5 Μαΐου 2024

Υλοποίηση ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού

Υλοποίηση ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού

Δημοσιεύτηκε η Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που αφορά στην:

«Υλοποίηση ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας»

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας, στην Λάρισα, από 29/2/2016 έως 13/5/2016 και θα αφορά έως 40 άτομα (εάν δε, τα άτομα που θα εκφράσουν ενδιαφέρον θα είναι συνολικά λιγότερα των 30, το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί).

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν σχετικό Αίτημα από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών – μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.
Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον από τις εξής ξένες γλώσσες: γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική.
Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών−μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας επιπέδου Β2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Προσοχή! Το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν· Το συνολικό κόστος υλοποίησής του ανέρχεται στο ποσό των 28,500 ευρώ. Οι εισακτέοι επιβαρύνονται με δίδακτρα, τα οποία αντιστοιχούν στον ισόποσο επιμερισμό του κόστους υλοποίησης ανάλογα με τον τελικό αριθμό εισακτέων, ήτοι τα δίδακτρα θα κυμαίνονται από 713 έως 950 ευρώ. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα μετακίνησης που απαιτούνται για την πραγματοποίηση επισκέψεων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους εκτός Λάρισας καθώς επίσης και η παροχή διδακτικού υλικού.
Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρέχει στους συμμετέχοντες δυνατότητα σίτισης στο φοιτητικό εστιατόριο στο κέντρο της Λάρισας με τη καταβολή συμβολικού αντιτίμου ύψους 4 ευρώ ανά γεύμα.

Διαβάστε για τα κριτήρια αξιολόγησης, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος, από το ΦΕΚ δημοσίευσης της Απόφασης, εδώ.

[edit 14/1/2016] Δημοσιεύτηκε και δεύτερο παρόμοιο πρόγραμμα, που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Καλαμάτα), από 28/3/2016 έως 10/6/2016. Αιτήσεις μπορείτε να κάνετε από ΔΕ 15 Φεβρ. 2016 μέχρι και την ΠΑ 26 Φεβρ. 2016. Δείτε το σχετικό ΦΕΚ με όλη την ανάλυση του προγράμματος, εδώ. [/14/1/2016]

Related posts