3 Μαΐου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 09/03/18

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 09/03/18

Τα σημαντικά νέα της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018, τάχιστα, με μια ματιά:

Η αποτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία· κάθε μας λάθος μας διδάσκει κάτι” – Morihei Ueshiba

Ε λ λ ά δ α 

• Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ. Παραγιουδάκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν θύμα ενέδρας στον Έβρο από Τούρκους και ότι η υπόθεση είναι στημένο επεισόδιο, και όπως είπε «τώρα, μπλέξαμε…»

• Μείωση του ανωτάτου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), κατά €3,2 δισ. – αντανακλά τις συνθήκες βελτιωμένης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

• Σύμφωνα με νέα μελέτη του ομ. Καθηγητή του Παντείου κ. Σάββα Ρομπόλη, το 48% του πληθυσμού της Ελλάδος σήμερα, δηλαδή 5,1 εκατ. άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι €382 / μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατ. άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από €182 μηνιαίως. Μάλιστα στη χώρα μας στην κατηγορία των φτωχών-ανέργων τα επίσημα στοιχεία είναι εντυπωσιακά αφού εντάσσονται ο ένας στους δύο ανέργους (48%).

• ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, έναντι 23,4% του Δεκεμβρίου 2016 και από 21% – αναθεωρημένου προς τα άνω – του Νοεμβρίου 2017.


Το TaxCoach σας ‘χαρίζει’ €90: Τώρα για το σεμινάριο των ΠΩΛΗΣΕΩΝ της Ευεπιχειρείν, δείτε ΕΔΩ, ένας τυχερός που θα βγει από κλήρωση, θα συμμετάσχει με €100 αντί €190. Για να διεκδικήσετε την συμμετοχή σας, στείλτε μήνυμα στο info@taxcoach.gr, με τίτλο “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ“, και στο κυρίως σώμα του μέιλ, γράφετε το όνομά σας και τηλέφωνό σας. Η κλήρωση θα υλοποιηθεί στις 15:00 σήμερα Παρασκευή 9 Μαρτίου, και ο νικητής θα ανακοινωθεί από την Σελίδα μας στο Facebook λίγο μετά τις 15:00. 


Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• Πολύ κοντά στην Κυπριακή ΑΟΖ ο 6ος αμερικάνικος στόλος. Θα υλοποιήσει κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ, αλλά είναι πιθανό, η συγκεκριμένη τοποθέτησή του, να σχετίζεται με την άφιξη σε λίγες μέρες, του πλοίου της αμερικάνικης Exxon-Mobil, που έχει σύμβαση με τους ελληνοκύπριους.

• Με ρυθμό 2,3% αναπτύχθηκε το 2017 σε ετήσια βάση, η οικονομία της Ευρωζώνης και κατά 2,4% η της Ε.Ε.. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

• Kομισιόν: Το Ηνωμένο Βασίλειο μας χρωστάει €2,7 δισ. για διαφυγόντες δασμούς.

• Η Moody’s υποβάθμισε το χρέος της Τουρκίας σε Ba2 από Ba1, σημειώνοντας την συνεχιζόμενη απώλεια της θεσμικής ισχύος και το αυξανόμενο ρίσκο ενός εξωτερικού σοκ, δεδομένου του μεγάλου ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Άλλαξε επίσης ην ‘οπτική’ από σταθερή σε αρνητική.

• Ο τούρκος υπ.εξ. Τσαβούσογλου, εκτίμησε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του στο Άφριν της Βορείου Συρίας, μπορεί να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

• Η Κίνα προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι εάν ο Τραμπ προχωρήσει σε εμπορικό πόλεμο, τότε μια τέτοια εξέλιξη θα βλάψει και τις ΗΠΑ.

• Κίνα, σε “αυτοκράτορα” εξελίσσεται ο Xi: Προς αλλαγή του συντάγματος, που θα επιτρέψει στον Πρόεδρος της χώρας, Xi Jinping, να μείνει στην εξουσία για πάντα.

• Η Ρωσία θα σταθεί ενεργά ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια ‘εκτροχιασμού’ της συμφωνίας ειρήνευσης στην Συρία. Σημειώνουμε ότι κυρίως η Ρωσία, σε συνεργασία όμως με την Τουρκία και Ιράν, έχουν ως ‘εγγυήτριες’ δυνάμεις, συμφωνήσει σε μια διαδικασία ειρήνευσης και επιστροφής της Συρίας στην ομαλότητα, μετά την ουσιαστική υποχώρηση και ήττα των φανατικών ισλαμιστών από την χώρα.

Ο Λόγος (λογική) σας μιλάει: Ποιος είναι εξαιρετικός χρηματιστηριακός επενδυτής; … μα αυτός που προκύπτει από τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ > εξΑιρετικός Επενδυτής

Related posts