1 Δεκεμβρίου 2022

Breaking News

ΒΕΑ: Επιχειρηματική αναγκαιότητα τα ανοικτά σύνορα

ΒΕΑ: Επιχειρηματική αναγκαιότητα τα ανοικτά σύνορα

Την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας και αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους με το άνοιγμα των συνόρων για τη διέλευση πρώτων υλών και προϊόντων, ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Καθημερινά, το Επιμελητήριο γίνεται δέκτης καταγγελιών βιοτεχνών, οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς αδυνατούν να μεταφέρουν ή να παραλάβουν τις παραγγελίες τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρογκα με πολλαπλάσια έξοδα μεταφοράς και βαριά πρόστιμα, λόγω της καθυστέρησης εξυπηρέτησης των παραγγελιών τους.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας και της έλλειψης ρευστότητας, της επιβολής των capital controls, βρίσκονται ήδη σε δυσχερή θέση και με το κλείσιμο των συνόρων πλήττεται ανεπανόρθωτα η ανταγωνιστικότητά τους.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να επιβιώσουν και προκαλούν νέο πλήγμα στην ήδη ευάλωτη θέση τους, αφού καλούνται να επωμιστούν ακόμη μια δυσανάλογη επιβάρυνση.

Το ΒΕΑ ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να ανοίξουν αρχικά τα σύνορα της χώρας και στη συνέχεια οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και τα τελωνεία, προτού οι συνέπειες γίνουν ολέθριες για τις εναπομείνασες επιχειρήσεις. Πρόκειται για διεθνή διασυρμό της χώρας η ανοχή στα κλειστά σύνορα.

Η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ανάγεται πολύ συχνά σε άθλο, είναι απαράδεκτο τα σύνορα της Ελλάδας να είναι κλειστά και η χώρα να βρίσκεται αποκομμένη, με αποτέλεσμα την ιδιότυπη ομηρία και οικονομική αιμορραγία αυτών των ελάχιστων εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας.

Related posts