28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό: Οι γνήσιοι Αγρότες θα βγουν ωφελημένοι από το Ασφαλιστικό και λοιπές Δράσεις της κυβέρνησης – Το Φορολογικό τους δεν αλλάζει

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό: Οι γνήσιοι Αγρότες θα βγουν ωφελημένοι από το Ασφαλιστικό και λοιπές Δράσεις της κυβέρνησης – Το Φορολογικό τους δεν αλλάζει

«ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗ
«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»

«Επικίνδυνα και ανυπόστατα μυθεύματα είναι αυτά που διαδίδονται, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη περιοχή της Θράκης. Η σχετική παραπληροφόρηση δεν αντέχει περαιτέρω διάψευσης.
Καλό θα είναι κάποιοι να μην παγιδεύονται από αναξιόπιστους πληροφοριοδότες τους.

Εξάλλου, η κυβέρνηση σε διάφορους τόνους και σε διάφορες δηλώσεις έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν θα ακολουθήσει για τη περιοχή της Θράκης τα όσα έκανε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, που διέλυσε ακόμη και σχολές της Αστυνομίας σε έναν εντελώς αντεθνικό σχεδιασμό της».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε ερώτημα που του έθεσε, με αφορμή σημερινά διαδικτυακά δημοσιεύματα ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας– Θράκης Σταύρος Καβαρατζής, ο οποίος τον επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του.

Σχετικά με την κινητοποίηση των αγροτών και στα ερωτήματα που του έθεσε ο Σταύρος Καβαρατζής, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ του είπε ότι:

«Οι πραγματικοί αγρότες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, προστατεύονται απόλυτα από τις μεταρρυθμιστικές νομοθετήσεις της σημερινής κυβέρνησης, δίνοντας ένα τέλος σε μια αβεβαιότητα πολλών δεκαετιών.
Θα επαναλάβω, ότι δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Τον φόβο θα πρέπει να έχουν όλοι εκείνοι, που ασκούν άλλο επάγγελμα και δηλώνουν αγρότες, για να «μασάνε» από τους πραγματικούς μεροκαματιάρηδες των αγρών ενισχύσεις, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις. Είναι αυτοί που κρύβονται μέσα στις κινητοποιήσεις των αγροτών και που θα πρέπει εδώ και τώρα να απομονωθούν.

Χθες βράδυ στη Βουλή τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος, έδωσαν με σαφήνεια τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει το ασφαλιστικό για τους πραγματικούς και ανόθευτους αγρότες, οι οποίοι με επιπλέον 0,50 ευρώ την ημερα, θα δούνε να υπερδιπλασιάζεται η κατώτατη εγγυημένη σύνταξη τους.
Επίσης σύντομα θα δουν τις αποφασιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο κοστολόγιο των «εργαλείων» που χρησιμοποιούν για τη δουλειά τους. Από σπόρους και λιπάσματα μέχρι φάρμακα και τεχνική υποστήριξη.

Για παράδειγμα ο πόλεμος κατά των τριγωνικών συναλλαγών των πολυεθνικών, που διακινούν όλα αυτά τα «εργαλεία», θα είναι σκληρός και αμείλικτος. Και επιπλέον, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση, γιατί τότε θα μπορούμε να το κάνουμε, σε συνδυασμό και με την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθραίου πετρελαίου, οι ΑΝΕΛ θα επιμείνουμε για τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου στους αγρότες.

Τέλος, οφείλω να τονίσω πως σε ό, τι αφορά στην φορολογία των πραγματικών αγροτών και όχι των μαϊμού, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα. Απεναντίας, με τα βιβλία εσόδων – εξόδων θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η φοροδότηση των ασθενέστερων αγροτών.
Επιπλέον, να χιλιοεπαναλάβουμε, ότι δεν είναι στα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησής, η αλλαγή της φορολογίας των αγροτών».

Στη συνάντηση τους ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο Αντιπρόεδρος του ΑΜ-Θ Περιφερειακού Συμβουλίου συζήτησαν και για άλλα θέματα αυτής της ευπαθούς περιοχής, όπως η υποστελέχωση των νοσοκομείων, η αξιοποίηση του ζεόλιθου, η μη εφαρμογή ενός συγκροτημένου και αποδοτικού ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ σχεδιασμού για την τουριστική αξιοποίηση της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας κλπ.

Related posts