19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Blackstone – Oι 10 hardcore προβλέψεις του γερόλυκου Byron Wien για το 2014 που σοκάρουν

Blackstone – Oι 10 hardcore προβλέψεις του γερόλυκου Byron Wien για το 2014 που σοκάρουν

Oι προβλέψεις του Byron Wien για το 2014

Τις 10 προβλέψεις του για το 2014 ανακοίνωσε, όπως κάθε χρόνο, ο γερόλυκος της Blackstone, Byron Wien (γεννήθηκε το 1933), οι οποίες αναμένονται με ενδιαφέρον κάθε Ιανουάριο από τις παγκόσμιες αγορές.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα τελευταία 10 χρόνια, ο Wien έχει βρεθεί στο στόχαστρο ορισμένων αναλυτών που θεωρούν ότι οι προβλέψεις του έχουν μικρό ποσοστό επιτυχίας.

Ποιες όμως είναι προβλέψεις του;

Αναλυτικά:

– Βιώνουμε μια “ντικενσιανή” αγορά γνωρίζοντας τα καλύτερα όλων των εποχών και τα χειρότερα όλων των εποχών.

Τα χειρότερα θα έρθουν για πρώτη φορά ως γεωπολιτικά προβλήματα σε συνδυασμό με την ακραία ευφορία που μπορεί να οδηγήσει σε απότομη διόρθωση άνω του 10%.

Το καλύτερο στη συνέχεια θα έρθει με μια κίνηση προς νέα υψηλά, με τον Standard & Poor’s 500 να φτάνει στο +20% μέχρι το τέλος του έτους.

– Η οικονομία των ΗΠΑ θα σπάσει τον κύκλο της στασιμότητας της.

Η ανάπτυξη θα υπερβεί το 3% και το ποσοστό ανεργίας θα φτάσει στο 6%. Η σταδιακή άρση της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed, το tapering θα αποδειχθεί ως ένα μη-γεγονός.

– Η δύναμη της οικονομίας των ΗΠΑ σε σχέση με την Ευρώπη και την Ιαπωνία θα οδηγήσει σε άνοδο το δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα θα φτάσει στο 1,25 δολ/ευρώ και στα 120 γιεν.

– Ο Shinzo Abe είναι ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι Dick Cheney είχε δίκιο όταν είπε ότι τα ελλείμματα δεν έχουν σημασία. Θα συνεχίσει την επιθετική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική και ο δείκτης Nikkei 225, θα φτάσει τις 18.000 μονάδες, αλλά η αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων, η γήρανση του πληθυσμού και η μείωση του εργατικού δυναμικού στο τέλος θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά και η αγορά θα υποφέρει από μια απότομη (20%) διόρθωση κατά το δεύτερο εξάμηνο.

– Οι πολιτικές της Κίνας θα στρέψουν την οικονομία προς τον καταναλωτή και μακριά από την εξάρτηση από τις επενδυτικές δαπάνες, μειώνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης στο 6% το 2014. Οι νέοι ηγέτες τονίζουν ότι το πρόγραμμά τους είναι το καλύτερο για τη χώρα μακροπρόθεσμα.

– Οι αναδυόμενες οικονομίες συνεχίζουν να αποδεικνύονται ύπουλες. Η ισχυρή ηγεσία και οι πολιτικές ανάπτυξης στο Μεξικό και τη Νότια Κορέα θα οδηγήσουν σε σημαντική ανατίμηση τις μετοχές τους, αλλά οι άλλες αναδυόμενες αγορές θα αποτύχουν να ακολουθήσουν τις επιδόσεις τους.

– Παρά την αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ, η τιμή του αργού θα υπερβεί τα 110 δολάρια. Η ζήτηση από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες συνεχίζει να υπερτερεί της μείωσης της κατανάλωσης στον ανεπτυγμένο κόσμο.

– Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου και της στροφής προς τις οικονομίες που είναι περισσότερο προσανατολισμένες προς τον καταναλωτή, θα οδηγήσει σε αντιστροφή της πτωτικής τάσης των τιμών των βασικών γεωργικών προϊόντων. Το Καλαμπόκι θα οδηγηθεί στα 5,25 δολάρια ανά μπούσελ, το σιτάρι στα 7,50 δολάρια και η σόγια στα 16,00 δολάρια.

– Η δύναμη της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με τον κάπως υψηλότερο πληθωρισμό θα προκαλέσει αύξηση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου στο 4%. Τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν, αλλά η αύξηση της μέσης διάρκειας των αποδόσεων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη στέγαση και θετική επίδραση στο δολάριο.

– Οι λύσεις σε μείζονα θέματα της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι πιθανό να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς όχι μόνο να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, αλλά ακόμα και να κερδίσουν έδρες στη Βουλή.

Δημοσιογράφος Τόμπρα Αλεξάνδρα

πηγή www.bankingnews.gr

 

Δείτε ακόμη…

Email Marketing. Τέσσερις κίνδυνοι που κρύβει η αγορά μιας έτοιμης λίστας με email

Related posts