29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (02/10/2016)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (02/10/2016)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (02/10/2016) και … καλή εβδομάδα φίλοι μας!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (02 Οκτωβρίου 2016) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ένα τείχος δυσπιστίας απέναντι στην Ελλάδα. Οι φόβοι ξένων επενδυτών, το κρίσιμο Eurogroup και το άγχος Τσίπρα για QE και χρέος.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Η τριπλή στόχευση Ερντογάν με Λωζάννη.
• Τρίζουν τα θεμέλια της Deutsche Bank, οι προσπάθειες διάσωσής της και το φάντασμα της Lehman Brothers.
• Σχολεία ανακαινίζονται από τον Δήμο Αθηναίων και το Ίδρυμα Νιάρχου.
• Αθωώνονται οι 7 στους 10 για φορολογικά αδικήματα.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Όμηροι φόρων και δανείων. Σε ασφυκτικό κλοιό πάνω από 2.000.000 πολίτες και επιχειρήσεις. Οι Έλληνες αναστενάζουν στις Εφορίες. Μαζική η εφαρμογή μέσων αναγκαστικής είσπραξης από το Υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Έρχονται οι εισπρακτικές εταιρίες.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Βατερλό του Μαξίμου με τις τηλεοπτικές άδειες. Δίχασε ακόμη και το Συμούλειο της Επικρατείας. Οργή για τις μεθοδεύσεις και από υπουργούς.
• Τι γυρεύει ο Ερντογάν στη… Λωζάννη.
• Ο ιερός πόλεμος Ιερώνυμου με Τσίπρα – Φίλη.
• Εισαγωγή στα ΑΕΙ: Έρχεται το εθνικό απολυτήριο.
• Η «βόμβα» της Deutsche Bank τρομάζει τον πλανήτη.

ΕΘΝΟΣ: Το μεγάλο κούρεμα για την οριστική διάσωση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Λύση – πακέτο με τη συγκατάθεση των θεσμών. Εξωδικαστικός μηχανισμός διακανονισμού για ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους και μεγάλες εταιρίες. Γενναίες ρυθμίσεις χρεών προς τράπεζες, Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές. Στο τραπέζι και τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους.

Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Οι αναταράξεις στην Deutsche Bank κλονίζουν τον σκληρό πυρήνα του τραπεζικού συστήματος της ΕΕ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κατοχύρωση της εργασιακής ζούγκλας, το πόρισμα της επιτροπής «ειδικών». Συλλογικές συμβάσεις – Συνδικαλιστικός νόμος – Ομαδικές απολύσεις. Μαχητική απάντηση συνταξιούχων, συνδικάτων και φορέων με αγωνιστικές πρωτοβουλίες για ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών νόμων και ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέοι φόροι 2 δισ. € στον προϋπολογισμό του 2017. Χαράτσια στους πολίτες με υπογραφή … Σύριζα. Υπερφιλόδοξοι οι στόχοι, υπερφορολόγηση και έξτρα αύξηση εισφορών ύψους 800 εκατ. €.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Στο τραπέζι λύση – παρωδία για Κυπριακό.
• Plan B Εκλογών στο συρτάρι Τσίπρα.
• Ο «πόλεμος» ΗΠΑ – Ε.Ε. και ο τρόμος για κατάρρευση της Deutche Bank.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Παύση πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ένα βήμα πριν τη πτώχευση. Πάγωσαν οι νέες επικουρικές από το ΕΤΕΑ. Νέο κούρεμα 30% – 35% των συντάξεων. Μπαράζ περικοπών μέχρι την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».

Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ερντογάν, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης. Σοκ σε Τουρκία και Ελλάδα προκάλεσαν οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου που αμφισβήτησε την αποδοχή εκ μέρους της Συνθήκης που είχαν υπογράψει το 1923 ο Ελ. Βενιζέλος και ο Κεμάλ Ατατούρκ. Οι πρώτες αναλύσεις μιλούν για προσπάθεια του Ερντογάν να στραφεί κατά Κεμαλιστών και ότι οι δηλώσεις έγιναν για ξεκαθάρισμα εσωτερικών λογαριασμών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ωστόσο οι δηλώσεις αυτές προκαλούν έντονο προβληματισμό και στην Αθήνα καθώς για πρώτη φορά η Άγκυρα αμφισβητεί τα κυρίαρχα ελληνικά δικαιώματα ακόμα και στα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου. Σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία το προσφυγικό και το Κυπριακό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας…

REAL NEWS: Πραξικόπημα Ερντογάν κατά της διεθνούς νομιμότητας. Ο σουλτάνος απασφάλισε και προκαλεί. Ευθεία αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης για τα νησιά του Αιγαίου και επικίνδυνα παιχνίδια στη Θράκη από τον τούρκο πρόεδρο, που καταφεύγει για άλλη μια φορά σε λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση.

Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Το ΔΝΤ κοντά στην έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Κατάσχουν σπίτια για 500€. Δεν σταματούν ούτε στην Α΄ κατοικία τράπεζες και Δημόσιο. Εξέγερση πολιτών και αυτοδικίες σε πλειστηριασμούς στο Λαύριο, στη Νέα Ιωνία, στο Ίλιον και στη Νίκαια.

Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ποιος είναι αλήθεια ο Ιβάν και που βρήκε τα λεφτά (για την τηλεοπτική άδεια). Το όγδωο παιδί Ελλήνων Ποντίων που από καπνεργάτης έγινε ολιγάρχης – Οι συζητήσεις με STAR.
• Εκεί μας φτάσαν τα μνημόνια: Ελληνίδες με πτυχίο, νταντάδες στο Λονδίνο. Βουλγαροποιείται η χώρα μας.

ΕΣΤΙΑ: Ἡ διαχείρισις τῆς φτώχειας. Πολιτικές «φιλανθρωπίας» ἀντί ἐνισχύσεως τοῦ πλούτου.

Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Διελκυστίνδα Γερμανίας με ΔΝΤ γιά τήν Ἑλλάδα.

 

KONTRA NEWS: Έρχονται στην Αθήνα τα τρακτέρ με τους αγρότες. Τους ξεσηκώνει για αναμπουμπούλα ο Κυριάκος, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την δίκαιη αγανάκτησή τους, η οποία όμως οφείλεται στη λεηλασία του δημόσιου χρήματος που γίνονταν εδώ και 50 χρόνια.

Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Παραλήρημα: Τι κρύβουν οι απειλές Ερντογάν. Ύποπτες και οι δηλώσεις του Βερολίνου για τα ελληνοτουρκικά. Αποφασιστική και ψύχραιμη η απάντηση Τσίπρα.

 

ΠΑΡΟΝ: Ιδού η απάτη Σημίτη: Πλαστογράφησε τα στοιχεία και το Έλλειμμα το 1998 ήταν 6,3% και 5,8% το 1999 και όχι 3,5% όπως εμφάνισε τότε ο πρωθυπουργός για να μπούμε στην ΟΝΕ. Ο Στουρνάρας ξεσεπάζει την κομπίνα του μέντορά του.

 

Ο ΛΟΓΟΣ: Χώρα γερόντων η Ελλάδα το 2030. Αρνητικό το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2017: Για πρώτη φορά σε 7 χρόνια θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ.

 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωτοποριακή ρομποτική επέμβαση έγινε με επιτυχία κόντρα στον καρκίνο στη Θεσσαλονίκη (Διαβαλκανικό). Τι δηλώνει στον Τ.Θ. ο χειρουργός Χ. Κωνσταντινίδης.

Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Καναλάρχης και με τη βούλα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ – πλήρωσε 20 εκατ. €, ήτοι την πρώτη δόση για κανάλι ο Ιβάν Σαββίδης.

Related posts