18 Απριλίου 2024

Χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να ευχαριστήσω, εσάς και τη Διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου, για την ευγενική και συνάμα τιμητική πρόσκληση να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωσή σας.

Εκδήλωση προς τιμήν των υποτρόφων του Ιδρύματος. Σας συγχαίρω.

Σας συγχαίρω διότι, ως συνεχιστές του έργου του αείμνηστου Ευγένιου Ευγενίδη, κινείσθε, με επιτυχία, στον άξονα που ο ίδιος όρισε.

Ο Ευγένιος Ευγενίδης γεννήθηκε στο ακριτικό Διδυμότειχο. Έκανε μια λαμπρή πορεία ζωής.

Προσέφερε σημαντικά στη συγκρότηση της Ελλάδας. Από τα έργα του, κορυφαίο το ομώνυμο Ίδρυμα, το οποίο ίδρυσε το 1954, και έκτοτε αναπτύσσει πολυσχιδή δράση.

Ο Ευγένιος Ευγενίδης όρισε με σαφήνεια την αποστολή του Ιδρύματος: «Νὰ συμβάλη εἰς τὴν ἐκπαίδευσιν νέων ἑλληνικῆς ἰθαγενείας ἐν τῷ ἐπιστημονικῷ καὶ τεχνικῷ πεδίῳ».

Τιμώ τη μνήμη του και την πολυσχιδή συνεισφορά του στην Πατρίδα. Αναγνωρίζω και τιμώ το Ίδρυμα για την πολυδιάστατη προσφορά του, ιδιαίτερα στις νέες γενιές. Ευχαριστώ πολύ το Ίδρυμα, του οποίου υπήρξα ένας εκ των υποτρόφων του, ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τη στήριξη που μου παρείχε κατά τη διάρκεια των μετέπειτα σπουδών μου, σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, δεν θα την ξεχάσω ποτέ!

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι της Διοίκησης, σας παρακαλώ να συνεχίσετε στο δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος Ευγένιος Ευγενίδης και η αείμνηστη αδερφή του Μαριάνθη.

Η Ελλάδα και η νέα γενιά της σας χρειάζεται!

Related posts