27 Απριλίου 2024

3 Τρόποι για να Μειώσετε το Κόστος της Επιχείρησής σας

3 Τρόποι για να Μειώσετε το Κόστος της Επιχείρησής σας

Σε κανέναν τομέα της οικονομίας δεν επέφερε τόσο δυσμενή αποτελέσματα η τρέχουσα κρίση όσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χιλιάδες επαγγελματίες που μέχρι πρότινος διατηρούσαν τη λειτουργία της επιχείρησής τους σε εξαιρετικό ή έστω αξιοπρεπές επίπεδο, αντιμετωπίζουν ανοιχτά το ενδεχόμενο του … λουκέτου! Ισχύει αυτό και για τη δική σας επιχείρηση; Αν ναι, μην απελπίζεστε. Υπάρχουν πρακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τις δαπάνες και το κόστος της επιχείρησής σας δίχως παράλληλα να αλλοιωθεί η ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε. Πώς; Εξετάστε 3 σημαντικούς τρόπους:

1) Καταγράψτε τα μηνιαία έξοδα σας.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, πολλοί επιχειρηματίες λειτουργούν ακόμα με τον παλιό «παραδοσιακό» τρόπο, κρατώντας τεφτέρι στο μυαλό τους για τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησής τους. Μη φοβηθείτε να τα καταγράψετε· είναι το κλειδί για τη μείωση του κόστους της επιχείρησής σας.

2) Αξιολογήστε τις πηγές εξόδων.

Αυτό το βήμα είναι εξίσου σημαντικό. Αφού αξιολογήσετε τις πηγές δαπανών της επιχείρησής σας, κατατάξτε τες σε ουσιώδεις και δευτερεύουσες. Στη συνέχεια εξετάστε ποιες από τις δευτερεύουσες μπορούν να περιοριστούν ή και να εξαλειφτούν τελείως, και ποιες από τις ουσιώδεις μπορούν να τροποποιηθούν. Το δεύτερο μπορεί να γίνει μέσω:
επαναδιαπραγμάτευσης με τους προμηθευτές, την τράπεζά σας ή τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που στεγάζεται η επιχείρησή σας. Μην περιμένετε να φτάσετε σε δυσχερή θέση για να προβείτε σε αυτή την ενέργεια. Φροντίστε να εξασφαλίσετε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές στην αγορά πρώτων υλών, κατά το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση ενοικίου, μείωση επιτοκίου σε δόσεις δανείων ή αύξηση του αριθμού των δόσεων.
εξέτασης της πιθανότητας χρήσης εναλλακτικών επιχειρηματικών μεθόδων, όπως τη χρονομίσθωση (ή χρηματοδοτική μίσθωση), το γνωστό leasing, που σας δίνει τη δυνατότητα να νοικιάσετε τεχνολογικό εξοπλισμό αντί να τον αγοράσετε ενώ ταυτόχρονα δεν σας στερεί και αυτή τη δυνατότητα, αν φυσικά το θελήσετε. Εξίσου χρήσιμη μπορεί να αποβεί και η πρακτόρευση ή εξαγορά επιχειρηματικών απαιτήσεων, το γνωστό factoring, που αφορά στην αγορά των απαιτήσεων μιας εταιρείας από κάποιον εξειδικευμένο χρηματοδοτικό οργανισμό.
σύγκρισης των τιμών προϊόντων ή υπηρεσιών που χρειάζεστε από πολλές εταιρείες (επικοινωνία, τηλέφωνο, Ιντερνέτ, μεταφορικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες). κόστος της επιχείρησής

3) Αναβαθμίστε τεχνολογικά και εμπορικά τη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το διαδίκτυο δημιουργώντας μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop μέσω του οποίου μπορείτε να εμπορεύεστε με όλη την Ελλάδα ή και το εξωτερικό. Εκατοντάδες επιχειρήσεις επιβιώνουν αυτή τη στιγμή μέσω του διαδικτύου, αυξάνοντας το πελατολόγιό τους. Εξετάστε, επίσης, κατά πόσον μπορείτε να εκσυγχρονίσετε τη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας κτλ. αυξάνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας το σχετικό κόστος ή τον αριθμό απαιτούμενων συνεργατών ή υπαλλήλων.

Μην κάνετε το λάθος απλά να περικόπτετε δαπάνες δίχως προσεκτικό σχεδιασμό. Θυμηθείτε: αυτή ακριβώς η νοοτροπία κατέστρεψε την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Για να επιβιώσει η επιχείρησή σας πρέπει να περικόψετε τις περιττές δαπάνες και τις σπατάλες και ταυτόχρονα να επενδύσετε σε πρωτοβουλίες που θα μεταμορφώσουν την επιχείρηση και θα τη βοηθήσουν να προσαρμοστεί και, συνεπώς, να επιβιώσει. Με απλά λόγια, δώστε έμφαση στην ανάπτυξη, όχι στη συρρίκνωση της επιχείρησής σας.

πηγή fightcrisis.gr

 

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts