26 Απριλίου 2024

Έκλεισε η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Έκλεισε η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Η γνωστή αλυσίδα λιανικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, επηρεασμένη από την κρίση, έκλεισε.

Η εταιρία απασχολούσε περί των 450 εργαζόμενων, οι οποίοι μένουν άνεργοι. Ο Υπουργός Εργασίας επανέλαβε την πάγια δέσμευση του Υπουργείου για την υποστήριξη του δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την φάση εξέλιξης της πτωχευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των εργαζομένων ενεργοποιώντας προγράμματα που έχει στην διάθεση του (όπως το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης) ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν ένδικα μέσα για την αξιοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους ιδίως δε τις αποζημιώσεις.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, επλήγη σοβαρά από την κρίση, με την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και βεβαίως, από τα capital controls και την ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση λόγω της γενικότερης κατάστασης της χώρας μας, από πλευράς ξένων προμηθευτών. Παραλλήλως, ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιούνταν (λιανική ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών), είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Σημειώνεται ότι όσοι καταναλωτές αγόρασαν μέσω κάρτας, από καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, η οφειλή τους παραμένει, καθώς χρωστάνε στην τράπεζα και όχι στην εταιρεία.

Related posts