29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Aναγκαία η τόνωση της επιχειρηματικότητας

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Aναγκαία η τόνωση της επιχειρηματικότητας

«Όσες περισσότερες υγιείς επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται, τόσο αυξάνονται οι προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης. ‘Αρα πρωταρχικό μας μέλημα, μαζί με τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, είναι η διάσωση όσων περισσοτέρων είναι εφικτό», δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με αφορμή την επίσημη έναρξη την Πέμπτη -και στη χώρα μας- του ευρωπαϊκού προγράμματος για την έγκαιρη προειδοποίηση και τη 2η ευκαιρία στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσκολία.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο χειρίζονται πιλοτικά το πρόγραμμα στη χώρα μας και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο θα γίνει ενημέρωση από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το σχέδιο υλοποίησης του έργου, ενώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους φιλόδοξους στόχους σχετικά με την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης θα ανακοινωθούν οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα και οι σχεδιασμοί της ελληνικής πολιτείας.

Υπενθυμίζεται, ότι μέσω του προγράμματος στην Ελλάδα θα υποστηριχτούν αρχικά 700 επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσκολία, θα δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ για την έγκαιρη διάγνωση, την αναδιάρθρωση και την παροχή της 2ης ευκαιρίας στους επιχειρηματίες και θα μεταφερθεί η εμπειρία σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας.

Επίσης, θα παρασχεθεί η αναγκαία τεχνογνωσία με τη δημιουργία Ακαδημίας Εκπαίδευσης Έγκαιρης Προειδοποίησης για την επιμόρφωση εκπαιδευτών ενηλίκων, μέσω ενός πιστοποιημένου προγράμματος, που θα παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας που βρίσκονται σε δυσκολία.

Δήλωση προέδρου ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου,  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας είμαστε πεπεισμένοι ότι για να ανορθωθεί και πάλι η χώρα μας, είναι αναγκαία η τόνωση της επιχειρηματικότητας. Όσες περισσότερες υγιείς επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται, τόσο αυξάνονται οι προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης. ‘Αρα πρωταρχικό μας μέλημα, μαζί τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, είναι η διάσωση όσων περισσοτέρων είναι εφικτό. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και αυτήν τη στόχευση έχει το πρόγραμμα για την «Έγκαιρη Προειδοποίηση & 2η Ευκαιρία Επιχειρήσεων» στο οποίο συνεργαζόμαστε με τη ΓΣΕΒΕΕ. Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το ΕΕΑ από την πρώτη στιγμή της κρίσης, για τη 2η ευκαιρία που πρέπει να έχουν όσοι επιχειρηματίες έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση λόγω των συνεπειών της πρωτοφανούς ύφεσης. Είναι μόνο μία από τις δράσεις που κάνουμε, ανταποκρινόμενοι πλήρως στο συναίσθημα ευθύνης απέναντι στους μικρομεσαίους και την επιχειρηματική κοινότητα, προκειμένου να αφήσουμε επιτέλους πίσω μας την κρίση που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές μας»

Related posts