6 Μαΐου 2024

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (08/11/2015)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (08/11/2015)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (08/11/2015) και … καλή εβδομάδα φίλοι μας!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (8 Νοεμβρίου 2015) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βαριά τα σύννεφα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Το κρίσιμο Eurogroup, η ‘βόμβα’ του προσφυγικού και οι τριγμοί στη συγκυβέρνηση.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Συνέντευξη Σαββαίδου: Μακριά ακόμα η ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση.
• Καταβάλλουμε τις υψηλότερες εισφορές στην Ε.Ε., αρνητική πρωτιά της Ελλάδος.
• Τιμές τροφίμων με αύξηση (ποσοστιαία) ρεκόρ, η χώρα μας πρώτη στην Ε.Ε.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Παιγνίδι με τα δάνεια: Οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες θα κερδίζουν ‘κούρεμα’ και ρυθμίσεις. ‘Κόκκινος’ συναγερμός στην κυβέρνηση εν όψει του αυριανού Eurogroup. Εμπλοκή με τα όρια για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τις 100 Δόσεις. ‘Καρφιά’ ευρωπαίων κατά Μαξίμου: Νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από εμάς.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Διασώζονται τα Επικουρικά –Όλοι σε ένα ταμείο με ψαλιδισμένες συντάξεις.
• Επικίνδυνη αποστολή Τσίπρα στην Άγκυρα.
• Χάος στα Πρωτοδικεία – Το χαρτοβασίλειο που παραλύει τη Δικαιοσύνη.

ΕΘΝΟΣ: Μνημόνιο και στο Αιγαίο θέλουν ακραίοι της Ευρώπης. Τα σκοτεινά σχέδια κύκλων του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Το μπλόκο Τσίπρα που ακυρώνει τους σχεδιασμούς τους και οι μεθοδεύσεις Ερντογάν με πρόσχημα το προσφυγικό.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Η πρώην κυρία υπουργού που διόριζε με το αζημίωτο – καταδικάστηκε για απάτη.
• Αγέλες λύκων στην Πάρνηθα – αποκλειστικά ντοκουμέντα και φωτογραφίες.
• Η καυτή Λίστα της διαφθοράς στα χέρια των ανακριτών.

ΑΥΓΗ: Το νέο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφ. Βερναρδάκης αποκαλύπτει τα ‘μυστικά’ του νέου μισθολογίου. Μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους ΠΕ και ανά τριετία για τους υπόλοιπους. Από το Εθνικό Μητρώο των ΔΥ με ιδιαίτερα προσόντα, θα επιλέγονται οι διοικήσεις των Οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου. Αμφίδρομη αξιολόγηση για τους υπαλλήλους και συλλογική αυτόᾱξιολόγηση για τις δομές με βάση τους πολίτες – χρήστες των υπηρεσιών τους. Μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και παλαιότερου πολιτικού προσωπικού.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ανδρέας ξανθός (Υπουργός Υγείας): Τον Δεκέμβριο τα βιβλιάριεα υγείας των ανασφάλιστων.
• Αποστολή στη Λέσβο: ‘Αυτό που βλέπεις εδώ είναι ο πόλεμος, φίλε μου᾿. Κίνδυνος ανάφλεξης στη βαλκανική διαδρομή. Το ταξίδι του Τσίπρα στην Άγκυρα και η προσπάθεια για συντονισμό στο προσφυγικό μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.
• Crash Test τη Δευτέρα στο Eurogroup: 5 + 1 ‘αγκάθια’ σε συνεχή διαπραγμάτευση.
• Πως στήνεται η νέα αναπτυξιακή τράπεζα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει για τα της απεργίας της 12ης Νοεμβρίου που θα πρέπει να υπάρξει εργατική – λαϊκή απάντηση. Σε άλλα σημεία της πρώτης της σελίδας, αναφέρει:
• Συγκυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ: ‘Ματώνουν’ τον λαό για να ευνοήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ένα προς ένα τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση χτυπούν τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.
• Ο αγώνας για την επιβίωση των αγροτών προϋποθέτει σύγκρουση με κυβέρνηση και ΚΑΠ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μόνιμη ρήτρα περικοπών στις συντάξεις. Η εφημερίδα λέει ότι αποκαλύπτει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου. Θεσπίζἐται ‘σταθεροποιητής’ ώστε να μειώνονται αυτόματα οι συντάξεις χωρίς κυβερνητική απόφαση. Στο τραπέζι περικοπές έως και 12% για όσους έφυγαν πριν τα 67 έτη, επανυπολογισμός για αποδοχές άνω των 700€. Στο μάτι του κυκλώνα απόστρατοι και συνταξιούχοι Δημοσίου – ΔΕΚΟ, που έφυγαν με σύνταξη πάνω από το 80% του μισθού.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ολική επαναφορά της Βελκουλέσκου: Το ΔΝΤ ζητά νέα μείωση του κατώτατου μισθού! Οι προτάσεις ‘φωτιά’ για τα ‘κόκκινα’ δάνεια και τα αυτογκόλ σε 100 δόσεις και ΦΠΑ εκπαίδευσης.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις: 8 Περικοπές μέσα σε οκτώ μήνες. Πως επιβαρύνονται 2,7 εκατ. συνταξιούχοι και 5,5 εκατ. ασφαλισμένοι. Σαρώνεται ο ιδιωτικός τομέας. Για ποιους αυξάνονται οι εισφορές. Πόσο αλλάζουν τα όρια ηλικίας.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Νομοσχέδιο – Όλοι οι φόροι για το 2016. Τα νέα χαράτσια για μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους.
• Αγρότες: Πληρώνουν ακριβά ο ‘είπα – ξείπα’ του Σύριζα. Οι κινητοποιήσεις που θα μπλοκάρουν όλη την Ελλάδα.
• Χάος χωρίζει Αθήνα – Βρυξέλλες: Στον αέρα η αξιολόγηση και η δόση των €2 δισ.

REAL NEWS: Όλα στον αέρα! Σκληρή στάση από τους δανειστές απέναντι στις ελληνικές προτάσεις για ‘κόκκινα’ δάνεια, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ισοδύναμα και 100 δόσεις. Σε συμπληγάδες η κυβέρνηση, αγωνία για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Γιάννης Δραγασάκης: Τέλος στη δανειοδότηση επιχειρήσεων που έχουν τα χρέη τους στην Ελλάδα και τα κέρδη τους στο εξωτερικό.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Πανούσης: Πολιτικοί που έχουν σχέση με τη τρομοκρατία απειλούν την ζωή μου. Ξέρουν ότι ξέρω τα ονόματά τους. Το πόσο ψηλά είναι και ως που μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία λόγω πλαιστηριασμών – Προετοιμάζονται για τις κατασχέσεις. Φοβούνται επεισόδια από τους πολίτες που από την αρχή του 2016, θα χάνουν τα σπίτια τους.
• Ο ειδικός γραμματέας κατά της διαφθοράς απειλεί πρύτανη. Γραπτή καταγγελία σοκ για στέλεχος του Σύριζα. Χάριν επίορκου πελάτη του, καθηγητή ΑΕΙ, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τις φοιτήτριές του.

KONTRA NEWS: Με βαριά καρδιά, για να προστατέψει το κόμμα του θείου του, επιστρέφει ο Καραμανλής, για να μην το κατηγορήσουν ότι άφησε τη ΝΔ να διαλυθεί. Πολλοί βουλευτές θεωρούν σίγουρη τη διάσπαση, όποιος και να είναι ο νικητής.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: τσίπρας:Ρίξτε με. Το μαχαίρι στον λαιμό βάζουν οι δανειστές για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, καλύτερα να τη ρίξει η Ευρώπη παρά οι διαδηλωτές που θα έχουν χάσει τα σπίτια τους, είπε στους Ευρωπαίους. Crash test Σόιμπλε και ΔΝΤ στις αντοχές του πρωθυπουργού. Μπλ΄καραν και τη Ρύθμιση των 100 Δόσεων.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• 350 εκατ. € μας φόρτωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μπήκαν στο αρχείο τα δανεικά και αγύριστα από την ΑΤΕ.
• Μήνυμα Καμμένου με την καταψήφιση νομοσχεδίων: Μη με θεωρείτε δεδομένο!

Ο ΛΟΓΟΣ: Τα Capital Controls πληγώνουν τις εξαγωγές. Στο 4,4% η μείωση της αξίας στο 9μηνο του έτους.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• ΓΣΕΒΕΕ: Ζητά την κατάργηση των τραπεζικών προμηθειών.
• Θρίλερ για τη δόση: Ο γόρδιος δεσμός της κυβέρνησης.

FREE SUNDAY: Στο σπιράλ της παρακμής. Μεγαλώνουν τα προβλήματα και μικραίνει η πολιτική. Βία και ανορθολογισμός αντί για σκέψη και λύσεις. Ραγδαία οικονομική και πολιτισμική πτώση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης, Μητσοτάκης – Τι θα αλλάξω στη ΝΔ. Τζιτζικώστας:Χάσαμε την επαφή με την κοινωνία! Η υπερφορολόγηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Γεωργιάδης: Οι δικές μου κόκκινες γραμμές! Θα αξιολογηθούν όλα τα στελέχη από την αρχή. Μητσοτάκης: Το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί! Με μεταρρυθμίσεις θα πείσουμε τους δανειστές. Τι φοβάται και δεν δέχτηκε να απαντήσει σε καμία ερώτηση ο υπηρεσιακός πρόεδρος.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Το εξωφρενικό «γαλάζιο» χρέος 200 εκατ. € προς τις τράπεζες.
• Δύο σενάρια για τη (σίγουρη) κατάργηση της επικουρικής σύνταξης.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Ο δεκάλογος της προπαγάνδας. Τα 10 ‘καραμπινάτα’ ψέμματα που εφηύραν τα μίντια την περασμένη εβδομάδα για νας σας πείσουν ότι καταστρεφόμαστε. Σήμερα είναι 8 Νοεμβρίου; Σίγουρα. Μα εμένα μου είπαν χίλιες φορές ότι από τη 1η του μηνός επανέρχεται το 5€υρω στα νοσοκομεία και αρχίζουν σωρηδόν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας! Μήπως τελικά δεν είναι 8 Νοεμβρίου; Αλλιώς γιατί δεν έχουμε ούτε εισιτήριο, ούτε πλειστηριασμούς; Μήπως απλά, γιατί κάποια μας λένε ασύστολα ψέματα;
Εδώ έφτασαν να εφεύρουν ολόκληρη απόφαση του ΣτΕ, ότι δήθεν το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές, όταν το ίδιο το ΣτΕ είπε ότι τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. …
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Παναγιώτης Σγουρίδης, υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων: Τα Agrologistics φέρνουν πιο κοντά παραγωγό και καταναλωτή. Η δημιουργία κέντρων στη Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη κ.ά. θα φέρει συνέργειες αγροδιατροφικού κλάδου και εταιριών διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Μέτρα ή Grexit. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην μπορεί να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα και με βασικές αρχές του κόσμου των ενηλίκων, όπως ότι οι υπογραφές και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην έμαθε τίποτα από το 7μηνο της «ηρωικής διαπραγμάτευσης» που κόστισε στη χώρα πάνω από 86 δισ. € και συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη στρατηγική.

ΕΠΟΧΗ: Κρίσμιη καμπή η προστασία της πρώτης κατοικίας. Στους δρόμους ή στο δρόμο;

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αμερικάνικη έρευνα επιβεβαιώνει τα οφέλη του ελειολάδου. ‘Φάρμακο’ για τη καρδιά το ελληνικό ελαιόλαδο. Η ουσία ελαιοκανθάλη προστατεύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

>>>•<<<

••• Μπορείτε να γίνετε Ανταγωνιστικότεροι. Το οφείλετε στο μέλλον σας!

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts