10 Μαΐου 2024

Νήπιο πεθαίνει καθώς αφέθηκε σε ζεστό αυτοκίνητο!

Νήπιο πεθαίνει καθώς αφέθηκε σε ζεστό αυτοκίνητο!

2/7/17 – Ένα νήπιο αφέθηκε σε αυτοκίνητο υπό τον ήλιο και πέθανε. Το περιστατικό συνέβη στην Γιούτα (ΗΠΑ) όπου οι γονείς του, πήγαν σε ένα reunion για το Σαββατοκύριακο. Το παιδάκι ήταν 2 ετών και βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται από τον πατέρα του αφού επέστρεψε από μια θρησκευτική εκδήλωση, μαζί με μερικούς άλλους ενήλικες.

Πιθανολογείται ότι το νήπιο το πήρε ο ύπνος  στο φορτηγάκι κατά την διαδορμή προς την εκδήλωση και ξεχάστηκε καθώς το γκρουπ άφησε το βανάκι.

Παρόλο που το συμβάν θεωρήθηκε ατύχημα από την αστυνομία, ωστόσο εμείς (TaxCoach) θεωρούμε ότι ήταν θάνατος εξ αμελείας υπό την έννοια ότι είναι σαφές από τα δημοσιεύματα ότι άφησαν επίτηδες το παιδάκι που το πήρε ο ύπνος, να κοιμηθεί, ίσως και για να μην τους ‘ενοχλεί’, πέρασε αρκετή ώρα σε συνθήκες έντονης ζέστης και συνέβη το μοιραίο. Και το συμβάν στην πραγματικότητα είναι χειρότερο, διότι δεν ήταν ένας που ξέχασε το παιδάκι αλλά κάμποσοι. Μα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε; Μα κανένας δεν υπολόγισε την ζέστη, έστω και εάν είχαν αφήσει ελαφρώς ανοικτό ένα παράθυρο; Μα είναι δυνατόν να άφησαν έτσι, μόνο του, ένα νήπιο;

Όταν μάλιστα για την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, ένα smartphone να ξεχάσουμε σε αυτοκίνητο, πηγαίνουμε και το παίρνουμε.

Αυτός είναι ο 16ος θάνατος σε πολύ ζεστό αυτοκίνητο από την αρχή του 2017, σύμφωνα με το  Kids and Cars, και είναι ο 12ος στην Γιούτα από το 1996, σύμφωνα με το KUTV News.

Related posts