28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Π. Κουρουμπλής: Για συντάξεις, κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία και Καμμένο

Π. Κουρουμπλής: Για συντάξεις, κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία και Καμμένο

Συνέντευξη Τύπου για τα θέματα της επικαιρότητας έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ερωτηθείς για το θέμα των Τούρκων στρατιωτικών ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, όπου ισχύει το Κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, οπότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για το θέμα των οκτώ Τούρκων Στρατιωτικών. Μπορεί να διαπραγματευτεί άλλα θέματα και το κάνει για να έχει καλές σχέσεις γειτονίας. Σε αυτή τη γραμμή κινείται και το ΥΝΑΝΠ, στους τομείς που το αφορούν.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι σταθερή, ότι ο Πάνος Καμμένος, παρά τις επιθέσεις που υφίσταται από τα ΜΜΕ είναι έντιμος πολιτικός και δε θα ρίξει την κυβέρνηση και ότι το θέμα των Σκοπίων έχει πολύ δρόμο μπροστά του, τουλάχιστον ένα εξάμηνο, για να λήξει και χρειάζονται «γερά νεύρα» μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποφασιστεί πότε θα έρθει η Συμφωνία στη Βουλή.

Για τις συντάξεις, ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η συμφωνία με τους θεσμούς είναι ότι θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά, εφόσον θα διαπιστωθεί το Γενάρη του 19 ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός, οπότε θα χρειάζεται χρήματα από τον προϋπολογισμό. «Αν λοιπόν η Κυβέρνηση, κατορθώσει, όπως αυτή τη στιγμή συμβαίνει, ο ΕΦΚΑ να μην έχει έλλειμμα, είμαι βέβαιος ότι αυτή η ρύθμιση δεν θα ισχύσει, γιατί μετά την έξοδο από τα μνημόνια, θα υπάρχουν περιθώρια κινήσεων και με τις κινήσεις που θα κάνουμε θα καταγραφεί στη συνείδηση του Λαού, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι μία κυβέρνηση που νοιάζεται τους απλούς ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Related posts