29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 06/12/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 06/12/17

Τα σημαντικά νέα της Τετάρτης 06 Δεκεμβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

“Ο πολιτισμός άρχισε την πρώτη φορά που ένας εξαγριωμένος άνθρωπος έριξε (εκφώνησε) μια λέξη αντί για πέτρα” – Σίγκμουντ Φρόιντ

 

Ε λ λ ά δ α 

• Επίθεση κουκουλοφόρων σε εταιρεία διαχείρισης οφειλών, στην περιοχή του Αμαρουσίου. Έξι άτομα εισέβαλαν στα γραφεία της, έκαναν ζημιές και έφυγαν τρέχοντας.

• Αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα: €70 για το 1ο παιδί – Εισοδηματικά Κριτήρια. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

• Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος ΑΑΔΕ, με τα του τρόπου λειτουργίας των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων, των διαδικασιών, των ποινών και κυρώσεων. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

• Αθήνα: Ξεκινάει από τις 10 Δεκ., τρίμηνη διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα – Λεωφ. Βουλιαγμένης, λόγω εργασιών αναβάθμισης της στάσης Συντάγματος.

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας: Ο ρόλος των ΗΠΑ ως προστάτιδας δύναμης καταρρέει. Προτρέψει τη χώρα του να χαράξει πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να εξαρτάται λιγότερο από τις ΗΠΑ.

• Γερμανία: Η κυβέρνηση ενεργοποιεί πρόγραμμα με τον τίτλο «Η χώρα σου. Το μέλλον σου. Τώρα!», το οποίο θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο 2018, απευθυνόμενο σε πρόσφυγες, των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίφθηκε. Θα τους δίδει ανά άτομο έως €1.000 και σε επίπεδο οικογενειών έως €3.000, για να επιστρέψουν οικειοθελώς στο σπίτι τους. Οι πρόσφυγες, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, θα μπορούν επίσης να  λάβουν επίδομα στέγασης για ένα χρόνο, ώστε να πληρώσουν το ενοίκιο τους, να ανακαινίσουν το σπίτι τους ή να αγοράσουν τον βασικό εξοπλισμό για την κουζίνα ή το μπάνιο.

• Κρατικά μέσα της Συρίας, ανακοίνωσαν ότι η αεράμυνα της χώρας, κατέρριψε τρεις ισραηλινούς πυραύλους, που στόχευαν σε στρατιωτική εγκατάσταση του Άσαντ κοντά στην Δαμασκό, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν εάν η βάση χτυπήθηκε από άλλους πυραύλους που δεν κατερρίφθησαν ή αν υπήρξαν απώλειες. Η ισραηλινή πλευρά, δεν σχολίασε.

• 11 τούρκοι χορευτές ομάδας λαϊκών – παραδοσιακών χορών, από σύνολο 16 που αποτελούνταν, και η οποία βρίσκονταν σε περιοδεία στην Ευρώπη, ζήτησαν άσυλο στην Ουγγαρία. Μόνο οι 5 γύρισαν στην Τουρκία.

• Ο Ερντογάν προειδοποίησε τους αμερικανούς, ότι η Ιερουσαλήμ είναι για τους μουσουλμάνους «κόκκινη γραμμή» (ο Πρόεδρος Τραμπ, θέλει να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ). Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε δε, ότι εάν ο Τραμπ αναγνωρίσει όπως είπαμε, η Τουρκία θα κόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ (προφανώς διότι αυτοί το ζητάνε). Από την ισραηλινή κυβέρνηση απαντήθηκε ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα πόλη των εβραίων για 3.000 χρόνια και η πρωτεύουσα του Ισραήλ για 70 χρόνια, είτε το αναγνωρίζει ο Ερντογάν είτε όχι. Πρόσθεσαν δε, ότι δεν δέχονται διαταγές ούτε και απειλές από τον πρόεδρο της Τουρκίας, και ότι η στιγμή αυτή είναι η καταλληλότερη για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

• Η Ρωσία προειδοποιεί ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, ως προς το ενδεχόμενο πολέμου: Η πιθανότητα πολέμου αυξάνει δυναμικά, λόγω των ατελέσφορων διπλωματικών προσπαθειών, και λόγω της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ με τους νοτιοκορεάτες στην περιοχή και της τελευταίας και πλέον εντυπωσιακής πυραυλικής δοκιμής της Πιονγκγιάνγκ … Για το πώς μπορεί να εξελιχθεί μια πολεμική σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο, διαβάστε ΕΔΩ.

Είστε ΕξΑιρετικός  Επενδυτής;

 

Related posts