3 Μαΐου 2024

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (18/10/2015)

Fast track Ενημέρωση από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυριακάτικου Τύπου (18/10/2015)

Για την ταχεία και συμπυκνωμένη ενημέρωσή σας, σταχυολογήσαμε τα σημαντικά από τις σημερινές (18.10.2015) κυριακάτικες εφημερίδες.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επανέρχεται ο ΦΑΠ αντί του ΕΝΦΙΑ από το 2016, έτσι προανήγγειλε ο αναπλ. υπ.οικ. μέσω της εφημερίδος. Οι βασικές γενικότερα φορολογικές προτάσεις: Προοδευτική κλίμακα στο σύνολο της περιουσίας, αφορολόγητο €50.000 στον ΦΑΠ, Ενιαία κλίμακα για μισθούς, συντάξεις και ενοίκια το 2016 και αφορολόγητο €9.550, Πλαστικό χρήμα: κίνητρα με κληρώσεις ακινήτων του Δημοσίου χωρίς φορολογία.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Επίσκεψη Ολάντ με υψηλό συμβολισμό· μεγάλες προσδοκίες στην Αθήνα.
• Τριγμοί στην Ευρώπη λόγω του προσφυγικού.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Τι επιδιώκει ο Ολάντ, τι περιμένει η Αθήνα. Ο γάλλος κηδεμόνας· έρχεται ως εγγυητής των δεσμεύσεων τσίπρα και επιτηρητής της εφαρμογής του Μνημονίου· γεωπολιτικές στοχεύσεις και μπίζνες με τρένα, λιμάνια και ενέργεια.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Οδηγός επιβίωσης στην φοροκαταιγίδα: Συντάξεις και όρια ηλικίας στην κλήνη του Κατρούγκαλου…
• Η ‘εκκαθάριση’ Σαββαίδου και το πρόστιμο των €78 εκατ.
• Γ. Σταθάκης: Ο γυιός του εφοπλιστή.

ΕΘΝΟΣ: Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης· οι Ανατροπές στο Μισθολόγιο των ΔΥ. Τα 13 + 19 νέα κλιμάκια – Αποσύνδεση των μισθών από το Βαθμολόγιο – Επανακατάταξη όλων των υπαλλήλων.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• Απόβαση του Ολάντ στην Αθήνα με τα 70 ‘αφεντικά’ της γαλλικής οικονομίας.
• Βρέθηκαν 700 ‘Γενικοί Γραμματείς’ στη ΔΕΗ που ζητούν και τα ρέστα.
• Ο πολεοδόμος των εκατομμυρίων και ο ‘συνεταιρισμός’ με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ.

ΑΥΓΗ: Τα τρία σημάδια που δείχνουν τον δρόμο · από Grexit σε τροχιά exit. H εφημερίδα μιλάει για μηνύματα αισιοδοξίας για ευόδωση των θυσιών του ελληνικού λαού για έξοδο της χώρας από τη κρίση και μεταφορά από το φάσμα του Grexit σε τροχιά exit, καθώς αποτυ΄ψνονται σε τρία κρίσιμα μέτωπα: α) εγχώριοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και διεθνείς οίκοι εκτιμούν τώρα ότι η ύφεση στο τέλος του έτους θα κυμανθεί αρκετά χαμηλότερα από το προβλεπόμενο στο προσχέδιο προϋπολογιμού 2,3% προς το 1,5% ακόμη και προς το μηδέν. β) Οι πληροφορίες από την Φρανκφούρτη (ΕΚΤ) για το αναγκαίο ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών είναι αρκετά μετριοπαθέστερες των αρχικών σεναρίων και γ) Η συζήτηση για την απομείωση του Χρέους παρότι τύποις θα αρχίσει μετά την πρώτη αξιολόγηση, βρίσκεται ωστόσο σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και οι αντιστάσεις κάμπτονται. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ‘κλείσιμο’ αυτών των τριών σημείων δεν θα λειτουργήσει απλώς ευεργετικά αλλά θα ενεργήσει ως ελατήριο εκτίναξης της οικονομίας.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
Ελλάς – Γαλλία συμμαχία. Την Πέμπτη ο Ολάντ στην Αθήνα συνοδεία οκτώ υπουργών, επιχειρηματιών και ανθρώπων των γραμμάτων.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε σημεία της πρώτης σελίδας, αναφέρει Έκθεση για τους αλύγιστους της Ταξικής Πάλης. Αποφασίζουν σήμερα οι Αγρότες κινητοποιήσεις. Το πόρισμα για το Ασφαλιστικό επιστρέφεται ως κουρελόχαρτο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πάρτι φοροδιαφυγής με ‘μαγικό’ λογισμικό. Μεγάλη φάμπρικα από δυο εταιρίες λογισμικού έκδοσης αποδείξεων, λογιστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και ξενοδοχείων ζημίωσε εκατοντάδες εκατομμύρια το Δημόσιο. Μόνο στα χανιά μια επιχείρηση είχε αποκρύψει €1,8 εκατ. τα τελευταία 4 χρόνια. Οι εταιρίες εξέδιδαν κανονικά αποδείξεις στους πελάτες αλλά με ηλεκτρονική παρέμβαση από απόσταση, παρουσίαζαν χαμηλότερα έσοδα στο τελικό ‘Ζ’ της ταμειακής μηχανής.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Μεγαλύτερο ψαλίδι στους νεότερους συνταξιούχους. Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις για νέους και ηλικιωμένους συνταξιούχους · Δεν γλυτώνουν οι μητέρες με ανήλικα · Μαχαίρι βαθύ σε όλες τις πρόωρες · Τι ανατροπές φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
Παζάρι Μέρκελ – Ερντογάν με πολλά δισ. ως προς το προσφυγικό.

REAL NEWS: ‘Μαγειρεύουν’ νέα εισφορά – σοκ! Το ΔΝΤ πιέζει ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση. Εξετάζουν την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία. Σχέδιο για κλιμακωτή εισφορά σε μισθούς πάνω από €1.200 μηνιαίως. Μεγαλύτερες προβλέπονται οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν αποδοχές που ξεπερνούν τα €2.000. Τέλος οι επικουρικές συντάξεις, πιθανές μειώσεις ακόμα και σε κύριες των €700. Πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι περικοπές σε 419.000 ασφαλισμένους που λαμβάνουν πάνω από δύο συντάξεις.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πιέζει η τρόικα – αντιδρά ο Τσακαλώτος. Από €80.000 αξία στο ‘σφυρί’ τα ‘κόκκινα’ στεγαστικά (ενώ σήμερα τα ακίνητα προστατεύονται έως τις €375.000 με το Νόμο Κατσέλη). Απειλούνται 300.000 νοικοκυριά με εξώσεις. Κύμα απολύσεων-κατασχέσεων-λουκέτων σε εταιρίες που θα πέσουν στα distress funds – παραθυράκι για πρώτη κατοικία.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
Μείωση έως και 33% στις συντάξεις άνω των €1.000.

KONTRA NEWS: Σε σημεία της πρώτης σελίδας της αναφέρει: Τινάζουν στον αέρα την Ρύθμιση· Θηλιά πλέον οι 100 δόσεις. Με 154 ΝΑΙ ψηφίστηκαν τα μέτρα· Ξεχάσετ όσα ξέρατε και όσα παίρνατε. Νηστικοί το πρωί στο σχολείο 250.000 μαθητές. Ο Πούτιν τσάκισε το γόητρο των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Κλειδί ζωής η ρύθμιση του Χρέους, αλλιώς δεν βγαίνει, λένε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Κάθε χρόνο πρέπει αν πληρώνουμε €20 δισ. για τόκους και δόσεις. Στήριξη για το χρέος προσφέρει ο γάλλος Πρόεδρος Ολάντ, που ε΄ρχεται στην Αθήνα.
Σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας, αναφέρεται:
• ‘Κόκκινα’ δάνεια και Ασφαλιστικό καίνε την κυβέρνηση· Ψυχρολουσία το πόρισμα της Επιτροπής στο συνταξιοδοτικό.
• Έμπλεξε η Σαββαίδου, αντιμέτωπη με δύο βαριές κατηγορίες. Τη ν παραίτησή της ζήτησε ο Τσίπρας, θα την στηρίξουν οι Θεσμοί;
• ‘Πόδι’ στο Αιγαίο θέλει να βάλει η Τουρκία με τις πλάτες Μέρκελ και ολίγον Σόιμπλε.

Ο ΛΟΓΟΣ: Φτωχή μου Ελλάδα· ένας στους τρεις κατοίκους σε κατάσταση φτώχειας ή αποκλεισμού.
Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Ανάβουν οι μηχανές στο εργοστάσιο της Ορεστιάδος.
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κρίνονται όλα σε 15 ημέρες.

FREE SUNDAY: Παράξενη εποχή· Δεύτερη φορά αριστερά με υπερφορολόγηση και μειώσεις συντάξεων · Ο Σύριζα, χωρίς αντίπαλο, αναμετριέται με τις κοινωνικές αντοχές · Η προσφυγική κρίση και η αστάθεια στο Νότο τα αλλάζουν όλα στην Ε.Ε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παραμύθια λένε! Θα μειωθούν ακόμα και οι μικρές συντάξεις. Κινδυνεύει το εισόδημα 2.600.000 ασφαλισμένων. Το νυστέρι ίσως φτάσει και κάτω από τα €800. Υπό σκέψη νέα εισφορά για υψηλά εισοδήματα ή τραπεζικός φόρος για να επιβιώσει το σύστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Πρωθυπουργού στη Συμφωνία, υποκύπτει στις πιέσεις συντεχνιών και βουλευτών για εκπτώσεις στα συμφωνηθέντα μέτρα, ανεβάζοντας ξανά τον εαυτό του στο βάθρο της αναξιοπιστίας. Η ανήθικη ελάφρυνση ακόμη και των μικροεισοδηματιών ακό ακίνητα επιβαρύνει φορολογικά την εργασία, χτυπά την απασχόληση και υπονομεύει την ανάπτυξη.

ΠΡΙΝ: Σε σημείο της πρώτης της σελίδας, αναφέρει, Συντάξεις πείνας φέρνει η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ.

Η ΕΠΟΧΗ: Βγάλτε στη σύνταξη την ‘Επιτροπή Σοφών’· Η ανάγνωση του πορίσματος της λεγόμενης ‘Επιτροπής Σοφών’για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ως ‘σοφοί’πρέπει τάχιστα να βγουν στη σύνταξη! Και τούτο διότι οι ‘σοφές’ πλην επώδυνες κοινωνικά και άκρως ανορθολογικές προτάσεις τους, αποδέχονται την άποψη των δανειστών ότι τα ετήσια ελλείμματα που προκύπτουν στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα καλύπτονται από αυξήσεις εισφορών, μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας. Επίσης ξεχνούν προκλητικά ότι τα τεράστια ελλείμματα είναι απόρροια της ύφεσης, άρα της μεγάλης ανεργίας, της γήρανσης του πληθυσμού. Ξεχνούν επίσης, τους υπολογισμούς των δανειστών για ουσιαστικά στάσιμη ελληνική οικονομία ως το 2060 (αύξηση του ΑΕΠ κατά μέσο όρο 0,7% και ανεργία όχι μικρότερη από 15%) και σπεύδουν να προτείνουν μόνιμο σύστημα εξαιρετικά δυσμενές. Ουσιαστικά αλλάζει το συστατικό θεμέλιο της ελληνικής ασφάλισης, που είναι αναδιανεμητικό και το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό. Το σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης, δεν έχει εγγυημένες παροχές εφόσον όλοι οι κίνδυνοι (δημογραφικοί, χρηματοοικονομικοί, ενδεχόμενη μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας) επιρρίπτονται εξολοκλήρου στον ασφαλισμένο. Η κυβέρνηση έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από τα ακραία σημεία των προτάσεων των ‘σοφών’, αλλά παρόλα αυτά θεωρεί το πόρισμά τους, ως βάση διαλόγου! Σχεδιάζεται πράγματι, το σχετικό νομοσχέδιο, ως μνημονιακός καταναγκασμός να κατατεθεί το Νοέμβριο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε σημείο της πρώτης σελίδας της αναφέρει: Δυτική Θεσσαλονίκη, Βροχή αιτήσεων από σχολεία για σίτιση.

>>>•<<<

••• Θέλω fast track ποιοτική κατάρτιση, δια ζώσης!

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts