28 Απριλίου 2024

1ο Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και 5ο Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων

1ο Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και 5ο Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων

Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών ΕπιχειρήσεωνΝεανικής Επιχειρηματικότητας και Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων

To 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στην Αθήνα (Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28 Ιουνίου) καθώς επίσης θα διεξαχθεί και το 5ο Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων (το οποίο οργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων στο INNOVATHENS το Σάββατο 28 Ιουνίου).

1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Το νέο αυτό θεσμό, τον εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών – YES και θα καθιερωθεί η διοργάνωση του κάθε 6μηνο στη χώρα που έχει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οργανωτές του Συνεδρίου, στην Ελλάδα, είναι ο Σύνδεσμος “Νεανική Επιχειρηματικότητα”, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών, το INNOVATHENS,  με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Στόχος τους, είναι, η ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και το Orange Grove, θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων που λειτουργεί από την Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου (2η ημέρα του Συνεδρίου) στο Orange Grove, όπου θα συμμετέχει και η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Neelie Kroes, θα γίνει η παρουσίαση του Greek Startup Manifesto, ενός σχεδίου δράσης που εκπονήθηκε από ομάδα Ελλήνων ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων και σκοπό έχει να αποτελέσει ένα κείμενο αναφοράς για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ταχείας ανάπτυξης, εξωστρέφειας και καινοτομίας στη χώρα.

Το 1ο Ευρωπαϊκό Συνεδρίο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, έχει 2 κεντρικά θέματα προς συζήτηση:

  • υπέρβαση του εμποδίου του κατακερματισμού στην Ευρώπη και
  • δημιουργία κοινής Ευρωπαϊκής επιχειρηματικής ταυτότητας.

Είναι σαφές ότι θα υπάρξει διεθνής διάλογος γύρω από τα άνω θέματα, λόγω της παρουσίας αρκετών ομιλητών, όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Αυστραλία, Γκάνα και Αίγυπτος).

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 27 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεία συνέλευση των ηγεσιών νεανικής επιχειρηματικότητας των χωρών μελών της ΕΕ και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Σκοπός της συνέλευσης, η συμφωνία σε πανευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την ενίσχυση και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας ως κεντρική επιλογή για την αύξηση της ποιοτικής απασχόλησης και τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

Στο συνέδριο, μέσω των ομιλιών διακεκριμένων επιχειρηματιών και επιστημόνων στην περιοχή, θα αναδειχθούν περιοχές δυνητικής Ευρωπαϊκής ηγεσίας, όπως:

  • 3D printing,
  • Βιοτεχνολογία και
  • διαστημική επιχειρηματικότητα

Θα θιχτούν, επίσης, αναγκαίες αλλαγές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σε τομείς εκπαίδευσης – νομοθεσίας και φορολογίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ταχείας ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

5ο Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων

Μια από τις βασικές συζητήσεις θα έχει σχέση με τις startups στην Ελλάδα και  τις κατηγορίες του Venture Capital – των Angel Investors – των Incubators.

Αναμενόμενη φυσικά και η παρουσίαση για τις  πετυχημένες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Σχετικό workshop της Κοινοπραξίας του έργου “Future Enterprise”, θα προβεί και σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • για δράσεις ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας,
  • για καλύτερη σύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας και
  • για πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά προγράμματα χρηματοδότησης.

Θερμές ευχαριστίες από τους οργανωτές του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας και του 5ου Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους χορηγούς του συνεδρίου, γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους, δε θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση τους.

 

>>> Διαβάστε ακόμη <<<<

 

Related posts