25 Απριλίου 2024

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (31/01/2016)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (31/01/2016)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (31/01/2016) και … καλή εβδομάδα φίλοι μας! Και καλό μήνα, Φεβρουάριο!

Για την γρήγορη και σφαιρική σας ενημέρωση, σταχυολογίσαμε από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού (31 Ιανουαρίου 2016) Κυριακάτικου Τύπου, τα σημαντικά. Έχουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Λανγκάρντ: Δεν αρκεί η μείωση των μελλοντικών συντάξεων. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Τι είπε στον Τσίπρα στην κατ’ιδίαν συζήτηση στο Νταβός.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Αντώνης Σαμαράς: Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να ενώσουν ετερόκλητες δυνάμεις.
• Prem Watsa (της Fairfax Financial Holdings): Οι επενδυτές πηγαίνουν όπου αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.
• Έως δύο οι κλίμακες φορολόγησης για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδηματίες.
• Λαφαζάνης: Η Μόσχα θα έδινε προκαταβολή.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Τσίπρας όμηρος του Αλέξη. Αντιμέτωπος με τη διάψευση των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει. Πυριτιδαποθήκη η χώρα από τις οργισμένες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό. Μελετούν αναβολή των μέτρων για τους αγρότες, ενώ η Τρόικα πιέζει για νέες περικοπές.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Οι μεγαλοεπενδυτές πιέζουν να κλείσουν όλα τα μέτωπα: Τελειώνετε με την Αξιολόγηση.

ΕΘΝΟΣ: Στήνει μπλόκο στη διαπραγμάτευση το ΔΝΤ· Στην Αθήνα με ακραίες απαιτήσεις η Βελκουλέσκου. Το Ταμείο επιμένει σε μειώσεις των κύριων συντάξεων, ανατροπές στα εργασιακά και πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-18. Σε άλλη γραμμή οι Ευρωπαίοι, με συναινετική διάθεση και στόχο τη γρήγορη ολοκλήρωση της Αξιολόγησης.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Οι 3 μαύρες τρύπες στο Αγροτικό: Φορολογία, εισφορές και συντάξεις. Οι στρατηγοί και τα μυστικά του κάμπου: Οι σκληροί, οι μετριοπαθείς και οι νέες συμμαχίες.
• Πόρσε made in … Κατερίνη. Μια βιοτεχνία 10 ατόμων κατασκευάζει ρέπλικες συλλεκτικών μοντέλων με ελληνική σφραγίδα· με πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη.

ΑΥΓΗ: 1ος χρόνος κυβέρνηση Αριστεράς: θεμέλιος λίθος: Αλ. Τσίπρας: Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Θοδ. Δρίτσας (υπουργός Ναυτιλίας): Η κυβέρνηση του Σύριζα δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι. (σημείωση TaxCoach: Αναφέρεται στον ΟΛΠ, ο οποίος επωλήθη στην Cosco).

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το κυρίως πρωτοσέλιδο αναλώνεται στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Σε άλλα σημεία της πρώτης της σελίδας, αναφέρονται:
•Συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ: Με τα επιχειρήματα των προηγουμένων συνεχίζει το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης.
• Κυβέρνηση και Κεφάλαιο: Οι λυκοσυμμαχίες τους στην Αν. Μεσόγειο βρωμάνε μπαρούτι.
• Αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί επιστήμονες: ΟΧΙ στα παζάρια για το πόσα θα χάσουμε με το νέο Ασφαλιστικό.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κύμα φυγής χιλιάδων εταιριών προς Βουλγαρία και άλλες χώρες· μεταναστεύουν οι επιχειρήσεις για να γλυτώσουν φορολογία και capital controls. Έως και 6.000 εταιρίες έχουν ήδη μετακομίσει στη Βουλγαρία, ενώ 60.000 επαγελματίες έχουν ανοίξει εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς. «Μεσάζοντες» αναλαμβάνουν τη μεταφορά της Έδρας επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, αρκεί να διαθέτουν μετοχικό κεφάλαιο λίγων ευρώ. Εκτός από τη Σόφια, στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται η Κύπρος, τα Σκόπια και η Αλβανία. Μαρτυρία: «Εάν δεν είχαμε πάει στη Βουλγαρία, θα είχαμε κλείσει τη βιοτεχνία».
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Παζάρι κυβέρνησης με ΝΤ που ζητάει 15% περικοπές· στο τραπέζι μειώσεις 5-8% στις κύριες συντάξεις.
• Εκστρατεία Κυριάκου στην Ε.Ε. για το Προσφυγικό.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφαλιστικό: Κίνδυνος μεγάλου κραχ για τα Ταμεία. Πανικός για συντάξεις και … όπου φύγει φύγει! Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και επαγγελματίες οδηγούνται μαζικά σε έξοδο από την εργασία τους. Πόσο μειώνονται οι αποδοχές τους.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Προσφυγικό: Σε αδιέξοδο ο τσίπρας. Τρομακτικές οι πιέσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες. Συζητήσεις χωρίς τελικές αποφάσεις.
• Ιός H1N1: Θερίζει φέτος η γρίπη. Τουλάχιστον 27 νεκροί και 154 διασωληνωμένοι μέσα στον Ιανουάριο.

REAL NEWS: Ώρα μηδέν για τη χώρα και τη κυβέρνηση. Όλα κρίνονται μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Τα ανοικτά μέτωπα των επόμενων 60 ημερών: 1. Κλειδί για το Ασφαλιστικό και την Αξιολόγηση θεωρεί ο Τσίπρας το Προσφυγικό. 2. Μειώσεις έως 30% σε όλες τις συντάξεις και επιπλέον μέτρα τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ απαιτεί το ΔΝΤ, 3. Στο τραπέζι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, 4. Παραλύει η οικονομία. Μπλόκα διαρκείας στις εθνικές οδούς και κύμα κινητοποιήσεων από συνδικάτα και επαγγελματίες.
Σε άλλα σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρονται:
• Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπαίνω σε κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτή τη Βουλή.
• Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περάσει το Ασφαλιστικό, προσφέροντας ακόμα και κυβερνητικές θέσεις σε βουλευτές άλλων κομμάτων.
• Μήνυμα Αλ. Φαλαμπουράρη στους βουλευτές του Σύριζα: Η παράδοση της έδρας σε περίπτωση διαφωνίας είναι ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πάμε σαν πέρσι για νέο θρίλερ. Βέτο για τους διορισμούς από το Κουαρτέτο. Εκτός από το Ασφαλιστικό πιάνουν και το κομματικό κράτος Σύριζα: Με τα «ξαδέλφια» τους και τους ημετέρους δεν τηρείτε την υπογραφή σας στο μνημόνιο – Σφοδρές αντιδράσεις για τις αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην Κεφαλαιαγορά, στο ΕΣΡ και την ΡΑΕ. Συντάξεις: Τι λένε Ε.Ε. και ΔΝΤ. Χάος χωρίζει τις δύο πλευρές – Είναι λάθος και η αρχιτεκτονική του συστήματος. Δεν μπορεί το συνταξιοδοτικό να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα – Να μειωθούν από τώρα οι αποδοχές των συνταξιούχων.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ασυγκράτητοι οι αγρότες, θερίζουν την πανικόβλητη κυβέρνηση.
• Ο «ατζέντης της Victoria’s Secret που έγδυσε 450 Ελληνίδες.

ΕΣΤΙΑ: Ἀμνηστεύουν κοινά ἐγκλήματα. Ῥύθμισις δίδει «ἄφεση ἀμαρτιῶν» σὲ παρανομίες τῶν ΑΕΙ.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Παντοῦ ἀδιέξοδα δημιουργεῖ ὁ Σύριζα.
• Ἡ Ἀριστερά συντηρεῖ τὸν «μύθο» ταῆς 17Ν: Ἀνήκουστες θέσεις ἀπό κυβερνητικούς παράγοντες.
• Ἀκρηκτική αὔξησις ταῶν ληξιπρόθεσμων: στὰ €85,5 δισ. ἔφθασαν στὸ τέλος τοῦ 2015 οἱ ληξιπρόθεσμες ὁφειλές πρὸς τὸ Δημόσιο, ποὺ αὐξήθηκαν κτά €11 δισ. σὲ ἕνα ἕτος.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Πιεζόμενοι από τον κόσμο της επαρχίας όπου εκλέγονται, 35 βουλευτές του Σύριζα κόντρα στο Αγροτικό! Έμειναν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο για να δουν τι θα κάνουν στην ψηφοφορία, όταν πάει στη Βουλή. Οι υπουργοί συνεχίζουν να μην σηκώνουν το τηλέφωνο στους βουλευτές.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Αυτή είναι η Ευρώπη της … ανθρωπιάς που έχει φτιάξει η Γερμανία· Νταχάου θέλουν να κάνουν την Ελλάδα.
• Μηνύσεις κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του Πιτσιόρλα καταθέτουν στελέχη του Σύριζα: Παίρνουν και προίκα €65 εκατ. οι κινέζοι μαζί με τον ΟΛΠ! Το μεγάλο ξεπούλημα σε αριθμούς: 4.000.000 τ.μ. χερσαίοι χώροι, 3,5% έσοδα του Δημοσίου επί του τζίρου, όταν μέχρι τώρα δίνουν 24,5% (!) και όλα αυτά για 280,5 εκατ. ευρώ. Στην Κύπρο δεν,πουλάνε το λιμάνι της Λεμεσού, αλλά παραχωρούν τη εκμετάλλευσή του.
• Εξευτελιστικοί οι όροι παράδοσης των 14 αεροδρομίων!
• Πάνω από 3 ώρες κρατάνες οι άγριοι καυγάδες· σφάζονται ΔΝΤ και Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις! Ο Τόμσεν ζητάει οι δαπάνες για τις συντάξεις από το 17% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, να κατέβουν στο 11%.
• Για τα «κόκκινα» δάνεια ήρθαν τα «κοράκια»: Σήμα στις ξένες ασφαλιστικές εταιρείες έστειλε ο Μητσοτάκης.

Ο ΛΟΓΟΣ: Απώλειες €13 δισ. από χαμένες εισφορές· βούλιαξαν τα ταμεία. Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Με ιδεοληπτική εμμονή, η κυβέρνηση συνεχίζει να αυξάνει τους φόρους και να μειώνει τις συντάξεις, αντί να ελέγξει τις υπέρογκες κρατικές δαπάνες και να αντιμετωπίσει τη σπατάλη και τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα. Υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, διεφθαρμένοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέρογκες ιατροφαρμακευτικές δαπάνες είναι μερικά μόνο από τα σημεία της κρατικής δαπάνης και δισφθοράς που κρτούν την Ελλάδα καθηλωμένη στα μνημόνια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι πραγματικές απειλές λόγω προσφυγικού. Το Grexit από τη Σενγκέν και ο εφιάλτης. Τι θα γίνει εάν κλείσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Ασφαλιστικό: Σκληρό ροκ με αγρότες και Κουαρτέτο. Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό εντός και εκτός συνόρων. Με τους αγρότες και τις … γραβάτες, συμπορεύονται και οι έμποροι.

Related posts