3 Μαΐου 2024

FAZ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς

FAZ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς

FAZ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς, όπως φάνηκε από στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, και στα οποία αναφέρθηκε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).FAZ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανού

Τα στοιχεία καταρρίπτουν (για άλλη μια φορά) το μύθο του σκληρά εργαζόμενου Γερμανού και του τεμπέλη Έλληνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, οι Έλληνες δουλεύουν 1.808 ώρες ετησίως, έναντι 1.658,6 ωρών για τους Γερμανούς. Οι Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι εργάζονται 1.840 ώρες ετησίως και φαίνονται οι σκληρότερα εργαζόμενοι στην Ευρώπη.

Βέβαια η εφημερίδα αναφέρει για να σώσει την τιμή των Γερμανών ότι ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά πράγματα για το πόσο σκληρά πραγματικά δουλεύουν οι εργαζόμενοι ή πόσο παραγωγικοί είναι πραγματικά.

Σε αυτό, η FAZ έχει κάποιο δίκιο αλλά εμείς (Tax Coach) προσθέτουμε ότι στην Γερμανία η παραγωγικότητα, ευνοείται από το γεγονός ότι οι οικονομικές και παραγωγικές της μονάδες, είναι συγκριτικά με άλλες χώρες, μεγαλύτερης εντάσεως σε τεχνολογικό εξοπλισμό, που προσθέτει πολύ στην παραγωγικότητα, χωρίς να έχει να κάνει με την τεμπελιά ή εργατικότητα που μπορεί να δείχνει ένας εργαζόμενος.

Επίσης στην μελέτη αναφέρεται ότι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι έχουν 40 μέρες αργίας ετησίως, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Ποιοι είναι οι εργατικότεροι στην Ευρώπη;

Related posts