20 Απριλίου 2024

Τέλος ο Καλογρίτσας από τις Τηλεοπτικές Άδειες…

Τέλος ο Καλογρίτσας από τις Τηλεοπτικές Άδειες…

Ο Γιάννης Καλογρίτσας δήλωσε ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται.

Ο μέχρι πρότινος πλειοδότης μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, ανέφερε ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, παρότι χάνει τα €3 εκατ. της εγγυητικής επιστολής.

Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί, ο Γιάννης Καλογρίτσας υπέβαλε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, να τού δοθεί παράταση 48 ωρών για την πληρωμή της πρώτης δόσης (για την τηλεοπτική άδεια), καθώς η προκήρυξη προέβλεπε ότι η πρώτη δόση του τιμήματος, θα έπρεπε να καταβληθεί εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών (πλειοδοτών). Το αίτημα ωστόσο δεν έγινε δεκτό, κάτι που έθεσε εκτός της διαδικασίας τον κ. Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και κάποιες μέρες, είχε δημιουργηθεί σάλος στην υπόθεση Καλογρίτσα, κυρίως και σε πρώτη φάση για το προβληματικό πόθεν έσχες, που για να δικαιολογήσει που βρήκε τα χρήματα, επικαλέστηκε έως και δανεικό βοσκοτόπι (…) και σε δεύτερη φάση περί της δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους, του εργολάβου-πατέρα του νέου καναλάρχη, από την Τράπεζα Αττικής, στην περίοδο της κρίσης που όλες οι τράπεζες, ουσιαστικά είχαν και έχουν παύσει τον δανεισμό.

Βέβαια, εμείς ως TaxCoach, έχουμε να σχολιάσουμε και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ότι τα του προνομιακού δανεισμού του, είναι μάλλον λίγο έως πολύ υπερβολικά και στα πλαίσια εύκολης κριτικής, καθώς στην περίπτωση Καλογρίτσα, δεν μιλάμε για τον κλασσικό τραπεζικό δανεισμό, που κάποιος λαμβάνει χρήματα από οποιαδήποτε τράπεζα και δίδει κάποια εχέγγυα, που στην περίπτωση βέβαια των ‘θαλασσοδανείων’  τα εχέγγυα αυτά δεν είναι αρκετά και συνεπώς τα δάνεια επισφαλή εν τη γενέσει τους και προφανώς ευνοϊκά για τους δανειολήπτες.
Δεν είναι έτσι στην περίπτωση του κ. Καλογρίτσα, καθώς για τις χρηματοδοτήσεις που όντως έλαβε από την Τράπεζα Αττικής, στην ουσία προχώρησε σε εκχώρηση  συμβάσεων που είχε ήδη, με το Δημόσιο (όπως με τη ΔΕΗ αλλά και με άλλους φορείς) και που αφορούσαν έργα που είχαν ήδη εκτελεστεί από την εταιρία του (πραγματικά έργα που είχαν υλοποιηθεί). Επομένως, η εταιρία του κ. Καλογρίτσα, είχε κάποιες δεδομένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, το οποίο ως γνωστόν στα τελευταία χρόνια, καθυστερεί πολύ τις πληρωμές του και ο κ. Καλογρίτσας, έκανε εκχώρηση και προεξόφληση αυτών των απαιτήσεων · η τράπεζα του δίδει π.χ. 80 για σύμβαση που κοστίζει 100. Μιλάμε για μέθοδο χρηματοδότησης, απολύτως ασφαλή για τις τράπεζες που τον δίδουν, λόγω της υπερεπαρκούς και ασφαλούς κάλυψης. Ως τρόπος χρηματοδότησης είναι συνηθισμένος.
Επομένως και στην πραγματικότητα, οι χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν προς την εταιρία του από την τράπεζα, ήταν πραγματικές, με ουσιαστικές εξασφαλίσεις για την τράπεζα και όχι προνομιακά θαλασσοδάνεια, όπως παρουσιάστηκε με περίσσια ευκολία από τα media, που διψούν για σκάνδαλα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, χωρίς κραυγές και φωνές.

Επόμενος διεκδικητής της άδειας που ξέφυγε πλέον από τον κ. Καλογρίτσα, είναι ο πρώτος επιλαχών, κ. Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τώρα καλείται να προχωρήσει αυτός στην υλοποίηση της διαδικασίας.

ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Καλογρίτσας, έχει ως ακολούθως:

Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κένεντι.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια, αλλά και τη χώρα.

Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ, ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους €21 εκατ. και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους €41 εκατ., αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

 Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και για αυτό το τελευταίο, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρ’ ότι χάνω €3 εκατ., που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί από αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

πολλοί από αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σημειώστε τώρα, ότι όσοι έμειναν εκτός των τηλεοπτικών αδειών, λειτουργώντας συνασπισμένα λόγω των (κοινών) συμφερόντων τους που θίγονται, και ιδίως στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας σε λίγο αποφασίσει ότι η όλη διαδικασία ήταν σύννομη, τότε μπορεί σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα κεκτημένα, να επιδιώξουν να βρουν τρεις βουλευτές της συμπολίτευσης και με δώρα και επιρροή, να τους ωθήσουν σε αποχώρηση από τον κυβερνητικό σχηματισμό, που θα χάσει την δεδηλωμένη και συνεπώς, θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Από τον κυβερνητικό σχηματισμό βεβαίως, το να βρεθούν τρεις, που να γίνουν αποδέκτες της επιρροής και των δώρων, τη στιγμή μάλιστα που το πολιτικό τους μέλλον είναι μάλλον αβέβαιο, εμείς, δεν γνωρίζουμε εάν θα βρεθούν. Ίδωμεν…

Related posts