28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ως συνήθως, Νέο Ρεκόρ τα Ληξιπρόθεσμα Χρέη προς το Δημόσιο τον Οκτώβριο

Ως συνήθως, Νέο Ρεκόρ τα Ληξιπρόθεσμα Χρέη προς το Δημόσιο τον Οκτώβριο

Ως συνήθως, Νέο Ρεκόρ τα Ληξιπρόθεσμα Χρέη προς το Δημόσιο τον Οκτώβριο, καθώς ανήλθαν σε €71,25 δισ. έναντι €70,16 δισ. που ήταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου.Ληξιπρόθεσμα χρέη

Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο Ιανουαρίου με Οκτώβριο του 2014, ανήλθαν σε €10,9 δισ. έναντι €9,68 δισ. στους εννέα μήνες του 2014.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών ανέρχεται όπως είπαμε σε €71,25 δισ. με την πρόσθεση των παλαιών ληξιπρόθεσμων, ήτοι αυτά που είχαν σχηματιστεί μέχρι και το 2013 (ύψους €60,35 δισ.).

Πάλι ως συνήθως, σε έναν μήνα τα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όπως συμβαίνει σε όλους τους τελευταίους μήνες, που προστίθεται ένα δισεκατομμύριο χρέους ή και περισσότερο – συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά €1,09 δισ..

Βέβαια, εκ της φορολογικής Διοικήσεως, αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης των στοιχείων, ότι πολλοί ήταν οι φορολογούμενοι που έχοντας ακούσει την συζητούμενη νέα πολύμηνη ρύθμιση, σταμάτησαν κατά τους τελευταίους μήνες την καταβολή των οφειλών τους προς το Δημόσιο, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή την νέα ρύθμιση, μόλις έβγαινε.

Όσον αφορά τις εισπράξεις, στο 10μηνο του 2014, το Δημόσιο εισέπραξε από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (δηλαδή τις παλαιές και τις νέες), σύνολο εσόδων €3,02 δισ. έναντι €2,69 δισ. στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μέχρι το τέλος του 2014 και βάσει του Μνημονιακού στόχου, το Δημόσιο πρέπει να εισπράξει €2 δισ. από παλαιά χρέη και το 25% των νέων χρεών. Ο στόχος δείχνει εξαιρετικά αισιόδοξος εάν ληφθεί υπόψη ότι στο 10μηνο, το ποσοστό είσπραξης στα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ‘άγγιζε’ το 15%.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εσείς εὐεπιχειρεῖτε;

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts