9 Μαΐου 2024

Φοροημερολόγιο και σχετικά έως το τέλος του 2014 (!)

Φοροημερολόγιο και σχετικά έως το τέλος του 2014 (!)

Φοροημερολόγιο και σχετικά έως το τέλος του 2014 (!) Πολλές και ‘βαριές’ οι φορολογικές υποχρεώσεις για πλήθος πολιτών έως το τέλος του έτους ενώ υπάρχουν και ορισμένα σημεία προσοχής, τα οποία και παρουσιάζουμε κάτωθεν.TaxCoach

Έως το τέλος του 2014, συγκεκριμένα:

• Πρέπει να πληρωθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα κληθούν να πληρώσουν με το νέο έτος, πρόστιμο ισόποσο των τελών.

• Όσοι θέλουν να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν τα Τέλη του 2015, αλλά και να μην επιβαρυνθούν και από το τεκμήριο διαβίωσης όταν θα υποβάλουν δήλωση το 2016, πρέπει να σπεύσουν στο διάστημα που απέμεινε.

• Πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.. Όσοι δε, δεν πλήρωσαν και τις προηγούμενες, δύνανται να ενταχθούν στην Πάγια ρύθμιση (12 μηνιαίων δόσεων), με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.

• Όσοι πολίτες θέλουν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για να έχουν χαμηλότερο ΕΝ.Φ.Ι.Α., μπορούν να το κάνουν μέσω Taxis έως τις 19 Δεκεμβρίου. Η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 αφορά στα έτη 2011 έως και 2013, ενώ ως τις 20 Δεκεμβρίου η ΓΓΔΕ θα κάνει τη νέα εκκαθάριση του φόρου που αφορά στις μειώσεις και απαλλαγές για όσους βέβαια πληρούν τα κριτήρια.

• Όσον αφορά σε αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση που επήλθαν εντός του 2014, το σύστημα θα ανοίξει με την ολοκλήρωση της δεύτερης εκκαθάρισης.

• Περί του ενός εκατομμυρίου μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθεροι επαγγελματίες, πρέπει να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές – τιμολόγια 2013). Όσοι δεν το κάνουν ενώ οφείλουν να το κάνουν, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο ύψους €1.200.

• Όσοι επαγγελματίες κλείνουν και θέλουν να αποφύγουν το Τέλος Επιτηδεύματος του 2015 (ποσό €650), πρέπει έως το τέλος του τρέχοντος έτους να κάνουν διακοπή εργασιών.

• Τέλος, θα πρέπει και περί των 35.000 οφειλετών του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών, να καταβάλουν την δεύτερη δόση εκ του συνόλου που έχουν επέλεξαν.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Οι Ανταγωνιστικότεροι επιβιώνουν και κερδίζουν

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts