1 Ιουλίου 2024

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (29/11/2015)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (29/11/2015)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (29/11/2015) και … καλή εβδομάδα φίλοι μας!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (29 Νοεμβρίου 2015) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το ασφαλιστικό, λυδία λίθος για τις εξελίξεις. Το παρασκήνιο του Συμβουλίου για συντάξεις, Σύνταγμα και εκλογικό νόμο.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ένταση στην Ειδομένη. Μεταλλικό τείχος στήνουν τα Σκόπια στα σύνορα.
• Ένα κοίτασμα αλλάζει τον χάρτη των αγωγών. Νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο.
• Κρυφό χρέος €15 δισ., κυρίως δημοσίων επιχειρήσεων
• Διώροφα λεωφορεία που ἁργοπεθαίνουν»· κόστισαν στον ΟΑΣΑ €1,6 δισ.
• Στην Αρκαδία, Πάρκο πολιτιστικής κληρονομιάς 550 τ.χλμ.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Στη σκιά Ασφαλιστικού και προσφυγικού το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών · Το σοκ των συντάξεων – Τα σκληρά μέτρα προκαλούν ανασφάλεια στον πρωθυπουργό – Ο κ. Τσίπρας αναζητεί «προθύμους» για ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας – Αρνείται πλην Λεβέντη η αντιπολίτευση.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Γκάλοπ – έκπληξη ΚΑΠΠΑ Research: πρόωρη κόπωση και φθορά κλονίζουν την κυβέρνηση. (Το γράφημα του γκάλοπ δείχνει: Σύριζα 18,4%, ΝΔ 14,9%, Χ.Α. 5,6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,5%, ΚΚΕ 4,4%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 2,2%, ΑΝΕΛ 2,1%, Λαϊκή Ενότητα 1,9%).
• Η Σύνοδος κορυφής, η μικρή Σενγκέν και ο πόλεμος · η Ελλάδα στις συμπληγάδες της σύγκρουσης Τουρκίας, Ρωσίας και Ευρώπης.
• Ανακεφαλαιοποίηση (τραπεζών):Πως έχασαν €30 δισ. κράτος και μέτοχοι.
• ΝΔ: Το φιάσκο φέρνει πιο κοντά τη διάσπαση.

ΕΘΝΟΣ: Το κυβερνητικό σχέδιο για τη χρηματοδότηση του νέου Υπερταμείου· Προνομιακές φορολογικές ζώνες για ενίσχυση του Ασφαλιστικού. Μεγάλες ελαφρύνσεις σε εταιρείες που θα κάνουν προσλήψεις. Το ειδικό κθεστώς θα ισχύσει σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και επιχειρηματικούς κλάδους. Δημιουργείται ελληνικό fund40 δισ.με έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, τυχερά παιγνίδια και ενεργειακούς πόρους.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Τα υπόγεια ρεύματα για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το πορτογαλικό «κλειδί» για τις ευρωπαϊκές συμμαχίες.
• Ρωσοτουρκικός «πόλεμος»: Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα. Οι νέες συμμαχίες στο ενεργειακό και η απομόνωση της Άγκυρας.
• Οι αμερικανοί πράκτορες που κυνηγούν τζιχαντιστές. Απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα.
• Οι τρεις (πρώην) πρωθυπουργοί της ΝΔ (εννοεί τον Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά) παίρνουν θέση.
• Η Λίστα με τα 114 νοσοκομεία που έπεφταν οι μίζες.

ΑΥΓΗ: Μεγάλη έρευνα της Public issue για την αξιοπιστία των θεσμών · Αλλαγές εκ βάθρων πριν να είναι αργά. Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Σε ελεύθερη πτώση τα ΜΜΕ, με την τηλεόραση να πιάνει πάτο. Σταθερή η εμπιστοσύνη στους συντηρητικούς «παραδοσιακούς» θεσμούς όπως ο στρατός, η αστυνομία, η Εκκλησία, ενώ αυξάνεται η εμπιστοσύνη στα κοινωνικά κινήματα. Τεράστιες οι αντοχές της δημόσιας Παιδείας, παραμένει ζητούμενο το «μάθε παιδί μου γράμματα».
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Η επόμενη μέρα μετά τη συνάντηση των αρχηγών. Το μετέωρο βήμα του διαλόγου, το ζητούμενο της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και οι φόβοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
• Πορτογαλία: Η νέα αριστερή κυβέρνηση και οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας.
• Τουρκία και Ρωσία: ένταση και πόλωση. Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά στην ιστορία της Ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ). Η τελευταία φορά που χώρα μέλος του ΝΑΤΟ κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος ήταν το 1952.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 3 Δεκέμβρη απεργούμε όλοι. Καμία συναίνεση στην επίθεση στην Ασφάλιση.
Σε διάφορα σημεία της πρώτης της σελίδας, αναφέρει:
• Νέας κοπής αντιλαϊκά μέτρα για την ενίσχυση του κεφαλαίου. Κλιμακώνεται η επίθεση , στον «αφρό» οι αναδιαρθρώσεις που απορρέουν από τα μνημόνια.
• Τζιχαντιστές: Οι πετρελαιοπηγές, οι μπίζνες και οι «αόρατες σχέσεις» με μονοπώλια και ιμπεριαλιστικά κέντρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το κόλπο Τσίπρα με τη συναίνεση. Το επώδυνο Ασφαλιστικό κρίνει τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Η εύθραυστη πλειοψηφία των 153 τρομοκρατεί το Μαξίμου. Αρνητική η αντιπολίτευση στην «παγίδα» της κυβέρνησης. Τα σενάρια της επόμενης μέρας για ευρύτερες συνεργασίες.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Στα άκρα ο εμφύλιος της ΝΔ. Η στρατηγική των τεσσάρων υποψηφίων έως τις κάλπες του Δεκεμβρίου. Ο ρόλος Καραμανλή και η στάση Σαμαρά. Εννέα βουλευτές της ΝΔ μιλούν στο Ε.Τ..
• Ποια είναι η InfoSolutions που έκανε τις εκλογές φιάσκο.
• Ρωσία – Τουρκία, Τζιχαντιστές. Το «τρίγωνο» του πολέμου και ο τρόμος για την Ευρώπη. Τα σχέδια της Μόσχας για τη Συρία και ο οικονομικός αποκλεισμός της Άγκυρας. Ο τσαμπουκάς του Ερντογάν και ο ρόλος των Κούρδων.
• «Αρμαγεδδών» στο Ασφαλιστικό. «Μαχαίρι» σε όλες τις συντάξεις. Κατάργηση μειωμένης σύνταξης με κρυφό σχέδιο, «επίδομα» για όσους βγαίνουν πριν από τα 67. Ποιοι χάνουν 3%, 5%, 15% και 20% από κύριες και επικουρικές.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις: Όλες κάτω από τα 1.000 ευρώ. Συμπιέζονται και οι αποδοχές 500 – 900 ευρώ. Τα 10 αγκάθια του νέου ασφαλιστικού. Μεγάλα βάρη για αγρότες – μικρομεσαίους.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Κυβέρνηση: Πρόσχημα η συναίνεση. Σε αδιέξοδο ο Τσίπρας, ψεύδεται προς την αντιπολίτευση.
• ΝΔ: Μονόδρομος η ενότητα. Άμεση εκλογή νέου προέδρου απαιτεί η Βάση.
• Τέλη Κυκλοφορίας: Μαζικές παραδόσεις πινακίδων. Ουρές κάνουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ για να αποφύγουν τα χαράτσια.
• Τουρκία – Ρωσία. Το επικίνδυνο παιγνίδι Ερντογάν. Ο ‘σουλτάνος’ Ερντογάν προκαλεί τον τσάρο Πούτιν χωρίς να υπολογίσει τα εθνικά του πλεονεκτήματα και την … πρακτορική του προϋπηρεσία. Ενδυναμωμένος από τις πρόσφατες εκλογές που τον ανέδειξαν σε απόλυτο άρχοντα της γείτονος χώρας, ο τούρκος πρόεδρος παίζει ένα περίεργο παιγνίδι στη Συρία με στόχο τους Κούρδους και αφορμή το ισλαμικό Κράτος, ενώ εκμεταλλεύεται την προσφυγική κρίση για να κερδίσει από τις Βρυξέλλες όσα του αρνούνταν εδώ και καιρό, στριμώχνοντας την Ελλάδα ακόμα περισσότερο στη γωνιά της. Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας θα ξεκαθαρίσει προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα, ενώ η φημολογούμενη τριμερής, σήμερα ή αύριο, μεταξύ Γερμανίας, Τουρκίας και Ελλάδας θα αποκαλύψει τον … χαμένο.
• Κατάρρευση: Ούτε πετρέλαιο για τα ασθενοφόρα. Ακινητοποιημένα παραμένουν τα δημόσια οχήματα λόγω της κρίσης.

REAL NEWS: Θα κατάσχεται ότι δεν δηλώνεται. Ψηφίζεται τον Δεκέμβριο το Περιουσιολόγιο – Εφιάλτης. Η φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στις Αρχές όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως σπίτια, οικόπεδα, οχήματα, αεροσκάφη, κότερα, μετοχές, έργα τέχνης, συλλογές σπανίων αντικειμένων, κοσήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, άλογα ιππασίας κλπ. Οι φορολογικές Αρχές θα παρακολουθούν συνεχώς πως εξελίσσονται οι αλλαγές στην περιουσία των πολιτών, για να εντοπίζουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Γαλάζιος εμφύλιος: Κώστας Καραμανλής: να εκλεγεί πρόεδρος το συντομότερο δυνατό για να ηρεμήσει η κατάσταση. Αντώνης Σαμαράς: Ο αντίπαλος είναι έξω από την παράταξή μας. Προϋπόθεση για συναίνεση είναι μια δημόσια συγγνώμη από τον Τσίπρα για όσα έχει πει εναντίον της ΝΔ. Ντόρα Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από διάσπαση· κινδυνεύει από διάλυση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ηχηρή παρέμβαση Στουρνάρα. Περάστε όλο ι μαζί τα μέτρα να τελείωνουμε. Ο διοικητής της ΤτΕ στην ετήσια Έκθεσή του που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή, κάνει δραματική έκκληση στα κόμματα για συναίνεση στα τελευταία μέτρα του τρίτου μνημονίου (Ασφαλιστικό, Αγροτικό κλπ). Είμαστε πάλι πολύ κοντά στην έξοδο από τη κρίση, προς Θεού, μην το ξαναχαλάσετε όπως πέρσι λίγο πριν τις εκλογές, είναι το μήνυμά του.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Αδιέξοδη σύσκεψη των Αρχηγών λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.
• Ονόματα πολιτικών στις λίστες Ελβετίας.
• Σοβαρό πρόβλημα με τη Σενγκέν. «Σουρωτήρι» του ISIS η Ελλάδα, λένε οι Ευρωπαίοι.
• Η διεθνής κοινή γνώμη υπέρ της Ρωσίας. Ο Πούτιν σφίγγει τη λαβή στον Ερντογάν.

KONTRA NEWS: Στήνει κόμμα ο Βασιλιάς με πλάτη μεγάλους οικονομικούς παράγοντες και ΜΜΕ. Προίκα για το γιό του Νικόλαο που θα είναι ο αρχηγός.

ΕΣΤΙΑ: Ἀνάγκη Συμβουλίου Ἐθνικῆς Ἀσφαλείας. Χωρίς πυξίδα ἡ πολιτική ἡγεσία σὲ στρατηγικά ζητήματα.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Φαινόμενα παρωδίας στὴν δίκη τῆς Siemens. Ἀστοχίες καὶ ἀναβολές στὴν πολύκροτη ὑπόθεση.
• Συμβούλιο τῶν Ἀρχηγῶν: Συνεννόησις μὲ ψέμματα;

Ο ΛΟΓΟΣ: Επανεκκίνηση 6 μεγάλων έργων υποδομών. Στα 845 εκατ. ευρώ η δημόσια δαπάνη.

291115ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Αυτός θα μας κυβερνήσει (εννοεί τον Λεβέντη). Μια εικόνα χίλιες λέξεις (σημείωση TaxCoach: δείχνει μια παλαιά φωτογραφία που ο Λεβέντης, προφανώς σε κάποια έξοδο, κάθεται δίπλα στον γνωστό (μακαρίτη) εκκεντρικό Paezano και μια κυρία στη μέση των δύο αντρών, έχει αποκαλύψει το στήθος της).
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
•Τεράστιο σκάνδαλο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τα λεφτά των Ελλήνων. Υψηλόβαθμη υπάλληλος μέσα σε 30 ημέρες έδωσε εγγυήσεις 94 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματίες προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στην γκιλοτίνα του Κατρούγκαλου 410.000 ήδη συνταξιούχοι πρώην αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και όσοι έφυγαν με εθελουσία από τράπεζες και ΔΕΚΟ. Ιδού το νέο και … δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα (καταιγίδα σε κύριες και επικουρικές). Κινδυνεύουν και στρατιωτικοί. Κωδικός 384 ευρώ με δεκαπενταετία και ένα Ταμείο για όλους. Άσχημα μαντάτα και για τουλάχιστον 70.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Οι offshores της Siemens που «τύπωναν» μαύρο χρήμα.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Προϋπολογισμός Τσίπρα vs Απολογισμός Σαμαρά: 10 δισ. μέτρα το 2014 (και μας έλεγαν ότι είχαμε success story), 5,7 δισ. μέτρα το 2015 (και οι success-storάδες λένε καταστροφή!)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Από τις ύβρεις στις ικεσίες. Αφού πρώτα υιοθέτησε την πολιτική των «γερμανοτσολιάδων», των «μερκελιστών»και των «προδοτών», Ο Τσίπρας τώρα παρακαλάει τους ίδιους πολιτικούς αντιπάλους του να τον σώσουν από την βέβαια καταστροφή. Τρόμος στο Μαξίμου για τη διαφαινόμενη απώλεια της κυβέρνησης της δεδηλωμένης και πιθανή ανασύνθεση κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό.

ΠΡΙΝ: Εργατικός αγώνας εναντίον στην «Εθνική» μνημονίων. Πανεργατική απεργία 3/12ου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δημοτικά ιατρεία και εθελοντές σώζουν το ΕΣΥ. Εκτοξεύτηκε η προσέλευση ακόμη και ασφαλισμένων. Η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων οδηγεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες στα δημοτικά και κοινωνικά ιατρεία που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Συμβούλιο Αρχηγών: Συναίνεση με το στανιό δεν γίνεται. Προκαθορισμένο ήταν το αποτέλεσμα του χθεσινού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, που έγινε με πρωτοβουλία Τσίπρα.
• Το AIDS χτυπά όλο και μπιο μικρές ηλικίες και μαθητές λυκείου μαθαίνουν γι’αυτό διαδραστικά.

Related posts