασης με ESM

ΥΠ.ΟΙΚ.: Ως προς την ολοκλήρωση της έγκρισης της δανειακής σύμβασης με ESM – Που θα διατεθούν τα χρήματα και πότε γίνεται η πρώτη εκταμίευση.

Το Υπουργείο Οικονομικών μας ενημέρωσε σχετικά ότι:

Ολοκληρώθηκε σήμερα 19 Αυγούστου, η διαδικασία έγκρισης της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) – και τίθεται επίσημα  σε ισχύ – έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, που αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.

Το δάνειο, διάρκειας 32,5 ετώνμπορεί να ανέλθει μέχρι €86 δισ.συμπεριλαμβανομένου ποσού έως €25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Σε πρώτη φάση €10 δισ. είναι άμεσα διαθέσιμα για το σκοπό αυτό.

Η πρώτη εκταμίευση, που θα γίνει αύριο το πρωί, ανέρχεται σε €13 δισ. εκ των οποίων περίπου €12 δισ. θα κατευθυνθούν σε ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους (ΕΚΤ, ΔΝΤ, δάνειο – γέφυρα). Σχεδόν €1 δισ. θα διατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts