19 Απριλίου 2024

Φ.Κουβέλης : Να επιταχύνουμε τις υπάρχουσες, να προχωρήσουμε και σε νέες προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις

Φ.Κουβέλης : Να επιταχύνουμε τις υπάρχουσες, να προχωρήσουμε και σε νέες προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις

Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Φώτης Κουβέλης επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, όπου και εξήρε το τεράστιο έργο των ανδρών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη διάσωση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας. Ακολούθως επισκέφθηκε την Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων γνώσεων στους σπουδαστές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο, ο Φώτης Κουβέλης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξετάσθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών.
Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογράμμισε:

-Για το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Φ.Κ «Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των πολιτών από τις ευρωεκλογές. Και το μήνυμα αυτό είναι σαφές: Οφείλουμε να επισπεύσουμε την εφαρμογή των πολιτικών μας για μία δίκαιη ανάπτυξη, για τη στήριξη εκείνων που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση αλλά και της μεσαίας τάξης που είδε τα εισοδήματά της να συρρικνώνονται. Οφείλουμε να λάβουμε και νέα μέτρα που να θωρακίζουν το κοινωνικό κράτος, να ενισχύουν την κοινωνική πολιτική και να ανοίγουν νέους δρόμους για τους ανθρώπους της εργασίας. Οφείλουμε να επιταχύνουμε και να συνεχίσουμε να προωθούμε και νέες προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, συγκρούονται δύο πόλοι. Από τη μία ο αριστερός, προοδευτικός και δημοκρατικός πόλος, που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, οι οποίες διευρύνονται σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς. Που έχει στο επίκεντρό του την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Και από την άλλη, ο βαθύτατα συντηρητικός και νεοφιλελεύθερος που εκφράζει η ΝΔ και υπηρετεί τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ , επιχειρεί να καταργήσει κοινωνικές και λαϊκές κατακτήσεις και έχει διακηρυγμένο στόχο να εφαρμόσει τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές εκτός μνημονίων. Ένας πόλος που στην προσπάθειά του να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές πολιτικές που ευαγγελίζεται, δεν θα διστάσει να υπονομεύσει ακόμη και θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, που αφορούν στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

-Για τις πολιτικές που χρειάζονται για την ανάπτυξη της χώρας.
Φ.Κ « Η ανάπτυξη για εμάς πρέπει να είναι δίκαιη. Μόνο εάν είναι δίκαιη θα είναι και βιώσιμη. Οφείλει να έχει προοδευτικό περιεχόμενο, να είναι ανθρωποκεντρική και να αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος εκείνων που τον παράγουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι σήμερα το 1,5% του πληθυσμού της χώρας, νέμεται και διαχειρίζεται το 49% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος».

-Για την ενίσχυση της νησιωτικής Ελλάδας.
Φ.Κ «Η κυβέρνησή μας έλαβε σημαντικά μέτρα, με βασικότερο εκείνο του μεταφορικού ισοδυνάμου. Πρόκειται για ένα δίκαιο και αναπτυξιακό μέτρο. Αφενός μειώνει αισθητά το κόστος μετακίνησης των κατοίκων των νησιών προς και από την ηπειρωτική χώρα. Αφετέρου συμβάλλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς προϊόντων από και προς τα νησιά. Πρόκειται για μία στοχευμένη οικονομικά και κοινωνικά πολιτική της κυβέρνησης με την οποία στηρίζονται οι κοινωνίες και η παραγωγική διαδικασία της νησιωτικής χώρας».

Related posts