1 Μαΐου 2024

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Φτώχεια στην ΕΕ

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Φτώχεια στην ΕΕ

Όπως φαίνεται από το παρακάτω γράφημα, που έχει στοιχεία από την Eurostat, και παρουσιάζει το Πρόβλημα Φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας, καταλαμβάνει μία εκ των χειρότερων θέσεων.

Συγκεκριμένα από πλευράς ποσοστού του πληθυσμού που αντιμετωπίζει κοινωνική και υλική στέρηση, άρα, είναι αντικειμενικά δύσκολο να ζει ή να το πούμε πιο απλά, είναι δύσκολο να επιβιώσει, η Ελλάδα δυστυχώς κατατάσσεται στην τρίτη θέση.

Μας προσπερνάει η πρώτη Ρουμανία, που κατά τα άλλα παρουσιάζει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, και η γειτονική μας Βουλγαρία. Στην Ρουμανία το ποσοστό αυτό αγγίζει το 50% του συνολικού πληθυσμού της και στην Βουλγαρία, είναι λίγο χαμηλότερα. Το δικό μας ποσοστό, περίπου ένας στους τρεις.

Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό φτώχειας, παρουσιάζει η Σουηδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο.

Να πούμε μπράβο στις κυβερνήσεις μας που κατάφεραν την προσαρμογή που απαιτούσαν οι πιστωτές μας για την οικονομία μας, να την κάνουν με τόσο “δίκαιο” τρόπο;
Και δεν είναι δικαιολογία τα μνημόνια, διότι και άλλες χώρες εφάρμοσαν τυπικά ή και άτυπα μνημόνια, όπως η Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, αλλά τα αντίστοιχα ποσοστά φτώχειας, είναι πολύ χαμηλότερα, άρα οι όλες προσαρμοστικές διαδικασίες έγιναν με δικαιότερη διαχείριση και ορθότερες πολιτικές.

Related posts