24 Απριλίου 2024

3 Λόγοι που τα Χρήματα δεν σας κάνουν ευτυχισμένο

3 Λόγοι που τα Χρήματα δεν σας κάνουν ευτυχισμένο

3 Λόγοι που τα Χρήματα δεν σας κάνουν ευτυχισμένο. Τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία — αλλά μόνο εάν τα ξοδεύετε ορθά. Στο άρθρο αυτό θα δείτε γιατί ίσως κερδίζετε περισσότερα χρήματα αλλά δεν αισθάνεστε περισσότερο ευτυχισμένος.290515-1

• Όταν δίδετε πολύ αξία σε πράγματα αντί για εμπειρίες.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η δαπάνη χρημάτων για πράγματα δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους μακροπρόθεσμα. Συνηθίζουμε να αποκτούμε το τελευταίο μοντέλο iPhone ή όμορφα και πανάκριβα διαμαντένια σκουλαρίκια αλλά καθώς περνάει ο καιρός, η ευχαρίστηση που μας προσφέρουν ξεθωριάζει.

Από την άλλη μεριά, οι εμπειρίες παρέχουν διαρκή κύματα ευτυχίας που μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια διότι σου δίδουν κάτι που μπορεί να θυμάσαι για πολύ καιρό αφού ‘σαρώσετε’ την πιστωτική σας κάρτα. Και ως εμπειρίες δεν εννοούμε μόνο μεγάλες όπως ένα σαφάρι στην Αφρική ή bungee jumping. Απλά πηγαίνετε μια βόλτα με ένα φίλο ή κάντε σε έναν αγαπημένο σας, έναν ωραίο δείπνο.

• Βγάζετε χρήματα αλλά χάνετε χρόνο.

Να ένα πράμα που δεν θα σας πει κανείς σχετικά με τη διαδικασία του να βγάζετε χρήματα — όταν αφιερώνετε όλο σας τον χρόνο και ενέργεια στο να βγάλετε περισσότερα χρήματα, μπορεί να το κάνετε με τέτοιον τρόπο που να έχει υψηλότατο κόστος στην προσωπική σας ευτυχία.

Μπορεί να έχετε μια εργασία που πληρώνει πολύ καλά αλλά πρέπει να ξοδεύετε ώρες και ώρες επικοινωνώντας από και προς το γραφείο. Μπορεί να δουλεύετε έως αργά για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας. Και να τσεκάρετε τα επαγγελματικά σας emails το Σαββατοκύριακο.

Σκέφτεστε ότι είστε χαρούμενοι διότι βγάζετε περισσότερα χρήματα, αλλά είναι πολύ πιθανό να είστε πολύ εξαντλημένοι και αγχωμένοι προκειμένου να απολαύσετε τους καρπούς της εργασίας σας.

Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

• Δεν βλέπετε την γενναιοδωρία σας σε δράση.

Το να προσφέρετε σε άλλους μπορεί να είναι ένα σπουδαίο ενισχυτικό της καλής διάθεσης, αλλά εάν θέλετε ένα πραγματικό ενισχυτή της ευτυχίας σας, πρέπει να το κάνετε σωστά.

Έρευνες υποστηρίζουν ότι η αληθινή, γνήσια ευτυχία, έρχεται από το να βλέπετε, εσείς οι ίδιοι, την γενναιοδωρία σας σε δράση.

Ως παραδείγματα θα αναφέρουμε ότι αντί να δώσετε μια επιταγή για μια τυχαία αγαθοεργία, είναι καλύτερο να ξοδέψετε προσωπικά μία ή δύο ώρες σε κάποια εθελοντική εργασία. Ή να επιλέξετε να δωρίσετε σε οργανισμούς που σας δίνουν συχνά updates στο που πάνε τα χρήματά σας.

Πηγή: Yahoo Finance

>>>•<<<

Άλλα ενδιαφέροντα άρθρα

Related posts