27 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 22-23/04/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 22-23/04/17

Τα σημαντικά νέα του Σαββατοκύριακου 22-23/04/2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ελλάδα

Τόμσεν (ΔΝΤ): Ελάφρυνση χρέους για να μπει το ταμείο στο πρόγραμμα. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

 Την αντίθεσή της στην καθιέρωση υποχρεωτικής τοποθέτησης συσκευής POS και αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα από τους δικηγόρους, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικά, με σκοπό την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

 Σκάνδαλο: Ο ΟΣΥ υλοποιώντας απόφαση του 2004, παρέλαβε περί των 400 άχρηστων και επικίνδυνων λεωφορείων, φυσικού αερίου και πετρελαίου, με σημαντικά κατασκευαστικά λάθη που δημιουργούσαν σημαντικά προβλήματα μέχρι και αναφλέξεις στην εσωτερική καμπίνα.

 Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που λήστευε οδηγούς και πεζούς στην περιοχή των Αχαρνών.

 Προσοχή! Απάτη πυραμιδοειδούς σχήματος με αυτοκίνητα, έκανε την εμφάνιση και στην χώρα μας:  Σου υπόσχονται δωρεάν ‘ενοικίαση΄ πολυτελών αυτοκινήτων αν πληρώσεις συγκεκριμένο ποσό και προσελκύσεις και άλλους στο project. Σε καλούν να γίνεις μέλος της πρώτης κοινότητας δωρεάν ενοικίασης αυτοκινήτου, πληρώνοντας για την είσοδο ένα ποσό της τάξης των €500, που θα σου παρέχει την δυνατότητα χρήσης αυτοκινήτου, με καλυμμένα τα κόστη χρήσης (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, service σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, αλλαγές ελαστικών κ.α.) με την προϋπόθεση ότι θα βάζεις και άλλους στο ‘σύστημα’. Εννοείται ότι όσο μπαίνουν νέοι στο σύστημα αυτό διατηρείται, αλλά εάν φτάσει σε κάποιο μέγεθος και η εισροή νέων δεν είναι επαρκής, η πυραμίδα σκάει και μένουν όλοι ξεκρέμαστοι και εννοείται ότι όσοι μπήκαν τελευταίοι, χάνουν τα χρήματά τους.

 Δεν τα έχουν βρει ακόμα ΔΝΤ-Σόιμπλε, αλλά όπως φαίνεται εάν επέλθει συμβιβασμός μεταξύ τους, αυτό θα σημάνει την διατήρηση υψηλών πλεονασμάτων.

 Δημοσκοπήσεις: Βουλιάζει στη δυσαρέσκεια ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει η ΝΔ. Η διαφορά είναι περί των 7 ποσοστιαίων μονάδων.

 Άρθρο στο Forbes: Έπρεπε να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

 

Εξωτερικό

 Βρετανία: Οι Λιανικές Πωλήσεις μειώθηκαν 1,4% στο α΄ τρίμηνο του 2017, η μεγαλύτερη υποχώρηση από τις αρχές του 2010.

 Βρετανία: Η Βασίλισσα Ελισάβετ έκλεισε τα 91 της χρόνια!

 Κοινή άσκηση ιαπωνικών αντιτορπιλικών και του USS Carl Vinson στον δυτικό Ειρηνικό. Η Β. Κορέα δηλώνει έτοιμη για πλήγμα κατά των αμερικανών και εν τω μεταξύ, συνελήφθη και τρίτος αμερικανός πολίτης στη Β. Κορέα.

 Χιλή: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ, χωρίς θύματα και σοβαρές ζημιές.

 ΗΠΑ:  Ομοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε την  Volkswagen για το σκάνδαλο diesel στα πλαίσια του διακανονισμού ύψους $4,3 δισ. που έχει αποφασιστεί τον Ιανουάριο. Επίσης ενέκρινε το πρόστιμο ύψους $2,8 δισ. Ως μέρος της ποινής.

 Τουρκία: Ο εισαγγελέας στέλνει σε δίκη τον μουσουλμάνο τηλε-ευαγγελιστή, γνωστό ως Cübbeli, που λέει ότι το σκάκι είναι πιο αμαρτωλό και από τον τζόγο και το να τρως χοιρινό.

 Γαλλία:  Στις κάλπες σήμερα για εθνικές εκλογές σε μια μάχη στην οποία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προηγείται ελαφρώς ο Μακρόν αλλά θα είναι αμφίρροπη και το αποτέλεσμα θα κρίνουν οι μέχρι πρότινος αναποφάσιστοι. Το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει και τα της Ενωμένης Ευρώπης.

Related posts