29 Νοεμβρίου 2023

Breaking News

Αλεξιάδης και λοιπά στελέχη του Υπ.Οικ. στο Ντίσελντορφ για επιμόρφωση στην πάταξη της Φοροδιαφυγής

Αλεξιάδης και λοιπά στελέχη του Υπ.Οικ. στο Ντίσελντορφ για επιμόρφωση στην πάταξη της Φοροδιαφυγής

Ελληνική αποστολή εικοσιπέντε στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς  και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδη, θα μεταβεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου. Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσουν ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής και ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε., Κ. Χρήστου.

Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Norbert Walter – Borjans, θα υποδεχθεί την ελληνική αποστολή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Οι ελληνικές Αρχές και οι φορολογικές Αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση προθέσεων, στις 16 Ιανουαρίου 2016 και συμφώνησαν στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Σκοπός της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Τα υπηρεσιακά  στελέχη θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαίο σεμινάριο στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στην Ακαδημία της Βόννης, από ειδικά καταρτισμένους συναδέλφους τους. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα για επιπλέον εικοσιπέντε Έλληνες, υπηρεσιακά στελέχη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.7.2016

15:35 – Άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ

16:15 – Υποδοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Υπουργό Οικονομικών, Norbert Walter-Borjans και άλλα στελέχη. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις μελών των δύο αντιπροσωπειών προς τους εκπροσώπους του τύπου στο αεροδρόμιο (Αφίξεις – Έξοδος 1).

16:30  – Κοινή συνέντευξη τύπου στο Sheraton Airport Hotel με συμμετέχοντες τους:

– Υπουργό Οικονομικών κρατιδίου Βεστφαλίας- Ρηνανίας, Norbert Walter- Borjans

–  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδη

–  Γενικό Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδη

–  Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή

– Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Κ. Χρήστου

Related posts