2 Μαΐου 2024

68.000 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

68.000 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

68.000 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ: Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, προανήγγειλε την σχετική προκήρυξη.68.000 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Αναλυτικότερα, μετά από σχετική ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη, ο υφυπουργός απάντησε ότι με τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ αλλά και με ανακατανομή κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα εισαχθούν περί των 68.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (ΒΝΣ) και παιδικούς σταθμούς.

Προτεραιότητα και όσον αφορά στους γονείς για την επιλογή τους, δίνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και σε γονείς που εργάζονται. Επίσης, σε άνεργους και γονείς που δεν ασκούν κανένα επάγγελμα και δεν εργάζονται.

Το όλο πρόγραμμα θα κοστίσει περί των €165 εκατ. και οι οφελημένοι θα επιλεχθούν βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Ως τέτοια νοούνται, το εισόδημα της οικογένειας, ο αριθμός των παιδιών, αν πρόκειται για άτομα με αναπηρία, άνεργους γονείς κ.ά..

Σημειώνεται ότι πέρσι, στο ίδιο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ, δόθηκε βοήθεια ως δωρεά, από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχου και έτσι, εντάχθηκαν στους παιδικούς σταθμούς επιπλέον 3.000 παιδιά. Φέτος, τα εισοδηματικά κριτήρια αναμένεται να μειωθούν ως προς το όριο του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος, που πέρσι ήταν €30.000.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:

• Από 12 ως και 30 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τους ΒΝΣ του ΟΑΕΔ

Related posts