5 Μαΐου 2024

Φοροπαρεμβάσεις σχετικές με αυτοκίνητα προσεχώς

Φοροπαρεμβάσεις σχετικές με αυτοκίνητα προσεχώς

Φοροπαρεμβάσεις σχετικές με αυτοκίνητα προσεχώς. Στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να εντάξουν μέσω τροπολογιών δύο βασικές φορολογικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τα αυτοκίνητα και την κυκλοφορία τους.αυτοκινήτου

Συγκεκριμένα, η πρώτη παρέμβαση θα αφορά στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων. Το μέτρο της απόσυρσης κρίθηκε επιτυχημένο καθώς συμβάλλει στην μείωση της κυκλοφορίας παλαιών οχημάτων από τους δρόμους, έχοντας και θετικές συνέπειες στο περιβάλλον, με την μείωση των ρύπων που εκπέμπονται.

Παράλληλα, συμβάλλει στην τόνωση του κλάδου εμπορίας αυτοκινήτων. Το οικονομικό όφελος από την απόσυρση μέσω αγοράς νέου οχήματος, κυμαίνεται από €300 για τα μικρότερα αυτοκίνητα κυβισμού έως 900 cc και φτάνει τα €2.800 για αυτοκίνητα της ‘μεγάλης’ κατηγορίας κυβισμού από 1.601 cc μέχρι και 2.000 cc. Στην συνηθέστερη από πλευράς πωλήσεων κατηγορία κατά την τρέχουσα περίοδο λόγω οικονομικής κρίσεως, ήτοι σε αυτήν του κυβισμού από 901 cc έως 1.400 cc, το όφελος της απόσυρσης είναι €960. Σημειώνεται ότι τίθεται όριο και στην αξία του νέου οχήματος (που θα αγοραστεί).

Γι’αυτό λοιπόν, το μέτρο της απόσυρσης αναμένεται να παραταθεί για άλλον έναν χρόνο τουλάχιστον, όπως αναμένεται και να διευρυνθεί σε αυτοκίνητα που έλαβαν πινακίδες κυκλοφορίας κατά τα έτη 2001 και 2002.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά στην παράταση της ισχύος του μέτρου της καταβολής Τελών Κυκλοφορίας για το υπολειπόμενο έτος και το 2015.

Αναλυτικότερα, όσοι πολίτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους ή πρόκειται να τις καταθέσουν έως το τέλος του 2014, δύνανται εάν θέλουν να τις λάβουν πίσω, πληρώνοντας τα Τέλη που αναλογούν στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσουν, χαμηλότερα Τέλη.

Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο 1.300 cc που καλείται να πληρώσει ετήσια Τέλη αξίας €135, εάν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να λάβει τις πινακίδες και να κυκλοφορήσει το όχημά του στο τέλος του Ιουνίου, τότε δεδομένου ότι ο μισός χρόνος θα έχει περάσει, θα κληθεί να πληρώσει το 50% των Τελών, ήτοι €67,50.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας ( = ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος);

Διαβάστε ακόμα…

 

Related posts