6 Μαΐου 2024

2,3 εκατ. αιτήσεις για 368 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο στην Ινδία

2,3 εκατ. αιτήσεις για 368 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο στην Ινδία

Παρόλο που η ανάπτυξη στην Ινδία μπορεί να είναι ταχεία και να ξεπεράσει ακόμα και αυτή της Κίνας, ωστόσο φαίνεται ότι η εξεύρεση εργασίας μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Η τελευταία σχετική ένδειξη είναι ότι στο κρατίδιο του Uttar Pradesh, 2,3 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι έκαναν αίτηση για 368 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και μάλιστα χαμηλά αμειβόμενες. Πρόκειται κυρίως για θέσεις κλητήρων που διανέμουν έγγραφα που απαιτούν γνώσης βασικής εκπαίδευσης και ικανότητα χρήσης ποδηλάτου.

Παρόλο που πρόκειται για χαμηλής τάξης θέσεις εργασίες, από αυτούς που έκαναν αίτηση, υπήρξαν 255 υποψήφιοι με διδακτορικά διπλώματα και 25.000 με masters. Περίπου 150.000 από τους αιτουμένους είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων.

Ο πελώριος δημόσιος τομέα της Ινδίας θεωρείται ελκυστικός λόγω της ασφάλειας που προσφέρει, καθώς σπανίως απολύονται εργαζόμενοι.

Ο Σούρες Βέρμα, απόφοιτος πανεπιστημίου, είπε πως συμπλήρωσε αίτηση διότι υπάρχει ‘ασφάλεια’ σε μια θέση στο Δημόσιο, έστω χαμηλά αμειβόμενη, ενώ στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απόλυσης. Ο Άλοκ Τσαυράσια, που έχει πτυχίο στα Ηλεκτρονικά και Επικοινωνίες και παρομοίως, έκανε και αυτός αίτηση, ανέφερε σχετικά ότι περιμένει εδώ και πολύ καιρό για να βρει μια δουλειά, σχετική με το πτυχίο του ή όχι · υπάρχουν πολύ λίγες θέσεις εργασίας έξω. Απογοητεύθηκα -λέει – κατά την διάρκεια αναζήτησης εργασίας και έτσι αιτήθηκα για τις θέσεις του Δημοσίου. Οποιαδήποτε δουλειά είναι καλύτερα από το τίποτα

Οι υπεύθυνοι από πλευράς πολιτείας, παρόλο που περίμεναν μεγάλη συμμετοχή, ωστόσο έμειναν έκπληκτοι από το μέγεθος αυτής (2,3 εκατομμύρια) και ανέφεραν ότι για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία η οποία προβλέπει και συνέντευξη των αιτουμένων, θα χρειαστεί να περάσουν έως και τέσσερα χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

• Τι υπάρχει στον ορίζοντα σχετικά με Επιδοτούμενα Προγράμματα.

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts