29 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΥΑ: 6.000 Νέες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 25-66 ετών

ΥΑ: 6.000 Νέες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 25-66 ετών

Με στόχο τη μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχολησιμότητας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κος Γιάννης Βρούτσης προχώρησε σε υπογραφή νέας υπουργικής απόφασης για να δημιουργηθούν 6.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 25-66 ετών. Συνεπώς πρόκειται για αύξηση από 5.000 σε 11.000 δικαιούχους του προγράμματος που θα απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

6.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 25-66 ετών

Η νέα απόφαση τροποποιεί την προηγούμενη απόφαση (31172/490/12-9-2014 – ΦΕΚ 2482/Β 17-9-2014) και αυξάνει από τις 5.000 στις 11.000 θέσεις τον αριθμό των ανέργων ηλικίας 25-66 ετών οι οποίοι μπορούν να απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος οι προσφερόμενες θέσεις του προηγούμενου προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ προς επιχειρήσεις (που αφορούσε πρόσληψη 5.000 ανέργων) –τον περασμένο μήνα- εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ώρες. Η ζήτηση από επιχειρήσεις ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα η ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ να «πέφτει» συνεχώς, δυσκολεύοντας την υποβολή των αιτήσεων.

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:

  • Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
  • Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
  • Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  • Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25οέτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26οέτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα και η συνολική διάρκεια του προγράμματος, ορίζεται στους 12 μήνες.

Το νέο –τροποποιημένο- πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα από τον ΟΑΕΔ είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ, αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη συνολικά 11.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών και έχει με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Δείτε περισσότερα στο αρχικό πρόγραμμα

Το σχετικό δελτίο τύπου εδώ

 

>>>•<<<

Διαβάστε άλλες ειδήσεις…

Ίσως σας ενδιαφέρει …
✎ Δείτε τις προτάσεις μας σε Σεμινάρια για την επαγγελματική σας βελτίωση

Related posts