29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Διημερίδα ITS Hellas 2018: Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα

Διημερίδα ITS Hellas 2018: Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ITS Hellas, διοργανώνει την 3η Διημερίδα  του με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 24 Ιανουαρίου 2018 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Τ.Κ. 156 69, Παπάγου, δίπλα στη στάση του μετρό “Εθνική Άμυνα”).

Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας.

Κεντρικός στόχος των διοργανωτών είναι να τεθεί στο επίκεντρο του δημιουργικού διαλόγου το θέμα της ανάπτυξης και ευρείας εφαρμογής των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) στην Ελλάδα, μια αναγκαιότητα που αποτελεί σημείο σύγκλισης πολλαπλών ωφελειών, τόσο για τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, όσο και για την ελληνική οικονομία και την ενίσχυση της αναπτυξιακής τροχιάς της χώρας, πάντα με γνώμονα την αύξηση της ασφάλειας στις μεταφορές, τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος μεταφορών, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η Διημερίδα, απευθύνεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα,  κατασκευαστές,  διαχειριστικές αρχές και άλλους επαγγελματίες) αλλά και στους τελικούς χρήστες και αναμένεται να αποτελέσει και φέτος την πλέον δυναμική συνάντηση του χώρου των Μεταφορών στην Ελλάδα, με συνακόλουθα οφέλη τη στοχευμένη ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του κλάδου αλλά και τον καθορισμό των καταλληλότερων λύσεων.

Τις εργασίες θα εγκαινιάσουν με τις ομιλίες τους η Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης της ERTICO-ITS Europe, Δρ. Johanna Tzanidaki, ο Πρόεδρος του φορέα HELLASTRON- «ΕΛΛHΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», κος Βασίλης Χαλκιάς, O Πρόεδρος της ITS Hellas και Ερευνητής Β’ του EKETA-IMET, Δρ. Ευάγγελος Μητσάκης, ο Αντιπρόεδρος της ITS Hellas, και Διοργανωτής της Διημερίδας Δρ. Άγγελος Αμδίτης, (Διευθυντής Έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ) καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στη συνέχεια, θα λάβουν χώρα πλήθος εισηγήσεων, από καταξιωμένους στο χώρο των μεταφορών Έλληνες και ξένους ομιλητές, κατά τη διάρκεια έξι συνεδριών και δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στον τομέα των ΕΣΜ.
  • Ελληνική αριστεία και εφαρμογές στο πλαίσιο προγραμμάτων ενίσχυσης υποδομών.
  • Στρατηγική και πολιτικές ανάπτυξης Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ).
  • Ελληνική Αριστεία και Εφαρμογές Συνεργατικών και Αυτοματοποιημένων Συστημάτων Κινητικότητας.
  • Ελληνική Αριστεία και Ευφυή Συστήματα Εμπορευματικών Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
  • Ελληνική Αριστεία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

Στο πλαίσιο της Διημερίδας θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση, όπου θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες ελληνικές επιχειρηματικές και ερευνητικές δραστηριότητες και καινοτομίες στον τομέα των ΕΣΜ.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Διημερίδας αλλά και την διαδικασία εγγραφής (η συμμετοχή είναι χωρίς κόστος, αλλά απαιτείται η συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας) είναι διαθέσιμες στην  ιστοσελίδα της ITS HELLAS, και συγκεκριμένα στον παρακάτω  σύνδεσμο: https://www.its-hellas.gr/gr/events/171-3-its-hellas-23-24-2018.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διοργάνωση, αλλά και την ΙΤS Hellas γενικότερα, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Δρ. Άγγελο Αμδίτη (a.amditis@iccs.gr, 210 7721663), Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών-ITS Hellas, Διευθυντή Έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ/EMΠ.


Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ΙΤS Hellas

 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών-ITS Hellas είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία αστικής ευθύνης, που ιδρύθηκε με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ελληνικών τεχνολογικών λύσεων, υποδομής και υπηρεσιών, Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ΕΣΜ), με στόχο την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εθνικών δικτύων μεταφορών.

Η ITS Hellas λειτουργεί ως μια Εθνική Πλατφόρμα ΕΣΜ, με μέλη από το δημόσιο τομέα (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΣΑΣΘ κτλ.), από τον ιδιωτικό τομέα και από τον ακαδημαϊκό/ερευνητικό κόσμο και ασχολείται με τον ευρύτερο τομέα της ανάπτυξης, υλοποίησης ή/και αξιολόγησης εφαρμογών και υπηρεσιών ΕΣΜ. Οι δραστηριότητές της καλύπτουν και τα τέσσερα πεδία των μεταφορών, όπως αυτά έχουν οριστεί διεθνώς, δηλ. τις οδικές, τις θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και τις αεροπορικές μεταφορές, αλλά και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών ΕΣΜ (υποδομές μεταφορών, τεχνολογίες οχημάτων, επικοινωνίες, τεχνολογίες τηλεματικής, ανάπτυξη λογισμικού και εξοπλισμού, κοινωνικοοικονομικά θέματα, διαχείριση μέσων μεταφοράς, Διαχείριση κυκλοφορίας κτλ.).

Ιστοσελίδα: www.its-hellas.gr

Related posts