17 Μαΐου 2024

Ό,τι συμβαίνει, μέσα από τα πρωτοσέλιδα – 9/3/2016

Ό,τι συμβαίνει, μέσα από τα πρωτοσέλιδα – 9/3/2016

Στο θέμα του προσφυγικού, της αξιολόγησης αλλά και σε συντάξεις και φορολογικά, εστιάζουν τα σημερινά (09/03/2016) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ενημερωθείτε λοιπόν εν τάχει:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μετέωρη συμφωνία, κλειστά σύνορα. Πολλά «αγκάθια» μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας – Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες.
Ωρολογιακή βόμβα η Ειδομένη.
«Φρένο» Σόιμπλε για ρύθμιση χρέους. Βλέπει ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον Μάιο.
Εγκρίθηκε η πώληση του ΟΛΠ.

ΤΑ ΝΕΑ: Ψυχρολουσία Σόιμπλε: Η συζήτηση για το χρέος δεν είναι ουσίας, είπε ο γερμανός υπουργός μια μέρα μετά τις ελπίδες που άφησε ο Νταϊσελμπλουμ.
Η Τρόικα απαιτεί, στα €320 η βασική σύνταξη και με εισοδηματικά κριτήρια – χαμηλότερη από τα €384 της πρότασης Κατρούγκαλου.

ΕΘΝΟΣ: Τα 9 κλειδιά του νέου Αναπτυξιακού. Φοροαπαλλαγές και απευθείας επιδοτήσεις ύψους 4,8 δισ. σε βάθος τετραετίας. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την ένταξη στον νόμο. Ειδικές ενισχύσεις για νησιά και παραμεθόριες περιοχές. Έμφαση σε τουρισμό, αγροτική παραγωγή και νέες τεχνολογίες.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Αρχίζουν σήμερα οι συζητήσεις για την αξιολόγηση με το Κουαρτέτο. Διπλή φάκα με δόλωμα το χρέος. Γη και ύδωρ ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές, τόσο στο προσφυγικό, όσο και στο δημοσιονομικό, χρησιμοποιώντας σαν δόλωμα την ελάφρυνση του χρέους. Το θέμα άνοιξε ο Νταισελμπλουμ, ενώ ο Σόιμπλε παρέπεμψε ουσιαστικά τη συζήτηση στο … 2025.
Στην Ειδομένη ακόμα περιμένουν. Η πόρτα της ΠΓΔΜ δεν άνοιξε για κανέναν. Στα όρια της εξουθένωσης, οργανώσεις και εθελοντές, κάνουν έκκληση για βοήθεια.
Ο Ματέο Ρέντσι πήρε το όπλο του! Αυτονομείται ο ιταλός πρωθυπουργός. Επιδιώκει ρόλο πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

ΑΥΓΗ: Κλίμα συνεργασίας για το προσφυγικό στη συνάντηση Τσίπρα – Νταβούτογλου. Σμύρνη – Βρυξέλλες μετ’εμποδίων.
Στις ράγες η αξιολόγηση, διάλογος για το χρέος.
θετικό το ισοζύγιο εργασίας στο πρώτο δίμηνο του 2016.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ο «Γολγοθάς» της Ειδομένης. Πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες, ξεκινώντας και απεργία πείνας.

ΕΣΤΙΑ: Τὸ βαρύ τίμημα παράνομων παροχῶν. Σχεδόν μισό δισ. εὐρώ καλοῦνται νὰ ἐπιστρέψουν οἱ ἀγρότες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συμφορά και φέτος ο ΕΝΦΙΑ! Τον Ιούλιο τα ραβασάκια, με αυξημένους φορολογικούς συντελεστές επειδή οι μειωμένες (κατά 20%) νέες αντικειμενικές θα φέρουν λιγότερα έσοδα στα ταμεία. Από μηδενική βάση οι εκπτώσεις σε ξενοίκιαστα, ημιτελή και απόρους.

Related posts