7 Μαΐου 2024

Αφαντοι 8.900 φορολογούμενοι

Αφαντοι 8.900 φορολογούμενοι

Αφαντοι 8.900 φορολογούμενοι.Σχεδόν ένα χρόνο ψάχνουν οι εφορίες, 8.936 φορολογούμενους για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των περυσινών τους φορολογικών δηλώσεων αλλά η αναζήτηση μέχρι σήμερα παραμένει μάταια.φορολογούμενοι

Πέρυσι το καλοκαίρι, 346.777 φορολογούμενοι εκλήθησαν στις εφορίες για έλεγχο δικαιολογητικών μετά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων.

Κουτσά στραβά, άλλοι πιο γρήγορα, άλλοι με καθυστέρηση έσπευσαν στις εφορίες 337.841 φορολογούμενοι, προσκόμισαν τα σχετικά στοιχεία. Αλλοι έφυγαν με το κεφάλι ψηλά καθώς η εφορία δεν βρήκε τίποτα, άλλοι χρειάστηκε να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις και να πληρώσουν κάτι παραπάνω.

Συνολικά 8.936 φορολογούμενοι όμως συνεχίζουν να παραμένουν άφαντοι και μάλλον δεν συνιστά έκπληξη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής από το προσκλητήριο Θεοχάρη για έλεγχο των δικαιολογητικών εντοπίζεται στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού.

Περισσότεροι από έξι στους δέκα ανταποκρίθηκαν. Από τους 274 που κάλεσε η Δ.Ο.Υ. όμως εξακολουθούν να αναζητούνται οι 93.

Τα μικρότερα ποσοστά ανταπόκρισης- εξαιρουμένων των κατοίκων εξωτερικού- καταγράφονται στις Δ.Ο.Υ Θηβών (94,6% αναζητούνται 75 φορολογούμενοι), Ελευσίνας (94,7% αναζητούνται 161 φορολογούμενοι) και Γ. Πειραιά (95% αναζητούνται 141).

Στον αντίποδα στην Καβάλα και στην ΣΤ Δ.Ο.Υ. Αθηνών οι φορολογούμενοι φαίνεται να διακρίνονται από αξιομνημόνευτη συνέπεια καθώς στο σύνολό τους πήγαν τα δικαιολογητικά που ζήτησε στην εφορία.

Την απόλυτη συμμόρφωση άλλωστε προσεγγίζουν οι φορολογούμενοι σε Γρεβενά, Μεσολόγγι και Καρπενήσι. Κάθε εφορία στις συγκεκριμένες πόλεις συνεχίζουν να ψάχνουν από έναν φορολογούμενο.

Πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που ρωτήθηκαν τι θα γίνει με αυτούς τους φορολογούμενους απάντησαν μονολεκτικά. «Τίποτα». Στο σύνολό τους δικαιούνται επιστροφές φόρων τις οποίες όσο δεν πηγαίνουν για έλεγχο δικαιολογητικών στις Δ.Ο.Υ. τους, δεν θα τις λάβουν…

Πηγή euro2day.gr

Related posts