22 Σεπτεμβρίου 2020

Breaking News

Οικονομική Αστυνομία: Σύλληψη 64χρονου ημεδαπού για εισαγωγή και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών

Οικονομική Αστυνομία: Σύλληψη 64χρονου ημεδαπού για εισαγωγή και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός για εισαγωγή και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (12-04-2016) 64χρονος ημεδαπός, για εισαγωγή και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας για τα σήματα και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων και ενδελεχούς έρευνας για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε ο συλληφθείς να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κιβώτια με λαθραία αλκοολούχα ποτά.

Σε έρευνα που έγινε σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (876) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών,
· πλήθος ταινιών φόρου κατανάλωσης με κυριλλική γραφή,
· μεγάλος αριθμός ταινιών φόρου κατανάλωσης Βουλγαρικών Αρχών,
· αυτοκόλλητες ετικέτες με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες,
· εργαλεία αποκόλλησης και επικόλλησης των ταινιών του φόρου κατανάλωσης και
· πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης διακινούσε τα λαθραία αλκοολούχα ποτά, προερχόμενα από την αλλοδαπή, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τα κατασχεμένα εργαλεία, αποκολλούσε τις ταινίες του φόρου κατανάλωσης των Βουλγάρικων Αρχών και επικολλούσε ετικέτες με τους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο ΣΤ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ το κατασχεμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο θα αποσταλεί στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Related posts