3 Μαΐου 2024

Ύφεση 0,2% στην ελληνική οικονομία στο β΄ τρίμηνο

Ύφεση 0,2% στην ελληνική οικονομία στο β΄ τρίμηνο

Ύφεση 0,2% στην ελληνική οικονομία στο β΄ τρίμηνο του 2014, παρουσιάστηκε σύμφωνα με την μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ. Η επίδοση ήταν λίγο καλύτερη της αναμενόμενης.ύφεση, ΑΕΠ

Αναλυτικότερα, βάσει των διαθέσιμων μη εποχικών διορθωμένων στοιχείων, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρουσίασε κάμψη 0,2% συγκριτικά με το β΄ τρίμηνο του 2013.

Όμως, τα στοιχεία ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο του 2014 έχουν αναθεωρηθεί, από πτώση του ΑΕΠ 0,9% που ήταν η πρώτη εκτίμηση σε κάμψη 1,1%, λόγω της ενσωμάτωσης νέων στοιχείων βραχυχρόνιων στατιστικών.
Κατά μέσο όρο οι αναλυτές ‘έβλεπαν’ για το β΄ τρίμηνο, κάμψη κατά 0,5%, επομένως η επίδοση παρουσιάστηκε κάπως καλύτερη των μέσων εκτιμήσεων.

Η κυβέρνηση αλλά και διάφοροι ‘ανεξάρτητοι’ φορείς, ‘βλέπουν’ επιστροφή στην ανάπτυξη φέτος. Εμείς αναρωτιώμαστε πως θα συμβεί αυτό όταν στο α΄ εξάμηνο έχουμε βεβαιωμένα ύφεση, στο στο β΄ εξάμηνο, θα αφαιρεθούν κυρίως λόγω υπερφορολογίας από την πραγματική οικονομία, όπως υπολογίζουμε, περί των €6 δισ. και η βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζεται συνεχώς μειούμενη;

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Related posts