3 Μαΐου 2024

2η ημέρα 26oυ Συνεδρίου “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” – Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Διαμορφώνοντας ένα Εθνικό Σχέδιο

2η ημέρα 26oυ Συνεδρίου “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” – Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Διαμορφώνοντας ένα Εθνικό Σχέδιο

Αθήνα, 01 Δεκεμβρίου 2015 – Το παρόν στο 26ο Ετήσιο Συνέδριο “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” έδωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην ενότητα με θέμα “Τουρισμός: Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και οι τρόποι αξιοποίησης του”, επικεντρώθηκε στη δημιουργική συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ υπουργείου, φορέων του τουρισμού, συντελεστών του κλάδου, περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, της οποίας τα αποτελέσματα είναι θετικά και ήδη ορατά.  Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ασφάλεια που έχει η Ελλάδα ως προορισμός, στη σημασία των επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού και στη συνεχή προσπάθεια για εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Αλέξης Χαρίτσης, ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους θα τονωθεί η ρευστότητα αξιοποιώντας όλο το ενδογενές δυναμικό της οικονομίας και εξήγησε ποιο είναι το παραγωγικό υποκείμενο το οποίο θα γίνει δέκτης της νέας χρηματοδότησης ώστε να στηριχθεί μια ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη. Αναφέρθηκε, με ιδιαίτερη έμφαση, στη νέα αντίληψη για τη ρευστότητα και τον τύπο των χρηματοδοτικών εργαλείων που κινητοποιούνται ώστε να προχωρήσει το νέο παραγωγικό υπόδειγμα. Υπό αυτό το πρίσμα το νέο ΕΣΠΑ, σημείωσε, είναι ένα «εργαλείο» ώστε να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τους πολλούς και κυρίως τους νέους και να σταματήσει η φυγή ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό. Η δημιουργία ρευστότητας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 έχει εξασφαλιστεί και μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει και τις προσπάθειες της κυβέρνησης αναμένεται να έχουν διοχετευτεί στην οικονομία συνολικά 4,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Ακολούθως, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών δήλωσε ότι, οι κεφαλαιαγορές πρέπει να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την άντληση κεφαλαίων αλλά και για την υποκατάσταση του δανεισμού. Η μη τραπεζική κεφαλαιοποίηση είναι θετική, όπως ανέφερε, από την αρχή του έτους κατά το ήμισυ και η μεγάλη πτώση των μετοχών οφείλεται κυρίως στη μεγάλη πτώση των τραπεζικών.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Sponsors: Τράπεζα Πειραιώς – Japonica Partners

Supporters: Attica Bank – Consolidated Contractors Company – Cosmote – EY – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Intralot – KPMG

Contributors: AIG – Deloitte – Energean – Google – Lockheed Martin – Microsoft – Navigator – Παπαστράτος – SAS Institute

Communication Sponsors: Ναυτεμπορική – Real News – CNN – Business Partners – Business File – Οικονομική Επιθεώρηση

Online Communication Sponsors: Naftemporiki.gr – Real.gr  – Voria.gr

ΤV & Radio Sponsors: Real FM – SBC

Video Webcasting Sponsor: Mdata

Conference E-Services Sponsor: Eventora

>>>•<<<

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»

26o Ετήσιο Συνέδριο “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” – Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Διαμορφώνοντας ένα Εθνικό Σχέδιο – «Μεταρρυθμίσεις και Αλλαγή Μοντέλου Ανάπτυξης»

Related posts