5 Μαΐου 2024

H Ελλάδα ξεμένει από ρευστό στις 9 Απριλίου

H Ελλάδα ξεμένει από ρευστό στις 9 Απριλίου

H Ελλάδα ξεμένει από ρευστό στις 9 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο (το πρακτορείο ειδήσεων) αναφέρει ως πιθανότητα, αναφερόμενο κυρίως στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση.H Ελλάδα ξεμένει από ρευστό στις 9 Απριλίου

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε την Τετάρτη ότι η χώρα αν θα είχε να διαλέξει να πληρώσει τα €450 εκατ. στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου ή να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, θα διάλεγε το τελευταίο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αργότερα, αρνήθηκε ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Το Reuters ανέφερε επιπλέον ότι το θέμα της επιλογής, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά και στην κλειστή τηλεδιάσκεψη με τους πιστωτές.

Εμείς ως TaxCoach.gr, θα πούμε ότι το παραπάνω δίλημμα έχει υιοθετηθεί προφανώς, ως μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές από την ελληνική κυβέρνηση, εδώ και αρκετό καιρό · δεν είναι κάτι νέο δηλαδή. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, αφενός το είχε θέσει ως ενδεχόμενο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times (τις προτεραιότητες), αφετέρου το επανέλαβε στην πρόσφατη συνάντησή του, με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Το ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ρευστότητας, δεν είναι κάτι νέο. Η χώρα μας έχει ανάγκη χρηματικής υποστήριξης βραχυπρόθεσμα. Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν, διαπραγματεύεται και όπως φαίνεται σκληρά, προκειμένου να αποδεσμεύσει την δυνητική βοήθεια των περίπου €7 δισ. από τον μηχανισμό στήριξης, άνευ όμως λήψης νέων μέτρων υφεσιακού χαρακτήρα – και καλώς το πράττει.
Δεν νομίζουμε λοιπόν ότι θα συμβεί κάτι (αδυναμία πληρωμής δόσης ΔΝΤ) στις 9 Απριλίου. Αν όμως δεν βρεθεί κάποια λύση σύντομα, ίσως είναι αναπόφευκτο αυτό να συμβεί λίγο καιρό μετά.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας, αργότερα το απογευματάκι της Πέμπτης, έβγαλε Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει συγκεκριμένα και λιτά:

Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reutersγια θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του EuroWorkingGroup, την 1η Απριλίου.
Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς“.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Αὐξημένη Γνώση = Αὐξημένη Ἀνταγωνιστικότητα!

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Τι συνέβη στη συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα στο Βερολίνο· τι αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις

✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Γιατί να επενδύσω;

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts