17 Μαΐου 2024

Όφελος στον λογαριασμό ρεύματός τους σε χιλιάδες κατοίκους σε περιοχές με Α.Π.Ε.

Όφελος στον λογαριασμό ρεύματός τους σε χιλιάδες κατοίκους σε περιοχές με Α.Π.Ε.

Όφελος στον λογαριασμό ρεύματός τους σε χιλιάδες κατοίκους σε περιοχές με Α.Π.Ε.. Οι κάτοικοι 272 περιοχών της Ελλάδος θα επωφεληθούν στους λογαριασμούς ρεύματός τους, από την λειτουργία στις περιοχές τους σταθμών Α.Π.Ε..Όφελος στον λογαριασμό ρεύματός τους σε χιλιάδες κατοίκους σε περιοχές με Α.Π.Ε.

Αυτό προβλέπει Απόφαση του ΥΠΕΚΑ και του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Αναλυτικότερα, η Απόφαση προβλέπει ότι:

Ποσά σε ποσοστό 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), παρακρατούνται από τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. και, για την περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ως Διαχειριστή ΜΔΝ και αποδίδονται στους κατόχους Άδειας Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε., μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση κατά την ημερομηνία εφαρμογής της διαδικασίας της παρ. 6 του άρθρου 4 εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας του Δήμου όπου λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε. και εντός όλου του Δήμου, στην περίπτωση που δεν αποτελείται από Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες.

Οι δικαιούχοι θα έχουν την οικονομική απολαβή αυτόματα, ως ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος.

Τυχόν αναδρομικές χρεοπιστώσεις των παραγωγών Α.Π.Ε., που ενδεχομένως θα προκύψουν, θα υπολογίζονται κατά το έτος που γίνεται η τιμολόγησή τους.

Μπορείτε να δείτε τις περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι θα λάβουν την έκπτωση στους λογαριασμούς, βάσει της παραπάνω Απόφασης, εδώ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας; Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος;

Διαβάστε ακόμα…

 

Related posts