2 Μαΐου 2024

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (10/01/2016) και …

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (10/01/2016) και …

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (10/01/2016) και … καλή εβδομάδα φίλοι μας! Εννοείται και Καλή Χρονιά!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (10 Ιανουαρίου 2016) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κάλπες -καμπή για το πολιτικό σκηνικό. Ανασύνταξη και επιστροφή της ΝΔ στη μάχιμη αντιπολίτευση. Ο Μειμαράκης σε συνέντευξη στην εφημερίδα, δηλώνει ότι αυτός μπορεί να εκφράσει την ανανέωση. Τα σχέδια Κυριάκου Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση της παράταξης.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Η εβδομάδα που η Κίνα συγκλόνισε τις αγορές.
• Κατρούγκαλος: Ευέλικτος σε αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
• Μίνι ανταρσία στον Σύριζα μεταξύ μελών της Κ.Ο. λόγω του Ασφαλιστικού.
• Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στην «Κ»: Αυτή τη φορά θα λυθεί το Κυπριακό.
• Τρία γεγονότα του 2015 – Τι έφερε σε αντιπαράθεση Ιράν και Σαουδική Αραβία.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Crash test για τον Τσίπρα το Ασφαλιστικό. Η ανώμαλη προσγείωση στις συντάξεις: Μειώσεις 15-20% στους νέους συνταξιούχους, περικοπές και στους παλαιούς απαιτεί η Τρόικα.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Σαουδική Αραβία – Ιράν: Οι πολλαπλοί εμφύλιοι στο σφαγείο της Μ. Ανατολής. Ένα νέο κεφάλαιο στη Μ. Ανατολή με την εκτέλεση του σιίτη κληρικού που επιδείνωσε ραγδαία τις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας – Ιράν.
• Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σήμερα σελίδα.

ΕΘΝΟΣ: Μονομαχία – έκπληξη στο Νταβός: Ντιμπέιτ Τσίπρα – Σόιμπλε για το μέλλον της ΕΕ. Οι ειδικές αποστολές Τσακαλώτου – Κατρούγκαλου και η εξόρμηση της ομάδας Μαξίμου στις Βρυξέλλες για Ασφαλιστικό και αξιολόγηση. Τα κρίσιμα τετ α τετ του πρωθυπουργού με Λαγκάρντ και Μπάιντεν. Στο ευρωπαϊκό πεδίο μεταφέρεται η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς. Ο Τσίπρας θα μεταβεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, όπου θα συναντηθεί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ και τον αμερικανό αντιπρόεδρο, ενώ θα έχει και δημόσια «μονομαχία» με τον γερμανό υπουργό οικονομικών.
Σε άλλo σημείo της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Η ΝΔ εκλέγει σήμερα αρχηγό. Η επόμενη μέρα στη ΝΔ: Τα σχέδια Μειμαράκη – Μητσοτάκη για το κόμμα και για την αντιπολίτευση. Η «μεγάλη Κεντροδεξιά» του Κυριάκου και το «έξυπνο κράτος» του Βαγγέλη.

ΑΥΓΗ: Για τη μετάβαση στη νέα εποχή, οι 10 ημέρες της Ελλάδας: Διεθνής εκστρατεία για αξιολόγηση και χρέος. Παυλόπουλος, Τσίπρας, υπουργοί στην Ευρώπη. Στο Νταβός η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διευθύντρια του ΔΝΤ.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Γιάννης Δραγασάκης: Χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Μετά τη κρίση να φτιάξουμε ένα νέο κοινωνικό κράτος.
• Ενιαίοι κανόνες για όλους, ασπίδα για τους αδύναμους. Τι ισχύει για τους νυν συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους.
• Στο κυνήγι της Λίστας: Εισαγγελείς καλούν Κολωνάκι.
• Κρίσιμες κάλπες: Η ΝΔ επιλέγει ταυτότητα.
• Ευρώπη: Στο Βορρά ξηλώνεται η συνθήκη του Σένγκεν.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε διάφορα σημεία της πρώτης της σελίδας, αναφέρει:
• Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, ενσωματώνει όλες τις προηγούμενες αναδιαρθρώσεις και φέρνει και άλλες. Και από τη στάση των εργοδοτικών ενώσεων είναι περισσότερο από σαφές ότι είναι τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου που καθοδηγούν τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ. Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και ιδιαίτερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και αν προσπαθούν, είναι αδύνατον να διαχωριστούν από την πολιτική της κυβέρνησης, γιατί πολύ απλά, αποτελεί συνέχεια της δικής τους.
• Ασφαλιστικό: τα ψέματα της συγκυβέρνησης, η στρατηγική της ΕΕ και η αλήθεια.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγός Επιβίωσης για Φορολογικό – Ασφαλιστικό. Το Σχέδιο για παλαιές και νέες συντάξεις και οι ανατροπές στη φορολογική κλίμακα του 2016. Τα μυστικά που κρύβει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου: Ποιες συντάξεις μειώνονται και πόσο· Σοκ στο Δημόσιο με περικοπές άνω του 20% · Το νέο εφάπαξ για όσους έφυγαν από τα μέσα του 2013. Οι αλλαγές που ετοιμάζει στους φόρους ο Τρ. Αλεξιάδης: Ενιαία κλίμακα με άθροισμα των εισοδημάτων · Αφορολόγητο 8 με 10 χιλιάδες ευρώ μέσω κάρτας · Φόρος 10-15% από το πρώτο ευρώ για μικρομεσαίους, αγρότες.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Και όμως η τρόικα βλέπει «μαύρη τρύπα» 1 δισ. ευρώ για το 2016!
• Η μεγάλη φθορά του Σύριζα, αρνητικό κλίμα στην οικονομία. Στο Μαξίμου βλέπουν τα σύννεφα στις δημοσκοπήσεις και στις … αγορές. Αξιολόγηση διαρκείας από τις Βρυξέλλες με «βαριά ατζέντα».
• Τα 5 «κλειδιά» που θα αναδείξουν το νέο αρχηγό στη ΝΔ. Μειμαράκης: Ανασύνταξη της παράταξης χωρίς ακραίες τοποθετήσεις. Μητσοτάκης: Εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας.
• Σε συναγερμό στην Ευρώπη για επιθέσεις ισλαμιστών. Η Ευρώπη ζει στη σκιά του τρόμου από τη δράση των τζιχαντιστών.
• Σε «μαύρο χάλι» κρατητήρια και αστυνομικά τμήματα: Η ΕΛ.ΑΣ. ξέμεινε από υπηρεσίες καθαριότητας!

ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι αδικίες του νέου ασφαλιστικού συστήματος. Τι θα γίνει με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών. Ευνοημένοι και ριγμένοι · Χάνουν πολλά οι νοικοκύρηδες · Επιβραβεύονται οι μπαταχτσήδες.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Νέα Δημοκρατία: Νέος πρόεδρος σήμερα. Δεδομένη η ενότητα, είτε εκλεγεί ο Μεϊμαράκης είτε ο Κυριάκος.
• Αντικειμενικές: Όλες οι αλλαγές και ο ΕΝΦΙΑ. Από 8-15% οι μειώσεις στις περισσότερες περιοχές.
• Εισφορά: Αύξηση μέχρι 185%! Νέα βάρη για τα μεσαία εισοδήματα.
• Προσφυγικό: Παγώνουν την Ευρώπη οι επιθέσεις στην Κολονία. Τρόμο στην Ευρώπη προκαλούν οι συντονισμένες – από ότι φαίνεται – επιθέσεις προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία, την Αλγερία, το Μαρόκο κ.ά. εναντίον γυναικών στη Κολονία και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας. Οι καταγγελίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς και οι πληροφορίες περί βιασμών, ακόμα και ανήλικων κοριτσιών. Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και οι επιπτώσεις αυτών των ενεργειών φαίνεται ότι θα είναι η αύξηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στις ευρωπαϊκές χώρες, που δείχνουν να μην έχουν πλέον ανοχή προς τα κύματα των μουσουλμάνων μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη, με άδηλες ακόμα επιπτώσεις για τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών.
• Μέση Ανατολή: Σύγκρουση Σαουδ. Αραβίας και Ιράν, οι μεγάλοι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις για την Ευρώπη.

REAL NEWS: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών. Ο νέος χάρτης με τις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα. Μειώσεις από 5,5% έως 19% σε επτά από τις εννέα ζώνες σε όλη τη χώρα. Αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές στις φθηνότερες και στις ακριβότερες περιοχές. Τι θα γίνει με τον φόρο ακινήτων το 2016 και πως θα εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση για αναδρομική ισχύ των μειωμένων αντικειμενικών από τον Μάιο του 2015. Χωρίς ανατροπές οι επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Πως θα επηρεάσουν οι νέες τιμές της εφορίας τους 20 φόρους που συνδέονται με τα ακίνητα και τις μεταβιβάσεις.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Τι θα αλλάξει στη ΝΔ ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί. Ποιους σκέφτονται να αξιοποιήσουν στα ηγετικά κλιμάκια Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης.
• Ο Πρόεδρος (Παυλόπουλος) βγαίνει μπροστά: Ο Παυλόπουλος θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με τον Ντράγκι (Διοικητή της ΕΚΤ) για τη ποσοστική χαλάρωση της ΕΚΤ και με την Μέρκελ για το Προσφυγικό και το κατοχικό δάνειο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Εκλογές ΝΔ, ο Τελικός σήμερα, Βαγγέκης vs Κυριάκου. Θα έχουμε αντιπολίτευση; Οι νεοδημοκράτες ζητούν ηγεσία, ο Σύριζα πιθανό συνεταίρο για «ομοψυχία».
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ασφαλιστικό: Πως κόβει όλες τις συντάξεις ο Κατρούγκαλος. Σε τρία χρόνια «χέρι» και στις παλαιές. Μείωση 15% σε 900.000 συνταξιούχους από το 2016 έως το 2026· Αύξηση έως 355% στις εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών · Φορτώνει εισφορές για τα μπλοκάκια στους εργοδότες.
• Απίστευτη η ανασφάλεια: Σε πριβέ θυρίδες πάνε τα λεφτά. Ιδιωτικές εταιρείες φιλοξενούν χρήματα και τιμαλφή για τον κίνδυνο της εφορίας, capital controls και ληστών. Ευρώ και ΑΦΜ φεύγουν σε Βουλγαρία και Κύπρο.

KONTRA NEWS: Να γίνει οικονομικός έλεγχος στα ταμεία όλων των κομμάτων. Τι κρύβει το ταμείο της ντροπής; Να δοθούν απαντήσεις για τα μαύρα εκατομμύρια που βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Ποιος, Που, Πότε, Γιατί;
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Με μια σύνταξη ζουν δύο οικογένειες.
• Η Τουρκία βγάζει το στόλο της στο Αιγαίο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Λύση σωτηρίας για τα Ταμεία. Μπορούν να εισπραχθούν 8 δισ. από τα ληξιπρόθεσμα. Όλο το Σχέδιο που έχει προτείνει ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Ροβ. Σπυρόπουλος, που σώζει χιλιάδες επιχειρηματίες και θέσεις εργασίας.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Κοροϊδεύουν την Ευρώπη ξ Τουρκία και ο Ερντογάν: Αφήνουν τη ροή μεταναστών, απαιτώντας και άλλα ανταλλάγματα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το Μνημόνιο 3 το ορίζει ξεκάθαρα, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις της κυβέρνησης: Στη… Βέρμαχτ το κατοχικό Ταμείο (με όλη την περιουσία της Ελλάδος). Αποικιοκρατικού χαρακτήρα το παλίσιο λειτουργίας του. Καμιά απόφαση χωρίς το «ναι» του Βερολίνου και των δανειστών.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Συντάξεις: Ο Σύριζα δίνει μάχη για αυξήσεις, οι άλλοι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) για μειώσεις.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
•Μειώνονται 18 φόροι! Η πτώση των αντικειμενικών αξιών 5-20%, συμπαρασύρει σειρά φόρων.

ΠΡΙΝ: Λαϊκός ξεσηκωμός για το Ασφαλιστικό.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Η Σαουδαραβία «εμπρηστής» κατά του Ιράν.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το «μεγάλο κόλπο» με το Ασφαλιστικό. Οι όμηροι, οι επιβαρημένοι, οι απεγνωσμένοι. Παραδείγματα με όλες τις περιπτώσεις.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Φορολογικό: Οι 10 αλλαγές του 2016. Τι πρέπει να προσέξουν για φέτος οι φορολογούμενοι.

Related posts