28 Μαρτίου 2024

Breaking News

5ο Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου για Νέες και Νέους Ερευνητές (Call for Papers)

5ο Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου για Νέες και Νέους Ερευνητές (Call for Papers)

Εργαστήριο Οικονομικής ΑνάλυσηςΗ Ελληνική Ένωση Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου και το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το Πέμπτο Ετήσιο Εργαστήριο (workshop) για Νέες και Νέους Ερευνητές την 1 Απριλίου 2014 στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αμφιθέατρο Δρακοπούλου).

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δρ. Δημήτρη Καραντώνη, ενός νέου και πολλά υποσχόμενου επιστήμονα στο χώρο των οικονομικών των θεσμών που χάθηκε αναπάντεχα πριν τρία χρόνια.

Στη συνάντηση αυτή νέες και νέοι ερευνητές μπορούν να παρουσιάσουν εργασίες με θέμα:

(α) την οικονομική ανάλυση του δικαίου (law and economics)

(β) την οικονομική ανάλυση των θεσμών (economics of institutions) και τα νεοθεσμικά οικονομικά (institutional economics)

(γ) τη θεωρία ορθολογικής επιλογής (rational choice theory), τα συμπεριφορικά οικονομικά (behavioral economics), τις οικονομικές προσεγγίσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά εκτός οικονομικής αγοράς (economic approach to human behavior) αλλά και παρεμφερή ζητήματα φιλοσοφικά, μεθοδολογικά και επιστημολογικά πάνω στη σχέση των οικονομικών με τους θεσμούς.

Ποιές/οί μπορούν να υποβάλλουν εργασίες:

(α) Μεταπτυχιακές/οί φοιτήτριες/τές και υποψήφιες/οι διδάκτορες που εργάζονται στα παραπάνω αντικείμενα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

(β) Απόφοιτοι μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα παραπάνω αντικείμενα και διδάκτορες (μέχρι πέντε χρόνια μετά την απόκτηση του διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τους τίτλου).

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να δώσει την ευκαιρία στις νέες και στους νέους επιστήμονες που εργάζονται στο χώρο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους (το διδακτορικό που γράφουν ή πρόσφατα ολοκλήρωσαν, τη μεταπτυχιακή διπλωματική τους εργασία, ένα επιστημονικό άρθρο που έχουν ολοκληρώσει) σε νέους και μεγαλύτερους συναδέλφους τους. Καθώς σύντομα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου πρόκειται να ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η παρούσα ημερίδα θα αποτελέσει ευκαιρία για χαρτογράφηση του χώρου αλλά και για δημιουργία των απαραίτητων επαφών, δικτύωσης, δημιουργίας ερευνητικών ομάδων στο χώρο κλπ.

Η παρουσίαση μπορεί να γίνει στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

Στην καλύτερη εργασία από αυτές που θα παρουσιασθούν στο συνέδριο θα απονεμηθεί το βραβείο στη Μνήμη του Δημήτρη Καραντώνη, ύψους €1.000.

Όποιος/α ενδιαφέρεται να παρουσιάσει εργασία θα πρέπει να αποστείλει το αργότερο μέχρι τις 16 Μαρτίου 2014:

(α) Στοιχεία επικοινωνίας και βασικές πληροφορίες:

· ονοματεπώνυμο

· ιδιότητα

· σύντομο βιογραφικό (με ειδική αναφορά στις σπουδές που έχουν σχέση με το αντικείμενο της ημερίδας)

· ηλεκτρονική διεύθυνση / ιστοσελίδα

· τηλέφωνο

(β) Τίτλο και περίληψη της προτεινόμενης εισήγησης (μέχρι 500 λέξεις)

στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ημερίδας. Στην διεύθυνση αυτή μπορείτε να απευθύνεστε και για περισσότερες πληροφορίες.

Σημαντικές ημερομηνίες:

16 Μαρτίου 2014 (λήξη προθεσμίας υποβολής προτάσεων)

23 Μαρτίου 2014 (ανακοίνωση αποδοχής ή απόρριψης προτάσεων)

1 Απριλίου 2014 (workshop)

6 Ιουλίου 2014 (λήξη προθεσμίας υποβολής τελικού κειμένου για υποψηφιότητα βραβείου στη Μνήμη του Δημήτρη Καραντώνη)

14 Σεπτεμβρίου 2014 (ανακοίνωση απονομής βραβείου στη Μνήμη του Δημήτρη Καραντώνη)

Από σήμερα όμως μπορείτε να στείλετε μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο (μόνο το όνομά σας και το θέμα που θα θέλατε να παρουσιάσετε).

πηγή greeklawecon.org

Related posts