2 Μαΐου 2024

Χιλιάδες που σπεύδουν να αιτηθούν για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Χιλιάδες που σπεύδουν να αιτηθούν για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Χιλιάδες που σπεύδουν να αιτηθούν για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Συγκεκριμένα, έως και τις 8 Δεκεμβρίου, υποβλήθησαν 20 χιλιάδες Αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα εισοδηματικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Οι αιτήσεις αυτές αφορούσαν 26.800 ωφελούμενους.Ξεκινά προσεχώς το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Όσον αφορά στα στατιστικά που διέπουν τις αιτήσεις και τα χαρακτηριστικά των αιτούντων, παρατηρούμε τα ακόλουθα:

Όσον αφορά στην εισοδηματική κατάσταση, το 65% των πολιτών που υπέβαλαν μέχρι σήμερα αίτημα, είχαν μηδενικό εισόδημα κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο. Ποσοστό 25% αυτών που έκαναν αίτηση, διαθέτει ετήσιο εισόδημα έως €2.000 και το 10% αυτών, διαθέτει εισόδημα πάνω από €2.000 και έως €5.000.

Όσον αφορά στην περιουσιακή κατάσταση, το 65% των αιτούμενων δηλώνει ότι δεν είναι κάτοχος περιουσιακών στοιχείων, το 27% αυτών δηλώνει ότι κατέχει περιουσία αντικειμενικής αξίας έως €50 χιλιάδες και 8% διαθέτει περιουσία άνω των €50 χιλιάδων σε αντικειμενική πάντα αξία.

Όσον αφορά στην ηλικιακή κατανομή των αιτούντων, το 8,5% βρίσκεται στο εύρος 18 έως 25 ετών, το 37% στο εύρος 26 έως 40 ετών, το 49% στο εύρος 41 έως 65 ετών και το 5% > 65 ετών.

Όσον αφορά τη διαδικασία της ενίσχυσης, τι θα γίνει;

Μετά την οριστική υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο, πραγματοποιείται η διασταύρωση των δηλωθέντων στοιχείων. Στη συνέχεια, η λίστα των δυνητικά δικαιούχων, αποστέλλεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία, μπορεί να ζητήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, την προσκόμιση κάποιων δικαιολογητικών τα οποία δεν μπορούν να διασταυρωθούν (όπως άδεια παραμονής κ.ά.) και αναθέτει την πραγματοποίηση κοινωνικής έρευνας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου από την Κοινωνική Υπηρεσία, το υπουργείο Εργασίας, οριστικοποιεί τους πίνακες δικαιούχων ανά Δήμο και προχωρά στη διαδικασία καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης – λένε για άμεσα, αλλά πολλές φορές το κράτος λέει ‘άμεσα’ αλλά στην πράξη καθυστερεί να πληρώσει.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας!
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

• Θέλετε να γίνετε ανταγωνιστικότεροι επαγγελματικά; 

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts