20 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 14/03/18

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 14/03/18

Τα σημαντικά νέα της Τετάρτης 14 Μαρτίου 2018, τάχιστα, με μια ματιά:

Μην πενθείτε. Οτιδήποτε ‘χάνετε’, έρχεται γύρω σας σε μια άλλη μορφή” – Rumi

Ε λ λ ά δ α 

• Ά. Μέρκελ: Χαίρομαι που ο Αλ. Τσίπρας έχει πολλές επαφές με την Τουρκία ακόμη κι αν είναι φορτισμένες.

• Στα €29,1 δισ. μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα (ELA) στο τέλος Ιανουαρίου από €33,7 δισ. που ήταν στο τέλος του 2017.

• Κρίσιμα εργασιακά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης Αχτσιόγλου – ΕΣΕΕ. Διαβάστε αναλυτικότερα ΕΔΩ.

• Νεκρή η πρώην πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης. Είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση.

• Ο Υφυπ.Κοινωνικής Ασφάλισης, Αν. Πετρόπουλος, ζήτησε από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη να υποβάλει την παραίτηση του – αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του. Εικάζεται ότι οι πραγματικοί λόγοι για την παραίτηση-απόλυσή του, ήταν οι καθυστερήσεις και τα λάθη στη λειτουργία του Ταμείου. Στις προσεχείς ημέρες, θα γίνει η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ. Κατά πάσα πιθανότητα, τη θέση θα αναλάβει ο Αναστάσιος Τάγαρης, πρόεδρος του ΗΔΙΚΑ.

• Τα έκτροπα στο ντέρμπι της Τούμπας, με την εισβολή του οπλισμένου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, αποτέλεσε την αφορμή για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να ανακοινώσει την απόφασή του για επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος. Απειλεί με αποκλεισμό της Ελλάδος η FIFA.

 

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• ΗΠΑ: Ο Τραμπ καρατόμησε τον υπουργό Εξωτερικών, Ρ. Τίλερσον και τον αντικατέστησε με τον διοικητή της CIA, Μάικ Πομπέο. Ο Τίλερσον δεν είχε ειδοποιηθεί πριν από τον Τραμπ, δείγμα των κακών σχέσεων μεταξύ των δύο ανδρών. Βεβαίως ακούγονταν εδώ και κάποιο καιρό, ότι ο Τραμπ θα προχωρούσε σε αντικατάσταση του υπ.εξ..

• Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,7% το 2017, ο ισχυρότερος ρυθμός από το 2011, οδηγούμενο κυρίως από τις επιδόσεις των G-20 (των 20 μεγαλύτερων οικονομιών). Εκτιμά ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3,9% το 2018 και το 2019. Τον Νοέμβριο του 2017 ο ΟΟΣΑ υπολόγιζε αύξηση 3,6% για το 2017 και το 2019, και αύξηση κατά 3,7% για το 2018. Η προς τα πάνω αναθεώρηση, οφείλεται εν μέρει και στις ευρείες φοροπερικοπές του Τραμπ, στις ΗΠΑ, που εκτιμά ότι θα ενισχύσουν την ανάπτυξη. Ωστόσο ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε ότι ο εμπορικός πόλεμος που φαίνεται να αναπτύσσεται, είναι μια απειλή και αποσταθεροποιητικός παράγοντας.

• Ένα από τα πέντε μεγαλύτερα διαμάντια που έχει βρεθεί ποτέ, πωλήθηκε για $40 εκατ.: το 910 καρατίων Lesotho Legend (Θρύλος του Λεσόθο) πωλήθηκε από την Gem Diamonds. Το υπερ-διαμάντι, έχει μέγεθος όσο περίπου δύο μπάλες του γκόλφ. Δείτε το στην φωτογραφία, μήπως και θελήστε να κάνετε κάποια αντιπροσφορά.

Ο Λόγος (λογική) σας μιλάει: Ποιος είναι εξαιρετικός χρηματιστηριακός επενδυτής; … μα αυτός που προκύπτει από τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ > εξΑιρετικός Επενδυτής

Related posts