3 Μαΐου 2024

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (17/01/2016)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (17/01/2016)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (17/01/2016) και … καλή εβδομάδα φίλοι μας!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (17 Ιανουαρίου 2016) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ξαναμοιράζεται η τράπουλα μετά την εκλογή Μητσοτάκη. Μάχη με Τσίπρα για το κέντρο – επισπεύδεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Δύο στους δέκα δεν άναψαν καλοριφέρ από το 2010.
• Ο βαρύς χειμώνας του κ. Τσίπρα. Ενόψει μεγάλων κινητοποιήσεων και μακράς αξιολόγησης από την Τρόικα.
• Τραπεζικά δάνεια: «Σταρατηγικοί» κακοπληρωτές το 20% των οφειλετών.
• Χρηματιστήρια: Η επιβράδυνση της κινέζικης οικονομίας και η πτώση των τιμών πετρελαίου προκαλούν μεγάλες αναταράξεις στις αγορές από την αρχή του χρόνου. Η Wall Street κατέγραφε απώλειες της τάξης του 3%.
• Προσλήψεις στο Δημόσιο: Το «πράσινο φως» για συνολικά 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, κυρίως στην Παιδεία και Υγεία, επιχειρεί να αποσπάσει η κυβέρνηση από την Τρόικα.
• Τεστ του ISIS στις αντοχές του Ερντογάν, με τη σφαγή της Τρίτης.

ΤΟ ΒΗΜΑ: • Οι νέες αντικειμενικές αξίες σε όλη τη χώρα. Αναλυτικοί πίνακες της Εφορίας με τις τιμές ακινήτων ανά δήμο και ζώνη. • Μακρά διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση παρά τα ευγενικά λόγια των ευρωπαίων. Ζωντανεύει ο εφιάλτης του 2015. Ζητήσαμε αγελάδα και μας φέρατε γάτα, το καρφί της Τρόικα για το Ασφαλιστικό. Ραντεβού Τσίπρα στο Νταβός με Σόιμπλε και Λανγκάρντ για λύση πακέτο.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Φωτιά έβαλε στην πολιτική σκηνή η εκλογή Μητσοτάκη: Αλλάζει στρατηγική η κυβέρνηση, ταραχή στο ΠΑΣΟΚ, τρικυμία στο Ποτάμι.
• Έφοδος Σύριζα-ΑΝΕΛ: Στελέχη, πολιτευτές, συγγενείς και φίλοι στο κράτος.

ΕΘΝΟΣ: Τα δύο «όπλα» που αλλάζουν τους όρους της διαπραγμάτευσης: Πλεόνασμα ’15 +0,4% αντί πρόβλεψης -0,25% και Ανάπτυξη -0,5% το 2015 αντί πρόβλεψης για -2,5%, πρόβλεψη δε για το 2016, +1,5% αντί για -0,5%.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ο «σκοτεινός» ρόλος του mr Τομσεν · η παράλληλη περιοδεία στο… κατόπι του Τσακαλώτου.
• Αγροτικές κινητοποιήσεις: Η νέα γενιά των τρακτέρ της οργής.
• Το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα: Πως έστησαν το «ριφιφί» των 210 εκατ. στην Αχαϊκή Τράπεζα.

ΑΥΓΗ: 17,5 φορές πάνω χρεώνουν οι τράπεζες το πλαστικό χρήμα. Το όριο χρέωσης που προβλέπεται από τις 9 Δεκ. στην Ε.Ε. είναι 0,2% στις χρεωστικές και 0,3% στις πιστωτικές ενώ στην Ελλάδα οι χρεώσεις φτάνουν έως και 3,5%. «Ακορντεόν» το τίμημα για την εγκατάσταση και τη συντήρηση των μηχανημάτων POS, δυσβάσταχτο το κόστος των προμηθειών για τους επαγγελματίες. Την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού προωθεί η κυβέρνηση.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Αφιέρωμα Σκουριές: Δηλώσεις Σκουρλέτη ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε παράνομες πρακτικές, Eldorado Gold (η Εταιρία): από τις παραβάσεις στους εκβιασμούς, Θέσεις εργασίας με μισθούς … ΕΣΠΑ, Η διεθνής εμπειρία με την τοξική λάσπη.
• Δημόσια Διοίκηση: Το «μεταρρυθμιστικό» παρελθόν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε ένα σημείο της πρώτης σελίδας, καθώς τα κύρια σημεία αναλώνονται σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ, αναφέρει ότι οι αναδιαρθρώσεις όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, βάζουν στο στόχαστρο τα λαϊκά στρώματα. Οι αναδιαρθρώσεις αυτές έχουν έντονα ταξικό χαρακτήρα και επικεντρώνονται ιδιαίτερα ως επιπτώσεις, στους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, στους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες καθώς και στις γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λόγω της εκλογής Κυριάκου, ανατροπή σκηνικού, τα γκάλοπ και η Τρόικα πιέζουν τον Τσίπρα. Η κεντροδεξιά ανασυντάσσεται ενώ η κυβέρνηση σε καθίζηση. Πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την Αξιολόγηση, με το ΔΝΤ να «βλέπει» κενό 1,3 δισ. € για φέτος · «ψαλίδι» και στην εθνική σύνταξη των €384.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται, τα χαράτσια όχι.
• Τα πρόσωπα – κλειδιά του νέου προέδρου της ΝΔ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: 20 κρυφές περικοπές. Σε γενική αναμόρφωση το έκτρωμα Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό. Έως και 10% μειώσεις στις συντάξεις. Τι αλλάζει για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Τι γίνεται με το επίδομα γάμου. Τι υφίστανται όσοι παίρνουν διπλές συντάξεις.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Κυβέρνηση: Φόρος και στα 600€. Βαφτίζονται «έχοντες» όλοι οι Έλληνες από το ΥΠ.ΟΙΚ.
• Πανικός στο Μαξίμου: Η εκλογή Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό φέρνουν σε παράκρουση τον Τσίπρα.
• Κόσμος – ISIS: Τα πλοκάμια της απλώνονται από Ινδονησία έως Τουρκία.

REAL NEWS: Ύποπτα παιχνίδια με το νέο Ταμείο· οι Δανειστές απαιτούν τον έλεγχο της Δημόσιας περιουσίας. Ζητούν ξένο μάνατζερ για τις αποκρατικοποιήσεις και πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ εκβιάζουν για να οριστεί ως έδρα του νέου φορέα, το Λουξεμβούργο και όχι η Αθήνα. Ξαφνικά αναθεωρούν τη συμφωνία για το έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και θέλουν να τριπλασιάσουν αυτά έως το 2018. ΔΝΤ και Βερολίνο βλέπουν «μαύρη τρύπα» και λόγω Ασφαλιστικού. Πιέζουν για μεσοπρόθεσμο-φωτιά: Νέα μέτρα €9,3 δισ. έως το 2018.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Ο σκοτεινός ανθελληνικός ρόλος του κ. Τόμσεν.
• Όλοι οι άνθρωποι του νέου Προέδρου (της ΝΔ, Μητσοτάκη).
• Συνέντευξη-παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου: Προτείνει να μπουν στην κυβέρνηση τα κόμματα της κεντροαριστεράς: «Μακάρι να βρεθεί το πολιτικό θάρρος για μια συμφωνία προγραμματικού χαρακτήρα».
• Γιώργος Σταθάκης: Η τελική συμφωνία για το Ασφαλιστικό θα αποτυπώνει αμφίπλευρους συμβιβασμούς.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Κωδικός «Πορτογαλία» – το σχέδιο Τσίπρα για παραμονή στην εξουσία. Κλειδί ο εκλογικός νόμος. Χωρίς μόνους το πρώτο κόμμα· μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 2% · Υπολογίζουν σε στήριξη από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι, Λεβέντη και ΑΝΕΛ.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Κυριάκος (Μητσοτάκης): Θεαματική εκκίνηση: Γκάλοπ- ALCO: Καθαρή πρωτιά με το καλημέρα και εντυπωσιακά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ποιος να το έλεγε ότι το αουτσάιντερ της οικογένειας Μητσοτάκη διεκδικεί τώρα και την πρωθυπουργία.
• Διόρισαν όλο το σόι του ράπερ γραμματέα της Νεολαίας Σύριζα: Ο αδελφός στο Μαξίμου, η μαμά στο Υπουργείο Υγείας.
• Τα €1.000 μηνιαίως θα θεωρούνται μεσαίο εισόδημα και μόνο τα €700 θα έχουν φοροαπαλλαγή με το νέο σ/ν. Στα €1.500 θα φορολογείσαι σαν πλούσιος.
• Ασφαλιστικό: Εξέγερση μέσα – Εκβιασμός από έξω – Η τέλεια Καταιγίδα.

ΕΣΤΙΑ: Και ἡ Κύπρος ἐκτός Μνημονίου. «Τελευταία καὶ κατάἱδρωμένη» ἡ Ἑλλάς.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ὁ ἐμφύλιος τοῦ Ἰσλάμ ἀπειλεῖ ταὴν Εὐρὠπη. Φόβοι γιὰ συγκρούσεις καὶ στὸ ἔδαφος ταῆς Ε.Ε.

KONTRA NEWS: Είχε διορίσει τον Κυριάκο χωρίς διαγωνισμό, το ΠΑΣΟΚ, στο Δημόσιο, με τεράστιο μισθό στη NBG Venture Capitals της Εθνικής Τράπεζας.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• «Περιστρεφόμενη» πόρτα η αγορά εργασίας το 2015: 1,8 εκατ. θέσεις δημιουργήθηκαν, 1,7 εκατ. θέσεις εργασίας χάθηκαν.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Βέτο 5 βουλευτών για Ασφαλιστικό και Αγρότες. Το μήνυμα έχει φτάσει στο Μαξίμου. Οι ελπίδες στον Τσίπρα για σημαντικές αλλαγές στους συντελεστές φορολογίας. Ο «καυτός» φάκελος για το Ασφαλιστικό που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Στο χέρι ήθελαν να βάλουν τα ξένα funds όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις · το παιγνίδι που παίχθηκε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Παίρνοντας τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν σε Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, αλλά δεν τα κατάφεραν. Περίεργος ο ρόλος του Άνθιμου Θωμόπουλου, που προόριζαν για Πρόεδρο στην Πειραιώς, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Εμπόδιο στάθηκε ο Μ. Σάλλας.
• Στην Αθήνα τον Μάιο ο Πούτιν.
• 1.004.488 εργάζονται με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

Ο ΛΟΓΟΣ: Αγρότες, Μηχανικοί, ιατροί, Επιστήμονες, Υπάλληλοι στα κάγκελα για το Ασφαλιστικό.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ενώ ενεργοποιείται επικίνδυνα το κοινωνικό ηφαίστειο για Ασφαλιστικό – Αγροτικό, Εις το όνομα του πατρός, με … σφραγίδα Μητσοτάκη η «συνταγή» του Κυριάκου. Αντιπολίτευση υψηλών τόνων και σενάρια διεύρυνσης με πρόσωπα αμφιβόλου επιρροής. Παρασκήνιο για συνεργασία με Γιαννίτση, Αλ. Παπαδόπουλο υπό τις ευλογίες του Σημίτη. Ο Σαμαράς ονειρεύεται την Προεδρία της Δημοκρατίας για το 2020.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• «Βασικό Μέτοχο 2» στήνουν οι καναλάρχες στις Βρυξέλλες για τις άδειες.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Σχέδιο «Ανοιχτή Διπλωματία», Greek Σαφάρι στην Ευρώπη: Παράλληλα με την «προβλεπόμενη διαδικασία» των νεοφιλελεύθερων «φίλτρων» (τεχνικά κλιμάκια, EuroWorking Group, Eurogroup), η κυβέρνηση Τσίπρα κατέστρωσε ένα κυκλλωτικό σχέδιο, ώστε να ενημερώσει απευθείας τους πολιτικούς ομολόγους της για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας.
Άλλη λογική διαπραγμάτευσης, εντελώς, διαφορετική, ενεργητική, στοιχειοθετημένη, με επιχειρήματα που έχουν πανευρωπαϊκό και κοινωνικό πρόσημο. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται από την πρώτη στιγμή, στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της, η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ. Δεν κάθεται να περιμένει Φαξ! Συγγράφει εκείνη τις προτάσεις της, τις οποίες, αφού γνωστοποιήσει πρώτα στο λαό, τις υποβάλλει με κάθε επισημότητα και τις υποστηρίζει δημόσια και διεθνώς. Αυτό έκανε τότε, ενόψει της συμφωνίας του καλοκαιριού. Το ίδιο κάνει τώρα ενόψει της μάχης για το Ασφαλιστικό. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και την εντολή να «οργώσουν» την Ευρώπη έδωσε ο Τσίπρας στους υπουργούς του ενόψει ασφαλιστικού και πρώτης αξιολόγησης. Για να ενημερωθούν άμεσα και από πρώτο χέρι οι εταίροι για τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης, που αντανακλώνται στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Στόχος: Να επιτύχει την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς παρατράγουδα και την εκκίνηση της ανάπτυξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Έσπασε ο «άξονας του κακού»: Η νίκη Λητσοτάκη σηματοδότησε το τέλος της άτυπης στήριξης Τσίπρα από το «καραμανλικό» μπλοκ, στενεύοντας τα περιθώρια ελιγμών της κυβέρνησης και δημιουργώντας προϋποθέσεις πολιτικής ανατροπής.

Η ΕΠΟΧΗ: Crash test με την κοινωνία· η κυβέρνηση σε συμπληγάδες. Ενθαρρυμένη η «Τρόικα εσωτερικού» από την εκλογή Μητσοτάκη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η εκλογή του Κυριάκου υπερβαίνει τη ΝΔ. Έρχονται ανατροπές παντού. Οι νέοι πρωταγωνιστές στη ΝΔ Θεσσαλονίκης.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας αναφέρονται:
• Κυβέρνηση: Ανοιχτά μέτωπα με εργαζόμενους και θεσμούς για το Ασφαλιστικό.
• Κήρυξαν πόλεμο· ραντεβού στην Agrotica έκλεισαν οι αγρότες.
• Πιερία: Νέοι επιχειρηματίες παράγουν ενέργεια από γαϊδουράγκαθα!
• ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: Το Μαξίμου θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, καθώς ο Σύριζα ως αντιπολίτευση ζητούσε την αποχώρηση της Eldorado Gold, αλλά ως κυβέρνηση του κακοφαίνεται.
• ΣΔΟΕ: Κινδυνεύουν να τιναχτούν στον άερα έρευνες για μίζες και υπεξαιρέσεις λόγω διάλυσης των «ράμπο».

Related posts